Dumma häst!

Hejsvejj!
Fick ett sms av syster i dag i skolan att Alkis det assssset hade rymt.. Dumma häst. Kul att han ska börja med det nu, han har stått och "pillat" på tråden i några dagar men inte gjort något mer men idag sprang han rakt igenom den. smaaaart häst! så nu har pappsen fixat hagen med 3 trådar och ordentlig el, då får han väll en chock i morgon när han går på tråden, haha rätt åt honom! synd bara att man missar det eftersom det är skoooola.. (skadeglädje) 

Red iallafall Alkis i skogen idag, han är en riktig tönt när det är mörkt ute.. Men han gick bra :)
Fille fick gå ett pass i pessoan, GRYYYYMT bra gick ponniin!! Älska pessoaselen <3

I morgon är det Hoppträning på Alkis som gäller (yy

Ha de bra! / Hanna<3
 


Hästhoppning!

Sitter och kollar på hästhoppningen på tv. Är verkligen grymt inspererande att sitta och kolla på alla duktiga ekipage. Så fina hästar dom har.. 
  

RGB rider verkligen grymt, Duktig är han!!
 


Fint väder!

Sjukt fiiint väder ute idag, inte så dumt det!

Drog ut till stallet i morse, körde Storm i pessoan. Han gick vääääldigt bra!! Jobbade mycket i traven och med en lite ökad trav. 

Sen fick han plågas utav klippmaskinen och mig, Bra kombination det :D 
Men fin blev han och korthårig ;)

Skrittade ut Fille i skogen en lååååång skogstur, på ca 1 timme. mycket mysigt i det soliga vädret. blev några travsteg eftersom fille bestämde sig för det.  

Nu ska jag ut och ta in dom små assssssssen och ge dom mat så dom slipper vara hungriga. 

Världens finaste! <3


Pussheejj!!


4 hästar senare

Har varit gryyyyyym uppdatering här eller vad säger ni :D Kan ju dra lite kort vad jag gjorde i fredgas nu eftersom jag inte bloggade ;) Först skola, hade sovmorgon till 12, sånt gillar vi som bara deeen!! Hade två lektioner och sen hämtade bästa eliiin mig i hennes lilla bil, så åkte vi hem till mig och red Alkis och Ollie, hon red Alkis och jag ollie, ut i skogen en sväng, det gick grymt! efter det följde jag med henne hem till hennes placcce, och så skrittade och travade vi ut på hennes hästar och fixade med dom, och så sov jag hos henne. (y) så ja ní förstår nog varför jag uppdaterat så bra..

Idaaaaaag!!

Åkte hem tidigt. Typ direkt åkte vi iväg mot ridhuset och jag red alla 4. (Ollie, Storm, Alkis och Fille)   

Först ut blev Alkis: Började med att värma upp honom ordentligt i skritt, trav och galopp. Det är viktigt att verkligen lägga ner tid på att få hästarna varma i musklerna nu när det är kallt innan man börjar med själva "arbetet". för att undvika strekningar och skador. Sen började jag med att rida honom över en bomserie (5 bommar på volt) red över dom i trav i båda varven. gjorde mycket små volter, för att träna på att få med honom. jobbade lite mer galopparbete, att ha honom framför mig, loss i handen och följsam. gjorde tempoväxlingar, halter, avsaktningar och igångsättningar. Fick honom riktigt fin! när man sätter honom i lite "tankar" så jobbar han på mycket bättre. avslutade med att trava av honom i lång och låg form och med en ganska framåt trav. sen gjorde jag några skänkelvikningar som han gjorde suveränt!! 

Mamma gick med honom sen under tiden som jag började med nästa snygggggging Fille: mamma hade gått med honom under hela ridpasset med Alkis så han var ordentligt framskrittad, började därför trava nästan direkt. det är ingen ide´ att ens försöka göra något med honom under framridningen, han är så sur och dum då. så jag travade och galopperade fram honom. sen började jag med att rida honom över bomserien också, i båda varven. bytte varv ofta, gjorde lite halter och gick in på mindre volter växelvis med bomserien. jobbade lite mer galopparbete, med att lägga ner honom i lång och låg form och galoppera "med ryggen" Han gick skiiit bra!! avslutade med att trava av honom i lång och låg form, jobbade med att få honom att släppa bettet, han brukar hänga sig lite i bettet, men nu lossna han verkligen..  

Ollie: Red honom precis som dom andra två. men med honom fick jag jobba lite extra med att ha honom lugn och inte stressa upp sig, han är som en liten kruttbomb. men det gick bra, han va gaaaaaanska lugn. gick riktigt riktigt jävla fiiint framförallt på slutet, då slappnade han av och kunde till och med jobba i lägre form. jätte bra för honom! 

Storm: Red jag typ precis som dom andra 3, över bommar osv. Han har också lite svårt för att slappna av och verkligen komma ner i form och jobba igenom sig. Men efter att han gått en stund över bommarna, med avsaktningar och igångsättningar började han slappna av jätte bra!! Använder rösten väldigt mycket på honom istället för att bara sitta och ta i munnen på honom. han lyssnar väldigt bra på rösten så man behöver inte använda handen alls mycket!! 

Det är verkligen effektivt att åka iväg till ridhus i bland och jobba igenom dom.

Nu gör jag inte ett skiiit, skönt med lördag iallafall :D

Pussheeeejj!!             

Inte bara lite sugen på att tävla..

Vill verkligen tävla nu
Saknar det
Det är nog det bästa som finns


Nawwwis, hittade en bild från typ väääldigt länge sen, I början med Fillebuuuus!
FINASTE redan där (L)hejhopp!

Fin rubrik elleeeeer hur! har precis nördat matte och försökt förstå våra cp konstiga uppgifter som inte är matte uppgifter utan något konstigt.. men det gick braaaaaaaaa!

Stallet idag: Körde Ollie och Fille i pessoaselen ca 30-40min var. båda två gick SKKKKITBRAA! avslappnade och lyssnade. Blev dock bara skritt och mycket trav, med halter osv. då det är ganska halt på ridbanan.

Sen kom gulliga Fridaaa hit, och red ut i skogen på Storm med mig när jag red Alkis :) vi mötte även eeelin och red tsm med henne, najjjs! det gick bra, gjorde lite skänkelvikningar och halter, annars inte så mycket speciellt.

