Munsboro Fingleton<3

Den 29 april 2009 kom du hit
Två hela år sen du blev min
Du har alltid gjort ditt bästa i alla situationer
Du är min allra bästa vän
Du får mig alltid att må bra
Du får mig att skratta och le

Jag älskar dig <3


söt polleeee

PUSS!


För ca ett år sedan


Bild från våran debut i msv:b


Älska svansen!


Första gången jag red finaste killen, ca en vecka efter att han kom från Irland


För bara några veckor sedan, liiiiite mer muskler nu! Du är ju nästan snygg nu ;D


Munsboro Fingleton <3Dagens ridpass

Har precis fått i mig lite mat, vilket inte va alls fel för jag va vääääääldigt hungrig ;)

Alkis: Red honom en runda i skogen + klättring. Bärjade med att värma upp honom i skritt och trav tills jag kom till den långa backen, där klättrade jag upp och ner för den 10gånger innan jag fortsatte med att rida en runda i skogen med mycket galopparbete. Körde tempoväxlingar där jag red ca 10 samlade galoppsprång, 10 ökade galoppsprång, 10 samlade galoppsprång osv.. Mot slutet gjorde han dem gaaaaalet bra!! Avsluade med att trava och skritta av honom i låg form.

 

Fille: Longerade honom i pessoaselen. Jobbade med mycket avsaktningar och igångsättningar i både traven och galoppen, för att få honom uppmärksam på mig. Han gick riktigt bra :)

 

Jag longerade även Ollie i pessoaselen, gjorde samma arbete som med fille och även han gick lika bra!
Eftersom att Elin är i Berlin fram tills på söndag så ska jag också motionera hennes hästar (Ollie och Storm) så nu har jag lite mer att göra men det är nästan bara roligt ;)
ner till pollarna

Kom nyss hem från skolan, nu går jag ner till stallet!

Vi hörs senare, pusss.


Hoppträningen med Fille

Hoppträningen i går gick väldigt bra om man bortser från när vi skulle hoppa fram över lite små hinder och träna på att verkligen korta dom. Rida på 5 där det skulle vara 4, på 6 där det skulle vara 5 osv.. Fille hade VÄLDIGT svårt för det här.. Han börjar små ladda när han ser dom där små hindrena och flyger över samtidigt som han typ tar bettet, så jag har ingen chans att hinna få tag på honom i god tid till nästa hinder. Fick rida den där linjen typ 6 gånger och göra halter efter hindrena för att han skulle bry sig om mig. Men när han blev lite mer uppmärksam på mig så gick det riktigt bra!

Resten av träningen gick han som en klocka, när han får rulla på i sitt tempo och ta tag i hindrena lite mer gör han det perfekt! Men han måste ju även lyssna tillbaka.. Så nu blir det att träna mycket på det. Att rida övningen som jag red på alkis idag, att kunna ha olika antal galoppsprång på en linje för att få honom mera reglerbar vilket han behöver vara när vi ska hoppa lite större hinder nu!

Men han är väldigt positiv till hoppningen och tycker att det är extremt roligt, vilket jag inte kan vara annat än glad över att han är!

Världens finaste kille<3

Dagen!

Hade inga lektioner idag utan vi hade idrottsdag heeeela dagen istället. (y) Brännbolls turnering med hinderbana var det som vi hade från klockan halv 9 - 2. Eftersom att klassen är sjuuuukt GRYYYYM, så vann vi hela skiten!!
                                                                                                                                                                     

När jag kom hem gick jag ner till stallet och red Alkis på ridbanan. Markarbete med massor olika övningar!

La fram två bommar på långsidan med 20meter emellan, tränade på att ha olika antal galoppsprång, för att kunna både korta och länga honom, Han gjorde det jätte bra! :D Red även en annan övning med bommarna, red över första bommen, la en volt red över den igen ner till den andra bommen, la en volt och så över den bommen igen. Gjorde volterna små och försökte svänga honom med hjälp av endast benen, det gick också bra!

