Äntligen helg

Då var även denna veckan i skolan slut och jag har en rolig helg att se fram emot!
Idag slutade jag tidigt i skolan och har efter det varit i stallet hela eftermiddagen och kvällen. Ridit både baggis och coco. Mockat och fixat allt sånt. Coco har även fått leka provdocka, gäller att prova det jag har så att jag vet vad som behöver köpas till henne på mässan på söndag i Globen!
På tal om Globen - längtar till söndag!

Nu ska jag sova, imorgon är det övningskörning, plugg och ridning som gäller innan jag åker hem till Ida på kvällen :)

Coco innan dagens ridpass


ny häst!

Nu är det fullt i stallet igen och alkis box behöver inte längre stå tom.
Idag flyttade nämligen "Coco" in och kommer från och med nu vara mitt projekt!
Hon är 5år, importerad från Holland. e. Vittorio u.Uidame
 
Jag ska utbilda och tävla henne åt en tjej då hon inte hinner med att rida henne.
Har ridit Coco vid två tillfällen tidigare och det känns som att det här kommer bli så bra.
Ska bli superkul verkligen!
 

Lite intressant info

Har haft en så jäkla grym helg! Kom hem från Stockholm igår runt lunch, på eftermiddagen övningskörde jag och red markarbete på baggis, hon var riktigt fin!

I Stockholm hann vi med många timmars shopping, äta god mat och det vi främst var där för - swedish house mafia i friends arena på lördag kvällen! Finns inte ord som kan beskriva hur bra det va så låter bilderna nedan tala för sig själva.

Nu är det måndag igen och en ny vecka i skolan med flera arbeten som ska skrivas och lämnas in...
Har iallafall något att se fram emot - STOCKHOLM HORSE SHOW PÅ SÖNDAG MED MIN BÄSTA (Ida), taaaaggggggga!


high on life

Hej på er! Började denna fredag med att springa ett par kilometer klockan sju på morgonen, inte mitt smartaste val. Att kliva upp från sängen och springa direkt är inte att rekommendera.
Slutade skolan vid två, åkte in till stan direkt och mötte mamma innan vi åkte vidare för att jag skulle rida och hoppa en ny häst och det gick riktigt bra! Berättar mer när allt är helt klart, men förhoppningsvis står den hemma i stallet inom några veckor!
Just nu är jag hemma hos bästi, ska sova här inatt. Nu ska vi fortsätta att packa och ladda inför imorgon, då vi intar stockholm (vilket ni inte borde ha missat, haha?), med godis och musik på hög volym!
 
Hoppas att ni får en lika bra helg som mig, puss!
 
Fille får sätta färg på inlägget, bara för att han är fin.
 
 
 
 

the less you care, the happier you'll be

Hej på er! Har haft en lång dag i skolan idag och var hemma vid fem igen. Har ätit middag och skrivit på en engelska uppsats. Nu tänker jag ge upp skolarbetet för dagen och gå ner till stallet!
Baggis vilar idag, men ska borsta henne och försöka göra fölungen mindre vild genom att tillbringa lite tid med henne.
 
Imorgon är det fredag, bästa dagen på hela veckan. En kort dag i skolan och en helg att verkligen se fram emot. För på lördag morgon åker jag tillsammans med två kompisar till stockholm för att först shoppa på dagen och sedan se Swedish House Mafia på kvällen i friends arena. Galet!!
 

lyckad träning

Tisdag, vilket innebär träning hemma hos Fredrik! Sitter i bilen på väg hem nu och baggis var riktigt fin idag.
Travhoppning, en lydnadsbana blandat med hoppning i trav och galopp. Hon gjorde det hela mycket enkelt och idag märktes det verkligen hur mycket starkare hon har blivit, det går åt rätt håll!


Liten men stark

Har fått använda alla mina muskler (vilket är jävligt många!!) för att handskas med lilla vilddjuret på bilden nedan.
Stå uppbunden på gången, borstning och lyfta hovarna stod på dagens schema. Och om det blev en lång kamp mellan henne och mig? ja.
Men jag vann och till slut var det inte så farligt att lyfta dom där hovarna flera gånger om utan att sparka och leva rövare.
Tur att hon är söt iallafall!


film från 1.20


bagatell


sista tävlingen för året

Och fjärde tävlingen tillsammans med Baggis var i lördags i mjölby!
Hoppade en 1.10m där vi var felfria och blev tionde placerad utav de 60 starterna. Är inte helt nöjd med rundan, hon var inte tillräckligt genom arbetad på framridningen och var därför lite ofokuserad på banan. Tog inte mina förhållningar direkt, landade i fel galopp någon gång.
 