Var duktig tjej och smörjde nya sadeln också, behövdes nog.

Glömde nästan att säga hur mycket jag HATAR vintern nu!! den är för jobbig... Fryser ju fötterna, och händerna av mig.. Rida och vinter är ingen bra kombination, inte ofta iallafall ;) så geeeeeee miiiig sooooommar nu! :DTräningen i går!

Hann verkligen inte med att skriva om träningen igår, kom in från stallet vid ca 10, då va det bara att äta och sen säääääängen, som förövrigt är bästa kooompizz med mig, älskar´n :D

Började med Fillebooo. Först skrittade och travade vi bara fram lite självständigt, sen va vi på en volt med en bomserie (kanske typ 7bommar) travade över dom ett tag i båda varven, började "kräva" lite mer av honom, böja honom och flytta i lite sidled innanför spåret. Fick göra mycket halter då han va jätte besvärlig.. pigg som ett asssssss och stark som en oxe!! Han tyckte att det va skit tråkigt, han trodde väl att det var dags för dressyrträning eller något. Efter att vi jobbat lite galopp, på volter och lite sånt så var det dags för hoppning. Och FAAAAAAAAAANNN vad han tyckte att livet blev underbart, Så där glad trodde jag verkligen inte att han skulle bli över att se ett litet hinder, han brukar inte bry sig om små hinder utan typ kravla sig över dom som en tjockis.. 

Första språnget, hahahhahahah xd Trodde han skulle gå igenom taket eller något, så glad blev han när jag styrde upp mot det. hade nästan glömmt hur han hoppade ;) Han fick bara hoppa några språng på en övning, typ som 3 serpentiner över medellinjen med hinder på mitten på två utav dom och sen en travbomserie på den sista bågen. Han fick gå 3 varv på den. han tyckte det va lika roligt varje gång xd 
Sen fick han gå en gång på en TRAVkombination också :) den va rolig sa han! 


Sen va det Alkis tur att hoppträna för första gången med mig :D

Han va lite spänd i början när han kom in där. kollade på allting runt omkring, men det släppte VÄLDIGT fort :) började precis som med Fille, att trava över bommar, han hade himla bra koll på sina ben där! (y) 
Jag ville rida i lite för lung trav tyckte anita, själv tkr jag att det kändes som det gick fort. men tydligen inte :P är så annorlunda med steget på honom, så jag ökade traven lite, och faaan vad han trampade på då! 

Sen jobbade vi lite galopp på volter och längs med fyrkantspåret. flyttade honom lite innanför spåret och sen tillabaka igen. även i galoppen kändes det som det gick fooooooort. men jag kom in i tempot ganska snabbt och då blev det bättre :)

Nu var det dags för hoppning! Började med att trav hoppa dom där serpentinerna på medellinjen första gången, just för att se hur han reagerade och tyckte om det hela. första språnget, hahahha!! Höll på att åka av xd han hoppar så in i helvete med ryggen så det går ju knappt att sitta kvar! hoppade ca 3 varv på serpentinerna åt båda hållen, det kändes riktigt bra på slutet! han följde mig väldigt bra, fick med sig yttersidan fint och kom bra på hindrena om och om. han va väldigt enkel att få med sig trots att han är liiite större än ponnisarna :P

Sen började vi på travkombinationen, (räcke -- oxer) Han tyckte inte att det va alls konstigt, han förstod precis vad han skulle göra :) Hoppade den några gånger och satte tillsist ihop det hela till en bana, men srpentinerna, travkombinationen och ett räcke snett igenom. Hoppade banan 2 varv :) det kändes riktigt bra!! Han har så himla härlig inställning, "ett hinder, åhh så roligt, nu laddar vi och hoppar" bara för hon där uppe att sitta kvar i sprången, haha! Han hoppar himla trevligt och väl. Ordentligt med ryggen! 

Super nöjd med båda hästarna! Kändes verkligen undrbart att hoppa fille lite igen! äntligen :D

Och att komma igång med Alkis, det kommer nog bli suuuper med honom, när vi lär känna varann :) Kändes oväntat bra iallafall!! 


det här inlägget blev nog lite långt xd men ni gillar ju det, eller huuuuur ;D

Pusshejj!!          

jobbiga skola..

Hejsvej!! Kan bara meddela att jag är svvvvvin trött, så jävla förkyld, hemska hosta som ALDRIG försvinner, snacka om att vilja plåga mig.. och sen har ju HUUUUUUUUUR MYCKET läxor som möjligt, så jävla najjjs!! Har liksom 300 läxor i VARJE ämne. det suger skapligt mkt. och det är anledningen till att jag bloggat så fantastiskt bra :D Borde nog plugga nu med. ,men jag orkar verkligen inte.. Får ta det någon annan gång ;) 

Om vi lämnar allt det där negativa som jag öste ur mig där uppe xd 

Slutade 13.00 idag iallafall, det klagar man inte på :D 
Gick ner till stallet direkt, så underbart att kunna rida 2 stycken när det va ljust ute!

Började med Storm, han va riktigt pigg.. jobbade mycket skänkelvikningar då elin tyckt att han varit lite "svår" att flytta till vänster, jobbade lite extra med vänster sidan, Gjorde även mycket halter och tempoväxlingar, jag älskar tempoväxlingar :P de fär verkligen hästarna att lyssna både fram och tillbaka! Han gick riktigt bra, speciellt på slutet när han även slappnade av lite mera :)

Fortsatte med en lite mindre ponnnnni, Ollie. Han va som en bomb. som skulle explodera vilken sekund som hellst. förstår inte vart den hästen får all sin energi och glädje ifrån, haha xd men jag jobbade mycket avsaktningar, halter och sen att bara stå stilla och väääääääääänta.. Det märktes så tydligt på honom att han blev lugnare. och speciellt efter några skänkelvikningar, då kunde han till och med skritta och inte "trippa"! Han skötte sig riktigt bra :) 

Till sist körde jag Fille<3 i pessoan, bara lite mjuk/lösgörande nu efter första "hoppträningen", för att mjuka upp musklerna. Han gick GRYYYYMT, avslappnad, travade på i luftig trav. blev bara skritt och trav idag. 

 You make me smile every day.


..