La även en bomm på medellinjen i mitten för att ha som hjälp att byta galopp över, gick mycket bättre att göra galoppombytena då. 

Sen red jag lite över en studs på andra långsidan, nyttigt för honom med studs hoppning!

Satte ihop allt till en liten "bana", för att träna på att hitta rytmen, känslan och tempot. Red banan några varv tills allt kändes bra!

Duktig heezzt <3Laddar hoppträning!

Kom nyss hem från skolan, slutade tidigt idag inte alls fel!!

Ska gå vidare ner mot stallet, packa till träningen och ge heeeztarna lite mat.

Det är galet varmt här idag, världens sommar väder typ, HELT UNDERBART! 


Nej NU måste jag gå
Ha det bäääst, PUSS! 


Den här gryyyma saken får följa med och skutta idag! <3  

jag älskar dig

¨


Sista dagen på lovet!

JAG VILL VERKLIGEN INTE ATT LOVET SKA TA SLUT, INTE REDAN!
Försöker få den här dagen att gå så segt som möjligt (haha), för i morgon är det skola vilket inte känns så lockande direkt!

Har ridit ut i skogen på mina fina idag tillsammans med Elin som jag även sov hos inatt och tillbringade eftermiddagen med igår! ;)
Fille fick gå en långsväng i värmen medans Alkis fick gå en lite kortare runda.

Har nyss mockat och fixat med Alkis hage!

******************************************************************

Kom precis hem från en påsklunch hos farmor och farfar, överdrivet mätt nu.. ;)

Fixade med heeeztarna i morse, red ut i skogen en sväng med Alkis och Fille körde jag i pessoaselen. Båda två gick som kungar! 

Nu ska jag gå ner och mocka, R O L I G T är bara förnamnet! 


Pussshejj!

 

Lördag

Har precis duschat och fixat iordning mig för nu (om typ 1min) ska vi åka till farmor och farfar för att äta påsk middag tillsammans med släkten :) Innan det var jag ute och sprang en runda i skogen, snacka om att det va sjukt varmt!!

Fille har jag ridit ett markarbets pass på ridbanan med, Han gick galet bra! I början va han något pigg och stark men efter mycket halter och avsaktningar blev han mjuk och lösgjord. Hoppade lite studs och red över cavalleti, han blir mycket avslappnare av det.. 

Alkis fick en välförtjänt vila idag. 


Men nu har jag BRÅTTOM för vi ska åka nu, Ha det bäst!! 

 

Bilder från dagens tävling!

Alcasar <3

Nöjd cheeeyyy!

Hemma efter min första storhäst tävling, lokal desutom och det var inte bättre än lokala ponnytävlingar (som är helt värdelösa). Jag hatar verkligen lokala tävlingar..

Men hästen va gryyyyyym! :D

1m: 0+0fel och en åttonde placering (det va nio placeringar)
Det va typ kaos på framridningen och alkis blev nervös.. Så när jag kom in på banan va han lite spänd men när jag galopperat omkring lite så släppte det direkt! Kändes bra redan från första hindret, fick ett bra flyt och hittade ett bra tempo genom hela grundomgången, dock va inte omhoppningen lika perfekt, men den kändes helt okej. Tappade tempot lite och då hoppar han inte lika avspänt.
Men det räckte till en åttonde placering även att jag bara red en skolande runda utan några idiot svängar, fyfan vad dom red som idioter :O runt hinderstöden och över, det gick för endel medans dom andra åkte av eller kraschade..

110:
4fel
Rundan kändes riktigt bra, fick ett bra flyt och tempo redan i början här med! Han rev hinder nummer tre, det stod ur sväng och jag tappade tempot lite i svängen = han kommer inte upp ordentligt. Så det tar jag helt på mig själv! Resten av banan gick toppen, han kändes pigg och glad!

Är jätte nöjd, inte illa av lille mannen att ta hem en placering på våran första tävling! 
Bästa killen <3


  

Tävlings debut

Nu står alkis knoppad och fin i sin box!

