I wanna have the truth

Har sovmorgon till 12 idag men sitter just nu i skolan för att plugga, hur duktig är man inte? egentligen är anledningen att det går typ en enda buss hemifrån till skolan så valmöjligheterna är inte så många!
Slutar sent idag och senare i kväll ska coco trimmas i ridhuset, lektionerna slutar vid åtta och istället för att rida i ridskolans andra mindre ridhus med sämre underlag är det helt klart värt att vänta för att rida i ett stort och uppvärmt ridhus med bättre underlag!
Baggis tar det lugnt i några dagar nu efter kiropraktorbesöket. Men nu ska jag pluggaaaaaaa <333333333

pusshej, hoppas att eran dag blir bättre än min

 

update

Hej på er! Tänkte bara säga att jag lever och har haft en grym helg.
Filmen va väldigt bra i fredags, bästa filmen jag har sett på bio typ! I lördags tränade jag hemma hos fredrik med coco och vilken skillnad det har blivit! Jag börjar förstå hur jag ska rida henne på bästa sätt och hon har blivit lydigare, det går åt rätt håll! Kvällen bjöd på en lyckad utgång med mina brudar :)
 
Men nu är det en ny vecka i skolan, wohoo.. Går bara halva dagen idag dock, skönt! Då vi har en tid i eftermiddag hos en veterinär och kiropraktor, katja, för att kolla baggis innan tävlingssäsongen drar igång ordentligt.
Ikväll ska Coco trimmas i ridhuset också, fullt upp med andra ord!
 
vi hörs, puss
 
 bild från lördagens utgång

be happy

Veckans bästa dag är här, fredag <3
En kort dag i skolan till två, därefter ska jag hem och rida innan Linda kommer och hämtar mig för att vi ska åka in till stan. Vi ska se på bio och äta, blir mysigt!
Hoppas att ni också har en bra dag framför er, pusshej


varför bryta mönstret?

De två senaste tävlingarna har varit i Mjölby och även nästa tävling hålls där, vecka 7.
Snart känner man sig som hemma i det ridhuet och med dom hindrena, både jag och hästarna.
 
Mjölby är en av de få klubbarna här i närheten där vi bor som har två större ridhus med ett helt okej underlag, så valmöjligheterna är inte så stora nu i början på säsongen. Tur att de arrangerar flera tävlingar iallafall!
 
baggis i söndags i mjölby

monday

Hej på er! Har bokstavligen skrattat mig igenom dagen i skolan tillsammans med Linda, tur att klassen är van vid det här laget ;) Slutade tack och lov tidigt idag och har varit nere i stallet och mockat, fyllt höpåsar, vatten hinkar, tagit in och fodrat hästarna!
 
Både Coco och Baggis vilar idag och jag ska istället ta tag i lite skolarbete, mindre roligt..
 
foto - Felicia Brinkby

tävling - Mjölby

Hästarna har varit fina idag och jag är nöjd med dagens resultat.
 
Coco hoppade två klasser, 1m och 1.10. Fick ett nedslag i första klassen, en bra runda där vi sammarbetade och hon var rätt lugn.
Andra klassen fick jag ett nedslag och ett stopp/halt. När hon hade gått en klass och när banan innehöll mer bågar, linjer och hinder ur sväng blev bettet lite för skarpt. Så även då jag red med väldigt mjuk hand blev det svårt att hitta rytmen. Större delen av banan kändes bra och efter missförståndet hittade vi tillbaka igen och avslutade banan med jätte bra känsla!
 
Är nöjd med Coco idag. Bara vi får rida ihop oss mer och jag hittar fler knappar så blir det bättre! Hon har varit som en hund att göra iordning och på framhoppningen idag, bara hon får tävla ett par gånger så kommer hon slappna av och fokusera bättre inne på tävlingsbanan med. Hon är så fin den här hästen!
 

Baggis
var felfri i sin klass, 1.10m och kändes väldigt fin! Hon var överlycklig över att få tävla igen efter vintervilan och det smittar av sig, blir så glad av att tävla henne. Älskade lilla hästen <3
 
 
Alla super fina bilder har Ida tagit, hon är bäst och följde med idag för att hjälpa till. Guld värt när man inte har jätte många ekipage mellan rundorna, tack för hjälpen och korten!