Kom precis in från stallet, Idag fick Ollie, (elins C-ponny) gå en sväng i skogen, han va gaaalen men det hade jag redan förväntat mig xd Eftersom att Elin är hos Kamenskys på Prao i någon vecka, orättvisst!! så fick jag lite mer att göra ;) men jag klagar inte!!

Red även Alkis en stund i skogen, Han va pigg men fin. I morgon är det Hoppträning för FÖSTA gången på honom, späääännande! :D

Filleskrutt ska också få följa med och hoppa lite studs och vara med på "framridnings delen" i morgon, det ska bli roligt att känna på några skutt med bästa <3 

Fille fick Vila idag eftersom han fick nya skor. Även Storm fick nya skor och vilade därmed.

Ni kommer höra 2 "nya" namn, Ollie och Storm. lite här i bloggen den här veckan. det är som sagt min systers 2 C-ponnysar som jag kommer rida den här veckan :)

Nu ska jag plugga engelska. visst är det underbart med skola??!! Verkligen älskar´t 


Pusshejj!   

Vinter bilder

Tänkte vissa lite vinter bilder 

Älskar er
Ni gör mina dagar så mkt bättre
Världens bästa!
Lika glad varje dag över att ha er
K Ä R L E K till er booooyyys <3

Klippa heeest

hel dag i stallet idag, finns gaaaanska mkt att göra där ;) Började iallafall med att rida båda två ut i skogen, Inte så mkt att säga om Filles ridpass idag, han va helt dum i huvuetet! sparkade bak ut, bockade och va vääääldigt stark. jaja, han va iallafall glad! Alkis red jag med Bästa Elin<3 då blev det masssssssooooor snack! Kunde även galoppera båda hästarna idag, första gången den här veckan ;) så ett litet extra + på det!

Smörjde alla saker, blir så fel nu när man inte tävlar, annars brukar jag alltid smörja sakerna innan tävlingarna och då blir det lättare att man kommer ihåg det, nu glöms det lite. 

Kom nyss in efter att ha klippt Alkis, Han blev betydligt mycket snyggare nu, dels för att all björnpäls är borta, man ser inte heller alla hans bitmärken lika tydligt och så smälter skavsåren på bogarna in liiitee mer med hela kroppen nu, från guldbrun häst ---> gråbrun xd 
Han va iallafall otroligt snäll. Han va nog en av dom snällaste hästar jag har klippt, stog så stilla och snällt (y) Duktig kille det!! 


Första ridpasset i skönheten idag ;)Nu ska jag kolla på ponnyakuten, Pusshejj!! 
 

Anna Scarpati Schabrak!

Jag ska sälja ett av mina Anna Scarpati Schabrak(använt ca 10ggr!) då jag har liiiite för många schabrak
Pris: 450kr! 

Om någon är intresserad/har frågor så mejla mig på: hanna.moran@hotmail.com eller skriv här :)  
Fille booooy!!

I Fredags var det en kilopraktor här och behandlade Fille och kolla hur det va med han nu. och det va ... BÄTTRE :D Han tyckte att jag kunde börja hoppa honom lite lätt nu, studs och gymnastikhoppningar för att bygga upp ryggen på honom. äääääääntligen säger jag bara!! :D

Blev en väldigt happpppy chhhey!

Så nu ska Filleboo få börja hoppa lite lätt så får vi se om det ger med sig, men han var betydligt bättre nu, så det går åt rätt håll iallafall (y)Finaste in accction, och suddig bild också fiiint. 

Dagen (Lördag)

Lördag, bästa dagen på veckan enligt mig. enda dagen man INTE behöver tänka på skolan, kärlek till det! En ren häst dag med andra ord ;) 

Åkte som sagt till Charlies i Jönköping, som förövrigt är våran sponsor :) en av anledningarna till att vi åkte just dit och provade ut sadel. men så har dom väääääldigt mkt också! 

Det gick otroligt snabbt och smidigt att hitta en sadel åt honom. behövde bara testa två stycken. Alkis va så sneeeeel och skrittade / Travade omkring där så fint. 

Det blev iallafall en tysk sadel colbert brothers, eller något sånt ;) (en kopia av bute sadeln), brun och så gryyyyymt skön, dog typ när jag satte mig i den (aa. Den satt också väldigt bra på honom, behövde köpa till en fårskinnspadd och stoppa under nu i början innan han fläskat på sig. Han trivdes verkligen med den :) 

Så nu kan jag börja hoppa med beeeebis, HUR underbart?!

Blev även en heldel annat med hem ;D blandannat en ny animokavaj, ett par nya ridskor och ett par röööööööda JW byxor. najjjjs!! 
 

Pusshejj!!    

Lite dåligt bloggande här.. I know

Som sagt, har bloggat ganska dåligt nu, men bara ganska ;) har verkligen INTE haft tid. så kan det vara, speciellt när man går natur = plugg,plugg,plugg ggr tusen. har hästisar och världens bästa vänner som man spenderar den tid som blir över med (L)
 

Men nu har jag iprincip all tid i världen att blogga. gooooooood va?? ;D

Följde med Carrut, nempuus och Lindyyy hem till Carrut i går! Snacka om gryyyym kväll/natt. UNDERBARA brudar det! Massor med snack, filmmys, singstar (som jag verkligen söööööööööööööööög på :P) osv..

I morse hämtade mammi mig vid 10 och så åkte vi direkt mot Charlies i Jönköping med Alkis där bak.


H J Ä R T A !


Sadelprovning!

På Lördag är det äääääääääntliiiigen dags att prova ut en ny sadel till Alkis :D :D HAPPY BRUD!!!
inte MINST för att vi kan åka och hoppträna nästa vecka, har inte hoppat honom sen provridningen, spännande ;)

Har en tid på Charlies Häst och Hund i Jönköping, så på lördag blir det shopping, (gillas!)

Hoppas att det inte tar sån jävla tid att hitta en sadel till snyggingen, är så tråkigt att prova 10000 olika sadlar, bättre om första passar, iallafall en av dom första :P
trött!

Rubriken beskriver mig vääääääldigt bra just nu!! det skulle inte vara konstigt om jag somnade här på stolen, haha! trött som ett asssss, och i morgon är det sovmorgon till ----> 12 :D så jävla bäääst! Inte för att det betyder att jag får sova :( men rida och fixa allt på morgonen!