I morgon är det för ovanlighetens skull hans tur att åka på tävling :) våran första tillsammans (om man bortser från den lilla träningtävlingen vi hoppat). Det ska bli väldigt roligt och spännande! :D
Vi ska hoppa en 1m och en 110, tror det blir galet bra!


bästa!


Photos

Eftersom att ni är så snälla och söta så kan ni få se några av alla bilder som togs idag när vi va ute och fotade.
Enjoy! 


Seriös brud!


Äkta syskonkärlek, haha guuuuulligt!


Världs bäst väder!

Vädret är ju bara föööööööööööör underbart!! K Ä R L E K till vädret.
Dock blev jag helt steeeeekt när jag red.. Haha trodde typ jag skulle dö, men vad gör man inte för dom bästa pollarna!

Dissade ridbanan idag, kände att den va lite för varm, torr osv. Så jag intog ett fält istället (mycket bättre)

Alkis va fin så det känns bra inför imorgon, han kändes mjuk och avslappnad! tränade mycket tempoväxlingar för att få igång galoppen på honom ordentligt.

Fille va verkligen helt knäpp, haha.. Han har blivit så pigg och när han insåg att fältet va vääääldigt stort blev allt ännu roligare.. Fick kämpa med honom länge för att han skulle bli lite uppmärksam på mig och börja slappna av men tillslut gick även han helt okej!  


ponnyskrutt <3

Färdig i stallet

Blev precis klar i stallet, har mockat och fixat allt åt pollarna samt ridit båda!

Alkis skrittade jag ut på en långsväng med syster och Fille red jag ut i skogen, han va helt crazzzzy..

Nu ska jag duscha och göra mig i ordning för att ta tåget till Linda och spendera kvällen/natten med henne, G R Y M T! Vi ska på bio också, fast jag vet inte vad den heter.. hahaha bra koll, jag vet!
Ha de bäst, pusshejj!


Alkis hoppträning

Han va verkligen duktig, han gör alltid sitt bästa och har en sån härlig inställning!
 

I början va sprången lite seeeeega, han va typ i luften 1min över varje hinder kändes det som.. Men när jag fick lite bättre tryck i galoppen blev sprången mycket bättre!
I början blev det att jag bara satt och galopperade framåt eller tog bort galoppen och galopperade på tok för sakta utan att ha något tryck i galoppen, och då river han.
När vi avslutade med att hoppa bana kändes han fin, fick ett bra flyt och allt bara rullade på. Hittade ett bra tempo och då hoppar han mycket bättre! :)


Julide va med och fotade, Tack för bilderna :D
Så här kommer några bilder från träningen!

Hoppträning nästa

Lyckades göra ett litet tidsinställt inlägg hääääääär, förvånande att jag kom ihåg hur man gjorde :)

Jag är iallafall påväg till norrköpning för en hoppträning med Alkis just nu!
Extra + på vädret idag, eftersom det är uteträning. mindre najjjs om det regnar då ;)
Så det tackar jag för!
Bästa <3

Filmerna från rundorna i Grevagården med Fille.

L:A Lördag 0+4fel, första utanför placering!MSV:B Lördag 8fel!


L:A Söndag 0+0fel och en femte placering!Myyyyysig mattebok

Har spenderat en liten stund med matteboken, eftersom att våran matte lärare inte vet vad som menas med L O V utan hon tror att det betyder extra mycket tid till att plugga matte och ger oss därför överdrivet med läxa, kände att det va skönast att göra klart den i början av lovet så att jag inte har kvar det till sista dagen (vilket skulle vara typiskt mig) men den här gången tar jag det direkt! ;)

Vädret är lika underbart idag, helt perfekt!

Ikväll blir det hoppträning med Alkis och innan det ska Fille skrittas ut i solen en lång runda :)

Ha det bäst idag, Pussshejj!

Påsklovs planeringen för pollarna!