Sedan var det dags för 1.20m debuten! Baggis livs första 1.20 och första gången vi hoppade en bana på 1.20. Har hoppat några enstaka hinder/linje men inte en bana. Jag var skit nervös, blir alltid nervös när jag debutera en klass.
Vi går in där på banan och sätter en riktigt bra runda, ett litet nedslag på hinder nummer 6 men vad gör det när allt var så jäkla bra! Var så himla glad när jag gick i mål! Är nöjd över att jag tänkte på det som vi har jobbat med på träningarna (att ge henne plats i kombinationerna genom att rida lugnt in då hon får det trångt, att vänta och inte rida iväg henne på hinder).
 
Tror nog att detta är våran bästa runda tillsammans och hur kunde vara ett bättre sätt att avsluta året på om inte med att göra en runda som man är nöjd med?!
Baggis har gjort enorma framsteg, har alltid tyckt om denna häst från första gången jag satt på henne. Men hon växer i mina ögon, hon gör allt så enkelt och med en inställning som jag bara älskar! Känner mig så säker på hennes rygg.
 
Det finns hur mycket som helst att jobba på och det är långt ifrån perfekt, hon är fortfarande inte så stark i kroppen men det kommer. Ska sätta mig ner och planera upp hennes träning och vila under vintern så att det passar i tid med när tävlingarna drar igång igen i januari/februari. Så att vi är fit for fight igen då!
 
Koncentrerade brudar inför debuten, haha.
 

veckan som gått

Jag är nog bland dom sämsta på att uppdatera min blogg. Har haft fullt upp den här veckan som har gått (sedan jag bloggade senast) har haft flera prov och hemtenta i skolan under veckan, körlektion, träning med Baggis hemma hos Fredrik i tisdags och hela fredag kvällen gick åt till förberedelser inför gårdagens tävling!
 
Hoppas att ni som har kollat in på bloggen flitigt varje dag under veckan har klarat er utan mina inlägg ;)
Nästa vecka är lugnare i pluggväg så då kan ni räkna med uppdatering!
 
Igår på tävlingen så var alkis där och tävlade med sin nya ryttare, dom va så duktiga! Han och Inez passar så bra tillsammans :)

Tävlingsresultat

Sitter i lastbilen på väg hem från tävlingen nu! Baggis har skött sig bra inne på banan och hoppat fint!
0+4 fel i 110cm, hade tredje snabbaste tiden så vi fick en nionde placering med nedslaget!
I 115cm debuten var hon SÅ FIN! Rev tvåan och var felfri resten, red inte som planerat där så jag får skylla mig själv.
Nöjd och glad över att ha en sån härlig häst som gör allt så enkelt och med en helt fantastisk inställning!


Livet rullar på

Hej på er! Har varit en fullspäckad dag både idag och i fredags.
Elin är iväg och tävlar med ponnysarna idag och då har jag varit snäll, hjälpt henne med fix inför tävlingen igår kväll och även imorse innan dom åkte iväg. Resten av dagen har jag och baggis umgåtts idag, haha sant faktiskt.. Först en timme ridning i skogen, sen lite slagsmål när hon skulle in i spolspiltan, hon har lite idéer för sig den där damen.. Sen badades hon och därefter har jag klippt henne! Hann klippa färdigt kroppen innan klippmaskinen sluta klippa.. Så huvudet och benen är kvar, tur att jag tog hela kroppen först och inte en sida i taget! Efter det har hon fått knoppar och jag har tvättat och smörjt utrustningen samt packat inför morgondagens tävling.

Snacka om heldag i stallet, och jag har bara EN häst, haha tar ju lika lång tid som att ha två hästar fattar inte vad jag gör för fel..

Sen ikväll har jag varit hemma hos farmor, middag med släkten, vilket var trevligt!
Nu har jag precis kvällsfodrat hästarna och ska ta fram tävlingskläderna innan det blir dejt med sängen.
Klockan är ställd på 04.15, TÄVLA ÄR KUL!


today's outfit


back to school

Idag har jag varit i skolan igen! Va ju nästan två veckor sedan sist, eftersom det varit lov och jag varit sjuk.
Va roligt att träffa alla i klassen igen och mindre roligt med lektioner igen, nedräkningen till jullovet har börjat..
 