Idag slutade jag tidigt, eller tidigt och tidigt, men kom hem vid 3 iallafall, skyndade mig ut, tog in dom och gav middagsfodret, Sen började jag med att rida Fille på en skogsväg i ca 40min. blev bara skritt och trav. men ganska mkt trav iallafall :) Han va PIGGPIGGPIGGPIGG och GLAAAAAAAAAD! vet inte hur högt steg han hade idag, haha gulligt! Han gick iallafall som en gud :D tummen upp på det! 

Planen va att Alkis och en av systers hästar skulle ridas i ridhus idag, men så blev det självklart INTE eftersom att det va blankis och mamma inte ville ge sig ut då.. :/ men jag överlever ;) 

Så jag gjorde precis som med Fille fast med Alkis, Mycket skritt och trav på honom, gjorde även några lättare skänkelvikningar som han gjorde perfekt! Han lyssnade väldigt bra och va inte lika "stirrig" som han var när jag red ut förra veckan, det är nog ett tecken på att han börjar känna sig lite mer hemme nu :) 

Nu ska jag checcccka in matteboken en liten stund, duktig chhhhey!! 


Pusshejj!  


pioneer crocodile in my <3

Stövlarna som jag fick i julklapp som jag nämnt tidigare var för stora, dom va medium i vadvidden och långa i skaftet, not goooooood for me. 

Men idag kom mammi hem med ett par nya (small i vaden och korta i skaftet, till lilla mini jag :P) hon hade bytt dom! ;D

Så nu satt dom perfecccccccccct, det va naaaaaaaaaajs!!
 

ni får en bild på snyggingarna med! 
 
 


Ridhuset!

Nu har jag även lyckats övertala mammsen att köra mig till ridhus i morgon så att hästarna kan jobbas ett lite ordentligare markarbetspass! (y) eftersom det suger att inte ha körkort. jag vill också ha körkort. nuuuuuuuuuuu!! 
 

Ett ridhus hemma skulle inte sitta helt fel nu ;´)


Alcasar!

Måste bara nämna att Alkis redan har blvit mycket finare i kroppen, En STOR tumme upp för det!!

När han kom var han ganska mager, revbenen syntes, eftersom han blivit så mobbad av sina hagkompisar så att han inte fick äta.. stackars liten :/ han var även väldigt bukig osv.. 

Visst han har fortfarande många kilo kvar att äta upp sig, men nu får han lika mkt mat som jag vet inte vad, en elefant om dom nu får mkt mat xd han har iallafall gått upp några kilo, revbenen syns inte riktigt nu utan känns bara ;) han är heller inte alls lika bukig :D Kan nästan säga att han ser okej ut nu! (y)

Kan ta någon bild på skillnaden i morgon så får ni seeeeeeeeeeeeeeeeeee!

En pic på Alkis ocksånaaaaaaajjjjsss väder....

yeees vad jag bara älskar vädret nu, vem gör INTE! halt som svin, sätter foten utanför dörren på morgonen och håller på att slå ihjäl mig, duktigt! (y) och att inte tala om backen ner till stallet. haha! Fast nu har pappsen sandat den, smart tänkt av honom, det klagar vi INTE på..

Men det går fortfarande typ inte att komma någonstans med hästarna utan att slå ihjäl sig. FUCK DET!!! Idag som jag slutade tidigt och allt med. aja, gick ner mot stallet direkt och släppte in sötnosarna, att dom alltid ska vara så glada över att få komma in, dom blir helt cp xd gulligt av dom att verkligen visa hur happy dom blir när jag kommer ;D

Tog på Alkis pessoaselen och halkade upp för backen till ridbanan. skrittade och travade bara. (det ända som går typ) i ca 30min. Gjorde väldigt mkt halter, igångsättningar, avsaktningar, bara genom att använda rösten. Han va GRYYYYYYM! jobbade på riktigt fint idag (y)

Fille tog jag en promenad med på vägen, (där va det grusat och gick lagom att gå på utan att ramla xd) gick i ca 20min sen tröttna vi ;) men han fick iallafall röra på fläsket lite!

Något som jag inte gör allt för ofta inträffade även idag, duuuuuuuuuuktigt!! jag borstade eller rycktade, BÅDA hästarna en halvtimme var och pysslade lite med dom, dom klagade inte. Va väll inte det roligaste jag gjort, haha! Men fina blev dom, och så tyckte dom nog att jag va lite sneeel då, vad gör man inte för att dom ska gilla mig :D


Pusshejj!!


skola hela dagarna, lovelly

Snacka om att det suger att gå i skolan, och när man har slutat för dagen så har man inte ens slutat utan då är det massa plugg hemma som gäller, NIIIIICE!! :D

Idag fick båda hästarna vila, Fille skulle vila idag men Alkis fick också göra det eftersom det är så halt ute, det går inte att komma någonstans, isgata överallt. inte så roligt. Vill ju inte att dom ska sträcka sig eller gå omkull eller något då är det bättre att vänta tills i morgon när jag kan rida när det är ljust ute. slutar nämligen 1 ;)

Nu ska jag dejta plugghögen (y) 


Pusshejj!!


Dagen

Hejsan svejsan aaaaaaaaaaaaallaaa läsare!!

Kemi provet gick ganska bra (tror jag) kändes rätt bra iallafall men så va det sist också och då gick det ju som det gick.. Missade nog lite på några uppgifter men vem bryr sig, liiiite kemi liksom ;D

Drog ut till stallet direkt, mockade och fixade, duktigt!

Sen började jag med att longera bobboooo (storm) i pessoaselen ca 20min. han va duktig, avslappnad och lydig, men det är han alltid. Gjorde mkt tempoväxlingar med honom, dock skrittade och travade jag bara eftersom att det va REEEEEEEEN is i paddoken, dumma väder.

Fortsatte med att göra exakt samma sak (longera) med Alkis, han fick gå ca 30min var. mycket trav och tempoväxlingar. Alkis lyssnade väldigt bra på rösten, så fort jag sa "prooo" saktade han av och så fort jag "smacka" så började han trava. Det var första gången jag körde honom i pessoaselen. han gick väldigt avslappnat och fint :)

Fille fick också gå i pessoaselen även han, i ca 30min. (mycket longering idag för mig xd) han gick väldigt bra! Han börjar bli stammis vad det gäller longering. Gjorde mycket avsaktningar och igångsättningar. Jobbade mycket trav och gick in på lite mindre volter. han va väldigt mjuk och avslappnad även han. 