Alkis

Måndag: Rida ut i skogen
Tisdag: Hoppträning
Onsdag: skritta ut
Torsdag: Markarbete på ridbanan
Fredag: Tävla
Lördag: Vila
Söndag: Markarbete på ridbanan

Fille

Måndag: Longering i pessoaselen
Tisdag: Skritta ut
Onsdag: Rida ut i skogen
Torsdag: Markarbete på ridbanan
Fredag: Vila
Lördag: Longering i pessoaselen
Söndag: Rida ut i skogen


Bilder@Grevagården
Seg cheeeyy

Jag är väldigt trött idag om ni ville veta, har inte gjort mycket mer än att suttit vid datan, suttit vid datan, suttit vid datan IGEN och sen fixat stallet och pollarna!

Alkis fick gå i skogen idag, han va SÅ HÄR piggstarkglad, hoppade över varje vattenpöl vilket va x antal, hoppade när marken "bytte färg" blev mörkare osv. HAHA liiiite jobbigt! Men när han fått dampa av sig blev han bättre :) 

Fille körde jag en stund i pessoaselen med lite mjukgörande arbete, han va jätte mjuk och gick verkligen kanon!

 

NU ska jag leta efter min mobil laddare som är spårlöst försvunnen och mobilen dör om typ 1 sekund, så yeeess jag har bråttom ;)

Pusshejj!   


Påsklov

P Å S K L O V !

Älska att det är lov nu, helt underbart!

Grymt bra väder är det också = kan ju inte bli bättre

Jag ska fortsätta att chhhiiilla sönder och sen dra mig neråt mot stallet för att packa upp allt ifrån helgen, eftersom vi kom hem ganska sent igår så dissade vi det då ;)


Resultat / Grevagården

Fredagen: Hoppade en L:A+5 (115cm)
HAHA fyfan vad jag va klumpig här! Han va så jävla fin hela fucking banan (och nolla) och sen sista linjen i grunden kommer jag helt fel in, man va verkligen tvungen att hålla ut och komma rakt på det första hindret i linjen. Fille hoppar av så in helvete på hindret in, jag tappar stigbyglarna och typ ligger på halsen, men fille är grym så han hoppar nästa hinder också (eftersom han inte riktigt lärt sig vad stanna är) hoppar av LIKA stort igen och aa typ 4 meter efter det hindret typ hoppar jag av. Hade ett pytte räcke kvar, K U L ! men den rundan va fille så jävla fin <3

Lördagen: Hoppade först en L:A (110cm) 0+4 fel och första utanför placering. Rundan kändes väääääldigt bra! Fick ett bra flyt och han kändes pigg och glad. Vet inte riktigt varför jag peta ett i omhoppningnen, menmen huvudsaken att det kändes så bra!

Eftersom att han kändes så fin så efteranmälde vi till MSV:Bn (120cm) också. 8 fel.
Resultatmässigt låter det inte helt kanon, men gaaaaahh vad bra det kändes!! Har inte ridit MSV sedan i början av november på honom. jag va nervös som en griiiiiis. Våran absolut bästa MSV runda någonsin!
Fick två skitpet.. Bommarna bara ramlade ner.. Men jag är såååååååååååhääääääär nöjd, bästa killen <3

Söndag: L:A (110cm) 0+0fel och en femte placering. Han kändes lika pigg och glad idag, jätte fin va han! Vi gjorde vårat bästa och i det motståndet räckte det till en femte placering. Vilket jag är jätte nöjd med, vi avslutade helgen kanon!

Munsboro Fingleton du är verkligen världs bäst, Grym är du! <3


Sista hindret i omhoppningen idag, fin polle


soooet heest


Vill ni se film på rundorna i från helgen? mammsii har filmat, duuuktigt!