Började inte förens vid tolv idag så jag passade på att rida baggis och mocka på morgonen!
Red henne på ridbanan, idag var hon ett riktigt energiknippe och det tycker jag är roligt. Lite som en tickande bomb i början och framförallt när jag började galopparbetet. När hon hade sprungit av sig och fått jobba mycket tempoväxlingar, av- och igångsättningar i galopp jobbade hon på väldigt bra, hon gick i en avslappnad form med bra tryck. Brukar ha svårt att hitta den där känslan, då hon gärna spänner sig när man sätter lite tryck i henne, men idag var hon ordentlig igenom i kroppen och väldigt positiv till arbete!
 
Nu ska jag ta fram pluggisen inom mig, dags att räkna det jag missat under veckan i matten!
 
bjussar på en very sexy bild bara för att jag kan..

vuxenpoäng?

Har lyckats boka och betala både buss till stockholm, tåg hem från stockholm och biljetter till stockholm horse show den 2 december till mig, elin, ida och moa, HELT SJÄLV! Ganska duktigt tycker jag :))
 
Så den andra december är det vi som åker upp till stockholm med ett leende på läpparna och intar globen för att titta på de internationella hoppningarna och shoppa loss på mässan. Kommer bli galet kul!!
 
 
 

happy

Hej på er! Nu börjar jag äntligen må lite bättre. Idag kunde jag för första gången sen i fredags äta både macka och nyponsoppa till frukost - rekord! Halsen är mycket bättre, låter dock som en åsna som ätit en groda eller något när jag pratar, haha vackert minst sagt.
 
Är hemma från skolan idag med, men ska försöka att göra lite annat än att bara ligga på soffan idag så att jag kan avgöra om jag orkar gå till skolan imorgon. Fick dock inte rida för mamma, arg_tjej_ja..
Men ska gå ner till stallet och borsta och pyssla med baggis samt fotografera lite b-ponny täcken som jag ska sälja, lär ju inte köpa någon mer b-ponny förhoppningsvis.
 
Är så glad över att må bättre igen, sitter här och ler typ. haha töntigt men sant, hatar verkligen att vara sjuk!
Pekar fuck you åt soffan och säger hej till mina älskade ridbyxor. Nu ska jag gå ner till stallet, pusspuss!
 
mitt hår får stå för bilden, eller mitt gamla hår. Har ju klippt av det, dumt av mig, gillar inte kort hår, om någon ville veta.

belle amie

Kollade igenom gamla bilder förut (bra tidsfördriv på soffan ;) och då hittade jag en bild på bell när hon var ute i hagen för första gången, alltså när hon var ungefär en vecka gammal.
Kortet under är från när hon är ca 2-3 månader.
 
Lite har hon växt och hon är lika söt fortfarande. Det här är ju första fölungen vi har och det är verkligen himla roligt. Bell är väldigt social och lättlärd. Hon förstår det här med att lyfta ben, bli borstad, gå i grimma in och ut från hagen utan större protester. Lite glädjeskutt, stegringar och bakutsparkar, men hon rättar sig lätt och är lyhörd på oss människor. Det är verkligen mysigt och roligt med fölungar! Hoppas att nästa fölunge sköter sig lika bra som bell hitills har gjort.
 

She know how to do it

Ligger i soffan, tycker synd om mig själv och halv sover (ovanligt just nu? nae) när jag får ett sms av världens bästa Linda som undrar om jag vill följa med och kolla på swedish house mafia den 24 november med henne och emelie!

Några minuter senare var biljetterna våra! Om jag blev överlycklig? Hade jag haft någon röst så hade jag skrikit, haha.
Åååh det ska bli så jäkla roligt! Kan inte bli annat än bäst med dom där två brudarna!


Halsfluss

Jag är fortfarande sjuk och lär väll va det ett bra tag till, igår trodde jag inte att halsen kunde bli värre men jodå den fortsätter att överraska! Var på vårdcentralen förut i dag och tog lite prover, som visade att jag hade halsfluss vilket jag trodde. Så nu har jag fått penicillin som jag ska äta i 10 dagar. Bäst att det hjälper fort för på soffan tänker jag inte spendera många dagar till.

Jag kan knappt svälja vatten (får tvinga ner det) så kommer dom med såna här stora tabletter. Hallå vad är felet? Som att det inte redan är otrevligt att svälja tabletter, nej då ska dom va stora som hus med.. Förberedde mig länge för att få ner två gulliga tabletter, så nu är jag ganska stolt. Ska fortsätta ligga på soffan och försöka sova nu, pusss.