Nu är jag trött och tänker sovaaaaaa (älska att sova!!)

Pusshejj!!   


Dressyrträning

Igår var det dressyrträning för Tina Becker som stod på Filles schema.

Han hade nog hellst av allt viljat slippa det, sååååå glad va han xd haha. 
Men FAAAAN vad bra han gick!! började med att göra mycket tempoväxlingar, få honom att reagera för skänklarna fortare och bättre. växlade mycket mellan de tre olika gångarterna och att hela tiden ha honom att lyssna framåt direkt i avsaktningarna och lika så att fatta galoppen direkt från skritten. Han gjorde det här väldigt bra, oväntat bra.

Sen gick vi vidare med att göra ett par riktigt små volter i galopp och att få honom att inte "välta" inåt (det har han gjort förut) utan att vända lite mer på yttersidan och med en rakare innersida. Han va mycket bättre på det här nu än för bara några veckor sedan.

Efter det gick vi vidare med att göra lite skänkelvikningar och få honom att lyssna för dom sidoförande skänklarna. Det här hade han lite svårare för. Så Tina hoppade upp och red honom ett tag. Då blev han sur men gav sig ganska snabbt när han insåg att det inte fanns något annat att göra.. Och guuuuuuuud så fint han gick sen. Han såg ut som en riktig dressyr ponni när han red omkring där :´) Tina flyttade honom i lite skänkelvikningar, jobbade honom i alla gångarterna lite. Hon bara älskade hans galopp, Han har väldigt bra galopp. Hon tyckte att jag skulle satsa på dressyren istället, han skulle bli en bra dressyr häst sa hon, för att han hade så bra steg. haha, ska vi satsa på dressyren tonis?? Eller vad säger du?? Nej vaaaaa.. så roligt är det inte..  

Både Tina och även jag tyckte verkligen att han blivit bättre nu, har ridit för henne kanske 3ggr och han har blivit så sjúkt mkt finare.. Bra tränare jaaaaaaaaaaa!!

Det bästa va nog nästan när hon sa: The best thing is, han kan inte ha ont, då skulle han inte vara så här liksidig, rund och ha så luftig galopp. så hon tror inte alls att det är något fel på honom!!! :D


Happy chhhey när vi åkte därifrån.. 

Han har aldrig gått så här bra på en dressyr lektion, neeeever. Duktig ponniii !! 
/Hanna

 

Älskade kemibok.. eeeeeller?

bra uppdatering här ser jag, sry men jag har verkligen inte orkat

Sitter här med min älskade kemibok sådär i sista stund.. prov idag. det låter som det kommer gå bra..
Kemi borde inte ens vara ett ämne så konstigt som det är, men jag fattar liiite iallafall (y)

ändå skönt att ha provet på en måndag så har man det gjort sen och slipper plugga söööönder hela veckan ;)


Fiiint
träns som jag vill ha. Skulle inte skada om det bara råkade bli mitt :)

Seriöst, hur moget är det ?!


Det går nog inte att sjunka lägre..


min helg.

Ä N T L I G E N helg! Kunde ha varit en mera happy tjej om inte helgen börjat som den gjorde..! :( Tack till alla mina fina vänner som finns!

Inatt sov iallafall IDA hos mig så vi fläska på oss igår med ben&jerrys glass, Haha <3 och nu sitter jag hos linybindys tiiiiiiiiillslut.. Med en stor chipsskål och gooooooooodis (y)

Red båda hästarna i skogen och en liten stund (ca 10min) i snön på fälten idag, vill inte rida för länge i djup snön utan kör en liten stund och sen skogen resten :) Båda gick bra! Fille va lite pigg men Alkis va så fin (like always) 

Nu orkar jag verkligen inte skriva mer.. Ha det bra! 

Pusshejj!!

 Vill gaaaaaanska mkt just nu..

Vill ha helg
Vill ha lov
Vill sova
Vill att ALLT ska vara bra!
Vill att iallafall något ska vara bra.
Vill träffa saknade personer
Vill kunna planera tävlingar
Vill kunna tävla
Vill att Fille ska bli bra någon fucking gång!!
Vill ha tillbaka dig NUUUUU!

Det där va typ 1/10000 del av allt jag VIIIIIILL! men om jag skulle skriva allt så skulle nog det här inlägget bli lååååångggggt! fille
Vill mest av allt <3 

 

Sitter i skolan..

Sitter i skolan och FRYSER, typ 3 grader här inne elelr nåt.. har estetiskverksamhet för SISTA gången foreeeeeeever!! (y) Kul att lektionen är 3 timmar lång. nae.. Men eftersom att man har fått veta sitt betyg (VG blev det) så får man göra precis vad man vill och då är jag så sneeeel och bloggar! Vet att jag har varit lite dålig på det men pluggandet och hästarna tar ju mer än all tid man har :O men va gör man inte för the loooovelly skola!

Igår red jag iallafall båda pollarna, dom fick gå varsin sväng i skogen (ca 40min var) Alkis va väldigt fin :) mjuk, avslappnad och gjorde inget bus! Men fille däremot han va lite dryg.. Pigg som ett svin, stark och så väldigt osamarbetsvillig.. men tillslut efter mkt halter, ryggningar och tempoväxlingar så lyssnade även den busponnyn lite på mig och då va han finis :)

Idag ska iiiiiiidaaaa följa med mig hem efter skolan, så då ska hon få arbeta lite (a) Bara för att hon älskar´t! Hon får köra Fille i pessoaselen och jag rida Alkis. helt rättvisst alltså :D


Pusshejj!
  

..

Först skola (heeeeela dagen), hade lång lunchrast väääääldigt nice!!