Grevagården nästa

Sitter i lastbilen och gör absolut ingenting, lyssnar på när min otroligt glada häst sparkar typ 10 gånger i minuten. Yes han är glad han! Vi har typ två timmar kvar, k u l ! Det kan hända att inlägget ser konstigt ut men då är det mammas iphones fel, som jag för övrigt är kär i om ni ville veta. Nu ska jag fortsätta att göra ingenting. Ha det bäst!

ready to go

Kom precis in från stallet. Har fixat allt och lite till ;)

Alkis fick gå ett pass på ridbanan idag. Byggde upp en studs och en travserie att rida över. Han gick verkligen underbart <3 jääääätte fin i galoppen, red mycket tempoväxlingar då han har lätt för att sega ihop lite om jag bara rider honom i lugn galopp på en volt, så jag växlade mycket mellan volt och fyrkantspåret, ökad och minskad galopp! Väldigt nyttigt med studs och bommar för lille bebisen :) 

Fille klippte jag först idag innan vi red en runda i skogen med skritt och trav, han va väääldigt pigg och glad! 
Nu slipper han se ut som en nallebjörn i morgon också, mycket finare nu kan jag lova ;) 

Nu står fille med knoppar, tvättad svans, goooosigt täcke, äter kvällshö och är borstad i typ 10000 timmar, hehe tror han blev borstad iallafall!sjukt taggad

Helgen kommer bli assssss grym!!

I morgon bitti åker vi mot grevagården för tävling hela helgen. Hur underbart?! :D

Mitt första meeting för i år också, och fille har varit mega fin på träningarna nu så det kan ju inte bli annat är super!
Behöver jag ens säga att jag är sjuuuuuuukt taggad? neeee, tänkte väll det.

Vi hoppar iallafall en L:A+5 på fredagen, en MSV:B på lördagen (ev en L:A också, beror på hur det känns på fredagen) och en L:A på söndagen. Jag startar först i alla klasser typ, hahaha.. För mamma hade anmält totalt fel klasser, duktigt mamma!

Och så träffar jag AMANDA igen, äntligen! har inte träffat henne sen november typ..

G R Y M T kommer det bli

Någon av er läsare som ska till greva i helgen? :) 


fina ponni, MSV B i sommras!

  


Sämst bloggande verkligen..

Har grymt mycket att göra den här veckan och då har jag fått lägga bloggandet lite åt sidan nu dom här dagarna.

Nu är iallafall det stora kemi provet avklarat, S K Ö N T !

Alkis gick helt klockrent på hoppträningen igår, super kul verkligen! :D

Idag har jag ridit Alkis en runda i skogen och Fille har jag longerat i pessoaselen.

Nu måste jag fortsätta att skriva på film rescentionen som ska vara färdig på fredag... HAPPY FACE!


Ha det bäst, pussss!


Bästa! <3

Måndag

Skola igen = inte mycket tid över för datan, speciellt inte eftersom vi har ett gulligt kemi prov på onsdag och kemi är det jag har svårast för.... HAPPY FACE liksom!

Har iallafall ridit ut alkis idag. Ganska kravlöst, bara lite mjukgörande inför hoppträningen i morgon :)

Fille red jag på ridbanan och hoppade lite inför tävlingen, brukar göra det några dagar innan tävling på honom för att känna på formen och hitta känslan! Han hoppade väldigt fint och kändes luftig i sprången (yy
Dock va han lite små bråkig på backen, innan och efter hindrena. Tror han tyckte det va lite roligt eftersom han kändes väldigt pigg och glad vilket egentligen är super :D

Världens Bästa Elin kom och fotade när jag red fille, Tack för det gumman!

 
Fin kille! <3


Hoppa studs ;)
Nu ska jag äta ;D

Ha det bäst, Pusshejj!

You make me smile!

Bilder från dagens ridpass med Alcasar 


Söt häst hoppar studs, haha guuuullig värre!


Världens finaste!!


Söndag

U N D E R B A R T att vara färdig med allt i stallet på förmiddagen, har till och med städat sadelkammaren så nu är den fiiiin igen!