Årets första tävling

Nu sitter jag i bilen på väg till Mjölby, båda damerna står där bak och laddar inför årets första starter :)


I call it love


Mål 2013 - bagatell

Nytt år, nya möjligheter och nya mål att sikta mot. På söndag drar tävlingssäsongen igång igen då är första tävlingen för året planerad, i Mjölby.
Sedan rullar det på med någon/några tävlingar varje månad. Har gjort en preliminär tävlingsplanering fram till Juli då mitt första stora mål i år inträffar.
 
Målet är att kvala in till "Allerto The Tour of Amateurs" på Falsterbo Horse Show den 6-14 Juli.

Kvalificering sker på alla regionala- nationella- och elittävlingar i Sverige. De två bästa resultaten per vecka i 1,20 och 1,25, inom kvalperioden (1 mars - 17 juni) får man räkna som kval.

Tanken är att Baggis ska hoppa 120-125 klasser fram till juli och då passar det ju perfekt att ha detta som mål och att rida inne på den stora gräsbanan på Falsterbo Horse Show skulle vara så himla kul!


Någon gång efter Juli är tanken att debutera 130, när det blir beror helt på när båda är mogna för uppgiften. Men någon gång då borde vara rimligt om hon fortsätter att utvecklas i den takt som hon gjort hittills.

Sen så har jag flera mål utanför tävlandet som rör mer markarbetet men som spelar stor roll för att kunna uppnå de tävlingsrelaterade målen. Ska jobba mycket stärkande arbete så att hon blir starkare i kroppen och orkar bära sig bättre själv. Hennes steg är det inget att klaga på, men hon måste få ett större register för att underlätta för sig själv i hoppningen. Sedan så är det lydnaden, som ska förbättras. Så att jag med mindre hjälper kan reglera galoppen.

Kommer behöva jobba mycket med markarbetet för att nå mina mål, men jag är sjukt motiverad till att lägga ner allt jobb jag kan på denna fantastiska häst. Som för mig är något speciellt, jag tror på henne!

2013 - nu kör vi!


show me your smile

Sedan jag bloggade senast har jag bland annat...
 
* Varit i ridhuset och ridit igenom hästarna, de gånger man åker till ridhuset i veckan uppskattas både av mig och hästarna som blir lugna och nöjda efteråt.
 
* Klippt Coco som var oväntat snäll, så nu är hon snygg inför helgens tävling!
 
* Varit hos en sadelutprovare och kollat Baggis sadel, då hon har byggt så mycket muskler och breddat sig över ryggen passade sadeln inte helt 100 längre, precis som jag trodde. Bestämde oss för en Antares altair sadel, och vilken skillnad det blev på baggis när jag red henne med den! För att få en sadel som passar både mig och baggis i storlek var vi tvungna att beställa en, så om några veckor kommer den hem :D
 
* Kommit hem till en glad Coco som rivit ner hela det fina staketet som jag och pappa så duktigt byggt för några veckor sedan. Jag blev mindre glad, laga staket i -15 grader - ja det är kul med hästar, alltid!
 
Och nu kom jag nyss upp från stallet där jag har tillbringat ett par timmar med att rida och pyssla i sadelkammaren. Molle, min trogne stallkompis (katt) var självklart med inne i sadelkammaren och dunkade musik när jag smorde, lindade upp lindor och städade!
 

Let her go

Livet rullar på, det händer inte så mycket utöver det vanliga, skola, plugg och stallet hela kvällarna med mina fyrbenta vänner som alltid får mig på bra humör!
Har lite idéer på inlägg som jag ska hitta tid till att skriva, bara jag som skulle behöver några extra timmar varje dygn för att hinna med allt man vill och har tänkt sig?

Nu har jag precis duschat, ska dejta sängen och lyssna på favorit låten (just nu) - "let her go" med passenger.

Godnatt :)


andra träningen med Coco

Idag har jag varit iväg och tränat med Coco, andra gången som vi hopptränar tillsammans.
 
Idag valde jag att rida på vanligt tränsbett istället för det pelham liknande bettet som jag vanligtvis brukar ha vid hoppningen. Hon har blivit så pass lydig på de här veckorna att det går att kontrollera henne på det vanliga tränsbettet nu, vilket är bra så att vi kan jobba vidare med att hon blir stark och ligger på väldigt mycket. Då målet är att även kunna tävla henne på tränsbett framöver.
 