Dagens ridpass: Red Alkis på ridbanan i ca 40min! Jobbade mkt små volter, han är lite större att få med sig ;) sen lite skänkelvikningar, dom gick gryyyymt, bakdelsvändningar, halter och sånt för att få honom att ha något att tänka på hela tiden, han skötte sig jätte bra! (y)

Sen Fille, fick jag värsta rycket. att jag bara skulle ut och springa hahaha, så jag tog med mig fille ut på en liten springtur på ca 25min i skogen! Skritt och trav för honom idag alltså och så fick jag lite motion med ;)

Fick bli ett kort inlägg idag, nu ska jag hoppa in i duschen och sen läsa igenom engelska glossorna kan nog vara ganska smart eftersom dom är tills i morgon och jag vet kanske 2 ord, duktiiiiig flicka det!!


Pusshejj!

Saknar dig!

Jag saknar dig varje dag
Varje gång jag kommer ner till stallet och du inte finns där
Ingen som du!
Det finns ingen som kan ta din plats

  

Älskar dig

Back to school again..

Tillbaka till verkligheten igen..(suck) behöver jag säga att jag INTE gillar skolan? Aa men det gör jag iallafall inte.
fick inte någon mjukstart heller. det borde dom ju åtminstånde bjuda på! :O nae utan massor med plugg nu!!

Skoldagen va väll ganska bra. Tog in pollarna och gav dom eftermiddags maten direkt när jag kom hem. Sen efter maten så red jag Fille på ridbanan. Han va skiiiit fin!! gjorde mycket små volter, bakdelsvändningar (dom har han lärt sig super nu), skänkelvikningar och några galoppombyten. Han börjar verkligen lyssna bättre nu (y) 
Alkis fick vila idag. 

Nu ska jag läsa igenom kemi anteckningarna. Kemi och jag kommer inteeeee så bra överens, vilket är ett stort problem eftersom att det är prov nästa vecka.. 

Pusshejj! 

 


Sista dagen på lovet!

hur kan det redan vara sista dagen på lovet.. ahh det suger! Skola i morgon, not funny.. Det enda positvia är väll att man träffar vännerna iallafall, tur det!

Vill typ inte att den här dagen ska ta slut, men om man gör något tråkigt så går ju tiden saktare, eeeeeeeeller?
Så jag tänkte plocka fram kemi boken och läsa några sidor..

Har gjort det vanliga idag, vaknat, gått ner till stallet, longerat Fille skrutt i pessoaselen i ca 50min, GRYYYYYM va han idag! avslappnad hela tiden, lyssnade och va allmänt duktig! Pessoaselen är fungerar verkligen toppen på Fille, ska nog börja lite med den på Alkis också. Bra att variera träningen liiite och inte bara sitta på dom och nöta.. så kärlek till den!  

Ridit ut en tur på Alkis ca 40min, Han va pigg. gjorde mycket halter, igång och avsaktiningar, lite skänkelvikningar och jobbade ganska mycket galopp, Han skötte sig! (y) 
seeeeeen mockat och fixat stallet.


Gosig mulle där ;)


/Hanna <3 

dagen!

Känner att det oooooofta blir min rubrik, (dagen) men det får bli så. (y)

Dagen började hemma hos lindyyy, hur underbart?! åkte hem vid 1 kanske, så jag bytte om och gick ner mot stallet, tog in pollarna och gjorde i ordning Alkis för en skogstur ;)
red i ca 30min med syster. jobbade (som igår) med mycket halter för att han ska lyssna lite bättre, och det fungerar mkt effektivt på honom! :D jobbade lite mera galopp idag än igår, och gahhhaa så gullig han är ;D

Fille fick en enligt honom aaaaaassssss skön vila! pysslade om honom lite, mockade och fixade :)

Sen drog jag mig mot bäääästa vän Elin (nellasella.blogg.se), det va liiiite för länge sen vi sågs, inte bra :/ Love u vännen! <3 

Och nu sitter jag här och blir lite fettare med hjälp utav chiiiiiiiiiips, me love!


En liten pic på snutten <3


  

Bio time!

har varit väldigt dålig uppdatering här idag, meeeeen jag har mina skäl!! har inte haft en minut över om man säger så, började med att ställa klockan på halv 9 (va hur död som hellst, men gick duktigt nog upp, fast det tog emot) gick direkt ner till stallet.

longerade Fille i pessoaselen ca 30min, han gick riktigt bra! utöver det vanliga jobbet i pessoaselen så gjorde jag mycket avsaktingar och igångsättningar.han lyssnade grymt bra på mig :D (för ovanlighetens skull),

Sen va det Alkis tur att få nya skor, han va sneeel som en liten hund! duktig bebis, nu har han snösulor och det gillas! efter det tog jag en liten skogstur på honom för första gången i ca 25min, han är ju inte van att bli så mkt riden så vi ska ta det liiiite lugnt. men han tyckte inte att det va några som hellst konstigheter. i början va han lite ööööver glad, så då gjorde jag mkt halter för att lugna ner honom lite, det blev mycket bättre! annars bara som vanligt skritt,trav och galopp! :)

Och när jag duschat och fixat mig så blev det buss in to the city med fina vännerna Andrea och Linda. först lite shopping, handlade en typ kort nät tshirt (liiite svår att förklara :L) och ett Linne med någon dragkedja på och lite smycken!

Sen så åt vi lite mat och blev mätta som svvvvin! efter det --------> BIO :D såg easy A, gryyyyyyymt bra film! ahah den va inte det minsta dålig ;) tur det! och nu sitter jag hos Lindy och myser! ska även sussa här inatt, riktigt nice! blir mycket tjeeeejsnack, (behövs)

Pusshejj!


Älskar er Bästa girlsen forever! <3


SOMMAR!

Jag VILL verkligen ha sommar nu, är så trött på det här skit vädret. snösnösnö, kalltkalltkallt. och så fryser man som en idiiiiot också, inte kuuuuul det! Hatar att man behöver ha så mycket kläder på sig också. termobyxor, 10 jackor, mössa, feta vantar, stoooora klumpiga vinterridstövlar. man blir så jävla osmidig, eller jag blir iallafall det.. Så mkt bättre med sommar!

L Ä N G T A R!  

Därför så tänker jag vissa några sommar bilder, bara för att ni också ska få läääängta till sommaren ;D


/ Hanna <3

my daaaay!