änglahoppet

I soffan händer inte mycket, iallafall inte när man har sämst tålamod för att bara ligga stilla och sova. Har sovit några timmar idag men annars så har jag sett på film och kollat online resultat från olika tävlingar. Och hur sugen blir man inte på att tävla då? Gick in på min youtube kanal och kollade lite gamla filmer. Från ponny tiden, med fille. Hittade filmen från finalen i änglahoppet vilket passar bra in i tid nu.
 
För under veckan har årets änglahopp ägt rum. Jag har ridit änglahoppet redan på b-ponny tiden och den tävlingen är alltid så välangagerad och rolig, med mycket starter!
För ungefär ett år sedan vid den här tiden hade jag gått omkull med alkis och fått en lättare hjärnskning, en vecka senare red jag änglahoppet från torsdag till söndag. Hade laddat för den där tävlingen länge, så hjärnskakningen skulle inte stoppa mig, envisheten och viljan tog över! Jag minns väldigt tydligt hur ont i huvudet jag hade och att jag fick stoppa i mig många värktabletter för att orka hela helgen. Mådde inte bra men fille levererade på topp så något bra måste jag ha gjort där uppe i sadeln också.
Vi kom på en andra placering i finalen och jäklar vad lycklig jag var, den där placeringen och den där prestationen som fille och jag gjorde då är något som jag kommer ta med mig från tiden med honom.
 
Här är film från grundomgången i finalen och två bilder från den helgen!
 

Soffan är min vän

Min dag har spenderats i soffan, kollat på film, online resultat från olika tävlingar, bla ponny sm som avgörs nu i helgen! Det mest krävande jag har gjort är att ge hästarna eftermiddagshö och det blev jag helt slut av att göra, haha.. Igår mådde jag inte så bra men idag är det sämre, tror att jag har halsflus så om det inte är bättre på måndag (vilket jag verkligen hoppas att det är) så blir det vårdcentralen.

Eftersom att jag inte kan prestera till 100% och agera som jag annars gör känns det inte rätt mot baggis att åka och tävla. Sen så var hon vild igår och idag har jag inte kunnat rida henne, ännu en anledning till att hoppa över den där tävlingen. Även om jag så gärna vill tävla, var länge sen nu och det är ju så roligt. Så vill jag inte åka till en tävling utan att ge baggis rätt förutsättningar innan och inne på banan!

Nu ska jag väll fortsätta att ligga på soffan och göra ingenting, hoppas att ni har en bättre dag och ett fortsatt roligare lov än mig!

Fina Fille får sätta färg på inlägget! Han och Elin passar super bra ihop, nästa helg ska dom tävlingsdebutera, så kul!


back again

Hej på er! Uppdateringen är på topp, verkligen.. Men det har sina anledningar, var ju som jag skrev i tidigare inlägg hos min bff, Erika fram till igår kväll, uppe hos henne har det varit bättre än bra, om man bortser från att jag lyckades bli förkyld och få skit ont i halsen direkt när jag kom dit.. Vi har ridit (hennes hästar är fina att rida!), mockat och fixat i stallet. Varit duktiga och satt upp hennes rosetter, det gick dock fort för hon har typ inga.. (läs-många). Annars så har vi sett på film, många filmer och många väldigt bra. Ätit erikas mammas väldigt goda mat och efterrätter så nu är jag ca 10kg fetare. Tycker nog faktiskt om hennes mamma mer än vad jag tycker om erika, varför kan vi gå in på en annan gång. Long story liksom!
 
Idag däremot är jag hemma och då är det allvar igen, nej inte direkt. Men jag har ridit Baggis på ridbanan, jobbat henne över lite bommar. Hon va värre än hemsk, men blev helt ok på slutet! Hon gav mig en liten "välkommen hem" present bara, så imorgon dansar hon säkert runt på ridbanan som en liten ängel!
Följde med mamma när hon skulle åka och handla, och klippte bort mer än 1dm av mitt hår, så nu är det kort. Blev iaf nöjd och skönt att slippa allt det slitna!

Har inte gjort så mycket mer, tyckt synd om mig själv för att min hals och mina öron dödar mig, och då lagade mamma sparrissoppa till lunch så att jag skulle kunna äta, bra tänkt om det inte hade varit så att jag hatar sparris.. Så då tyckte jag ännu mer synd om mig själv. Vad jag vill komma fram till är att ni också ska tycka lite synd om mig, så tack!
 
Nu ska jag se på film och snacka lite pepptalk med min hals, tävling på söndag och den tänker jag verkligen inte missa, p u n k t .