Hon skiljer sig lite från mina tidigare hästar i ridningen, då hon verkligen hela tiden behöver sysselsättas för att komma ner på jorden och ta ett hinder i taget. Så det är mycket att tänka på, fredrik har gett mig många bra tips och övningar att träna vidare med hemma nu.
 
Mamma filmade lite på slutet av träningen, så på filmen visar hon sin lugnare sida ;)
 
 
 
 
 
 

fem om mig

* Jag är helt beroende utav min mobil, skulle få det jobbigt utan den en dag, det skulle nog inte gå.

* Jag tycker det är roligt att träffa nya människor och är inte speciellt blyg eller svår att prata med.

* Jag har väldigt lätt för att skratta, sämst humor, skrattar seriöst åt allt typ.
 
* Jag bryr mig inte speciellt mycket om vad andra tycker om mig, jag är den jag är och det är inget som jag tänker ändra på.
 
*  "stand up and fight for yourself cause you can be damn sure no one else will do it for you." En mening med ord som stämmer, ett utav de bästa citaten enligt mig!
 
 
 

stand up and fight for yourself

Hej på er, har snart gått första veckan utav sista terminen i trean. Kan inte med ord beskriva hus skönt det känns att gå sista terminen!
Förutom att gå i skolan en jävla massa timmar så har hästarna motionerats varje dag, pappa är bäst och har skotat ridbanan för någon vecka sedan så den har varit perfekt att rida i!
 
I tisdags var det första hoppträningen för Baggis sedan hennes vintervila och hon var bokstavligen hemsk att rida mellan hindrena men hoppade som aldrig förr. Så nu blir det mycket markarbete för den där damen, så att hon kommer ner på jorden och blir lite ridbar iallafall :)
 
Nu har jag precis haft idrott och gjort ett beep test, lika jobbigt som vanligt innan man är färdig. Men det gick överförväntan så jag är nöjd :)
Två lektioner kvar idag innan jag tar helg och åker in till stan med Linda!
 
Hoppas att ni får en lika bra fredag som mig, puss
 

träningstävling

Precis som rubriken lyder så har jag varit iväg på en träningstävling idag, på hemma klubben (Västervik) med Coco.
Hoppade en 1m och var felfri i både grund och omhoppning. Har hittat ett bett som funkar bra just nu, jag var lugn och lät henne ta tid på sig och kolla överallt. Hon jobbar så himla bra med hindrena och har en härlig bjudning, idag hoppade hon fint och löste uppgiften inne på banan bra :)
 
 
På framhoppningen var det dock andra bullar.. Sex stor hästar inne på en liten framhoppning var inte något som coco uppskattade. Hennes bakben var mer i luften än på marken och hon hoppade mellan väggarna när någon häst kom i närheten. Satt iallafall kvar i sadeln och efter ett tag blev hon bättre. Skönt! Det handlar nog bara om att hon måste lära sig detta precis som allt annat. Nu dom första tävlingarna får man ta det för vad det är och hoppa fram utefter det, är ganska säker på att hon kommer vänja sig med tiden.
 
Och filmkameraran hade ingen laddning när vi lyckats komma ihåg den och mamma tänkte filma, typiskt..
 
Nu tränar vi vidare på allt som behöver förbättras, tävlingsdebuten är planerad om två veckor, i Mjölby!
 

she is amazing

Igår var det för ovanlighetens skull fint väder, så då passade vi på att ta lite kort - enjoy!
 

Hemma igen

Hej på er! Nu har jag kommit hem igen och ligger i min söta säng och ska sova snart, är nämligen jag som har morgonfodringen och ska släppa ut hästarna imorgon.

När jag kom hem gick jag iallafall direkt ner till stallet och borstade och myste med hästarna, antar att dom har saknat mig, Elin har iallafall visat sin gulliga sida och ridit och tagit hand om dom varje dag när jag varit borta!

Har haft fyra grymma dagar hemma hos Erika, vi har ridit och kollat på gossip girl, det är typ det enda vi gjort haha.. Förutom att fira nyår med några kompisar till Erika, som var trevligt :)
Kunde inte ha fått en bättre start på det nya året, va ju hos min älskling liksom!