Heeejsan på er! blev inte riktigt så glaaad när jag såg vilket mysigt väder det var, hade tänkt rida på förmiddagen men ångrade mig gaaaaanska fort.. intog istället datan (har insett att den har blivit min bästa vän nuuuuu) efter lunch så slutade det snöa snacka om glad cheeey då hehe! gick iallafall ut till stallet , tog in mina blöta heestar, det gillade dom, speciellt eftersom det låg mat i boxarna x) 

Började med att rida ut en sväng på Fille, med syster. Ca 40min. han tyckte det va väääldigt roligt. Vi jobbade mycket galopp och han gick i låg och lång form hela tiden, gryyymt duktig!! när jag travade av så gick han som kung, väldigt nöjd över honom idag! 

Eftersom att pappsen va sneeel och skottade ridbanan så kunde jag även rida Alkis där utan att det klampade på och blev halt. Så det gjorde jag, Kanske red i 25min eller något. skritt,trav och galopp. gjorde inte så "avancerade" saker, lite skänkelvikningar, några av- och igångsättningar. Han är så härlig att rida! älskar den hästen (a) Han lyssnar så bra, värsta mjuka galoppen och så är han så mjuk och lätt i munnen. Han jobbade på riktigt fint när jag travade av, duktig pojke det. 

har några kort på när jag red Alkis, lägger ut något här if someone what to seeee!
Dom är inte så jääätte bra, det va mörkt när jag red :/

 
/ Hanna <3
    


Bilderna som jag lovat!

Sa ju att det skulle komma upp lite fler bilder på Alkis här och det ska det nu! Tog några innan första ridpasset på honom som kommer här:

Jag är VÄLDIGT gööölig


Söt saaaak!


Jag vet hur man tar fram öronen fiiint på alla kort med (y)


Lilla benen fick också vara med på kort, gúlligt det!


typ söt som socker kaaaaanskeeee??!


Den där söta bilden får avsluta det lilla BILD spelet eller någotsånt xd Han är iallafall meeeegaaa söt :´)

I morgon ska jag ta lite pic ute på sötan, om jag kommer ihåg, det göööör jag :P


5 januari

Ni får tyyyp slå mig eller något, är helt värdelös på att komma på rubriker! så jag bara skriver något, men vafan en liten rubrik liksom..
Sitter iallafall och kollar på Göta Kanal 2, haha den är riktigt dålig, vet inte riktigt varför jag kollar bara blev så xd

Dagens Ridpass med Fille: Red ca en timme på banan, Jobbade mycket i traven! Han va ganska dryg idag till en början.. Kan bero på att min jobbiga lillebror och hans kompis åkte pulka precis vid paddoken eller iallafall typ 1m ifrån, när det finns 100 andra backar så bara måste dom va den..så typiskt honom! det tyckte Fille va gaaaanska mkt mer spännande än att koncentrera sig på mig.. Men när dom gick så blev det bättre. Han blev grymt fin i traven på slutet! Jobbade utan stigbyglar (haha liiite jobbigare för mig, men det är braaa) Han gick i stadig form lääängeee, bärde sig själv, och lyssnade verkligen, ett + för det och ett litet - på galoppen idag som mest blev att få honom lugn och samarbetsvillig. 

Och alkis fick vila, eller aa han motionerar sig själv ganska bra i hagen, han tkr det är hur roligt som hellst med en mycket större hage nu än förut, nästan lite för roligt! han leker som en liten ponni där i, 
Fast på fredag kommer våran hovslagare så då blir det nog lite lättare att rida honom sen. 

Smörjde sadeln idag också, tror den gillade det ;) 

 


/ Hanna <3


nöööjd Linda? ;)

Känner mig liiite dukitig --> tog fram kemiböckerna.. ur skolväskan, det tog emot men jag kännde att det behövdes ;) läste ca 4 sidor sen kom jag på att det behövdes lite musik, satte på datan och aa ni kan nog räckna ut hur braaa de gick, nu ligger böckerna på sängen så fiint iallafall(Y) och jag skriver det här. Fast det är Linda bindaaaaas fel, hon som  klagar på att jag måste vara lite mera duktig på att uppdatera, och vad gör man inte då..

Ska snart klä på mig myckeee kläder, knalla ut till stallet och snön.. Funderar på att mocka idag igen, sneeelt så slipper mamma göra det ;D ska även rida Fille ett markarbets pass på banan, så att han får jobba lite, Alkis har inga snösulor.. (suck) så det klampar på så jävla mkt.. därför så får han nog vila :/
Kanske ska smörja mina grejer lite också,  hah det va ett tag sen! 

pusssheejj!  


Tack Emelie!

Tack Emelie (rosaponnii.blogg.se) som gjorde den här fiiiinaaaaa bilden till mig! Puss på dig :*

Det är Emelie som har saknade älskade Polar <3
2011!

Eftersom att det är nytt år nu, 2011! känns väldigt konstigt att säga 2011 hah, bara jag som tkr det? ;)

Men iallafall, så tänkte jag skriva lite mål som jag har med året, ( då menar jag i hästväg, eftersom att det här är en hästblogg ;D) med båda hästarna :)  

Mina mål!

Med Fingleton (Fille):

* Bli stadiga i MSV B (120cm) förra året, hade vi lite ojämna reslutat i 120, eller vi hade oftast något/några ner! Nu ska vi verkligen få till det och bli stadiga här, plocka mycket placeringardet ska kännas så jävla enkelt att vi kan göra det utan att tänka typ.. det ska kännas så enkelt som det gjorde i LA (110cm) förra året!! 

* Fortsätta att jobba MYCKET markarbete, han ska bli smidigare, lydigare gånger 1000, stärka ryggen på honom, genom att bla, rida mycket cavelleti, rida i låg form och jobba med ryggen. lära sig mera och utvecklas! kommer lägga ner mycket tid på markarbetet, det behöver han! 

* När MSV B verkligen känns skiiit enkelt, så ska vi debutera MSV A (130cm) i år!! vi tar det när vi är redo för det, får se när det blir men i år förhoppningsviss :) 

Jag kommer nog inte på något mer nu direkt, men fortsätta att ha det jävligt roligt!


Med Alcasar (Alkis):
   

jaaaa ni.. han är ju nynynynynyny, så jag vet inte riktigt, men det här vet jag:  

* först och främst lära känna varandra ordenligt, det är nog inte så dumt om vi gör det föööörst ;) 

* Träna MYCKET markarbete även på honom, bygga MÄNGDER med nya muskler, han har inte så mycket muskler nu stackarn :( han behöver i princip mer muskler överallt ;)
Få honom smidig, lydig, att lyssna på mig, Träna upp konditionen så att han orkar allt.
I markarbetet behöver vi jobba väldigt mycket och det kommer vi göra :)

* Inom hoppningen har vi som mål att hoppa några 120cm sen under året, men vi ska ta det sakta och säkert! göra det i den takten som det blir :) inte göra något som vi inte är klara för, bättre att nöta alla höjder tills det är pisssssss enkelt! gå sakta uppåt. 

Ska självklart ha sjukt roligt även med honom! första storhästen, liiite spännande ;) 


Men det blir att jobba hååååååååårt med båda hästarna precis som det ska vara, man ska ha något att kämpa emot! 

slutmålet om allt går som planerat, är med Fille att tävla någon MSV A (130cm) 
och med Alkis att tävla några 120cm

då har man något att kämpa mot och det ska vi göra, eller hur heeestarna?


 

Dagarna bara försvinner...

Idag va jag en riiiktigt duktig tjej och ställde klockan (typ första gången på läääänge) gick upp direkt (y)

knallade ner mot stallet, mockade, hah det tog typ fjorton gånger längre tid än det brukar snacka om att jag va seeeg, men jag blev färdig iallafall! tog in Alkis, borsta av honom och provade typ 10000 olika saker. Han va faktiskt inte så jävla mkt större än Polar och Fille, han kunde ha några saker (så som mitt dyon träns kääärleeeek på det) sadeln låg ganska bra, men det ska ha få en egen snaaart!!

Vid ca halv 12 lastade jag in lill heesten i lastbilen och sen åkte vi, Mot kliniken i Mantorp. Stannade först till på Mantorps trav shop och hanlade lite till Alkis. ett par tyglar, en martingal, ett bett och foder.

Slutmätningen va seeeeeg, det va hur varmt som hellst där inne fast Fille va duttig, han blev 147cm (en D-ponny får vara 148cm) alltså typ perfekt, duktigt av honom ;D Han har växt hela 2cm sen vi köpte honom i april 2009!  

Åkte hem och red en sväng med Alkis på ridbanan, det va mörkt och det blir ganska mkt skuggor utav belysningen på banan. men han tyckte att de va små potatis, gick som en klocka! skrittade och travade bara, tänkte vara lite snäll mot honom första dagen. gjorde lite halter, några skänkelvikningar och lite små saker. han va väldigt mjuk och lösgjord, "hängde" inget i bettet (me like), han va ganska pigg fast inte stark och jobbig och då gör de ju inget! 
Men det kändes ungefär som på provridningen, samma Alkis nu som då alltså :P

Jag va faktiskt duktig och tog lite bilder på honom men självklart så tog min INTE kära syster med sig kameran när hon åkte på hoppträning, (åhhh) så skyll på henne, men dom borde snart vara hemma så då kan ni få någon pic! 

Känns som att det nyss va morgon men nej det är kväll!! och jag som skulle plugga idag, aa hur bra gick det med det egentligen??! får bli i morgon, MÅSTE bli i morgon ;)

Pussss Hanna <3  

Slutmätning!

I morgon är det dags att slutmäta Fille boy.. Man gör ju det med ALLA ponnyer när dom fyllt 8år. vilket han gjorde nu efter årsskiftet. så i morgon bär det av mot kliniken i Mantorp för att kolla hur stoooor bebisen har blivit till slut! dom har ju infört en ny regel med att man MÅSTE slutmäta sin ponny på en klinik. det tkr jag kan vara ganska bra, endel ponnyer är ju ganska stora! när vi la mätstickan på hemma idag så va han stor.. får se i morgon :)Vill verkligen ha sommar nu, trött på det här skiiit vädret..


/ Hanna <3

3 januari!

Kom precis in från stallet. eller aa för ett tag sen xd Nu har alkis fått sig en box med spån i, vattenhink och maaat, han va precis lika mat galen som alla andra (men det hade jag förväntat mig :P)

Han gick så snällt in i lastbilen och stod som en tyst liten mus hela vägen hem dutttig pojke det!
och det nya täcket passade som ett smäck också, tur det så slipper han frysa.

Lyckades även ta några photos med mobilen ( DÄRFÖR så är dom INTE alls fiiina, men det är en häst på dom iallafall) blir bättre bilder i morgon med systemisen :D

Om filles sadel passar någorlunda så blir det en liten rid tur i morgon på sötisen också!

Här kommer lite DÅLIGA bilder! enjoy it!!Fler bilder på honom i morgon!
han är gaaanska söt tkr jag iallafall, väldigt snäll också! (y)

/ Hanna <3


Nya heeesten!!

har varit lite dålig uppdatering här dom senaste dagarna känner jag, sorry.. men ALLT är vännernas fel, har tillbringat gaaaaanska mkr tid med dom sköna figurerna nu. Men det är gryyymt, dom är så jävla bäst <3
när jag kom hem från Ida (tööönt) så gick jag direkt ut till stallet och red lill prinsen, han va skiiit fin! väldigt mjuk och avslappnad, red ett pass i skogen på ca 40min, (hinner tyvärr inte skriva mer utförligt nu för jag har bråttooooom)

Anledningen är att vi ska åka och hämta världens bästa alkis!! :D

Han besiktades idag och gick igenom (faaan så skönt)

Har väldigt bråttom ska hinna äta och göra i ordningen en box till honom innan vi ska åka om sådär 30min, skriver mer i kväll!


/ Hanna <3


Sitter bredvid Linda...

Sitter bredvid Linda och nördar datoooor ;) Kvällen/natten i går blev totally bäst, grymaaa vänner!! fast fan så kallt det va vid 12, och regna gjorde det också, hur kan det ens få regna och vara kallt när man ska vara ute :O

Somnade seeeent vaknade tiiidigt=ingen bra kombination!

Ni får lite bilder från mitt NYÅR 2010 (If someone what to seeeee)fuuul cheeey, (men den bjuder jag på)M E L I K E !
  


Men nu orkar jag inte ladda upp fler bilder, det går så seeegt :/

Ska snacka liiite allvar med bästa friendsisen nu, sååå byeee!

/ Hanna <3