Fille körde jag i pessoaselen ca 50min idag, han va mega fin! Jätte avslappnad och framförallt så lyssnade han på MIG idag vilket han inte alltid gör utan kör oftast sitt eget race utan att lyssna.. Gjorde mycket avsaktningar för att ha honom uppmärksam på mig, i galoppen va han finare än någonsin! <3 


Alkis red jag på ridbanan, Även han va otroligt fin! Väldigt mjuk och avslappnad i alla gångarter. 
Hoppade ett par språng också över en liten övning med studs 3 galoppsprång (14m) oxer.  
Han gjorde det nästintill perfekt! Rev det någon gång när han blir lite för "på" och inte får plats men när jag sätter tillbaka honom mer blir han fin :) 

Det känns som att vi hela tiden kommer framåt och att han blir starkare för varje vecka. Nu går det att både korta och länga honom ordentligt i galoppen + att han kan göra gryma galoppfattningar från typ halt nu, innan behövde han typ slängtrava x)

 


Stallet nästa!

Med frukost i magen inte vilken som hellst heller utan scones (som jag gjorde!) ska jag dra mig ner mot stallet och motionera prinsarna :)   

Mer update laaaater!


Loving you is easy cause you are beutiful!


Tävling

I morgon tillbringar jag hela dagen i jönköping med syster och hennes små skitar!

Hon ska tävla och jag ska hjälpa till :)

Ingen tävling för mig alltså.. Utan Fille taaaaggar till grevagården nästa helg i stället!


En bild på syster och Oliie från veckan, STOLT fotograf ;DSkit väder

Är fortfarande helt värdelöst väder.. höll seriöst på att blåsa bort nyss när jag gick upp från stallet och när jag öppna dörren till huset så bara flög den upp. Haha intressant va :D

Red båda skruttarna på ridbanan i det blåsiga vädret.

Började med att skritta och trava fram fille lite i skogen innan vi intog ridbanan för lite seriöst arbete!
Han va väldigt fin mot slutet, men det tog ett bra tag! I början va han stark och pigg men efter lite serpentin bågar, tempoväxlingar, galoppombyten, halter och små volter blev han mycket bättre! 

Alkis fick träna mycket galopparbete med avsaktningar, halter, tempoväxlingar, volter och framförallt galoppombyten! 
Han gick väldigt bra, han är super mjuk i alla gångarter nu! (y)
   

Dagens ridning

I eftermiddag ska båda två jobbas igenom ordentligt på ridbanan, över lite bommar och olika övningar! 


Mer updaaaaate ikväll när jag är färdig med allt :)  

NU ska jag göra i ordning mig för skolan och äta lite lunch innan pappa kommer och hämtar mig!Ha det bäst idag, Pusshejj!

Sovmorgon

Fredag idag = sovmorgon till 12 (yy

Har precis varit och släppt ut pollarna, dom är så gulliga när man kommer ner på morgonen. Dom håller typ på att dö så hungriga är dom och gnäggar gör dom också ;)

Ska vara lite duktig nu och göra klart matte läxan så att jag slipper sitta med den i helgen. Lär ju ta ett tag eftersom det är typ 100 sidor! K U L.... :DLiten_tjej


Kan inte få nog av att kolla gamla bilder i från B-ponny tiden! 

Söta små ponniisar

Hoppträningen med Filleboyy

Ponnyn va awesome på träningen i går!!!!

Hoppade exakt samma övningar som jag gjorde med Alkis i tisdags. 

På framridningen va han väldigt dryg men det är han oftast, han behöver tid på sig för att slappna av, bli mjuk och fokusera!

När vi började hoppa fram lite i trav så verkligen tog han tag i hindret redan då och gjorde glädjeskutt efter, haha såååå gulligt! 

Han har alltid varit en häst som jag behövt sitta ner och verkligen hjälpa honom att galoppera framåt. Men i går va han helt tvärtomHan va pigg och glad! Jag fick istället bromsa lite för att det inte skulle gå för fort.

Han har verkligen mognat något enormt! Nu klarar han sig mera själv, är mycket starkare, Han har blivit som en annan häst! :D

Dock är han fortfarande inte den smidigaste på att vända snäva svängar och på att hålla ut ordentligt i hörnen för att få så mycket plats som möjligt innan hindrena, och tappar därför något ben när jag inte hinner få honom helt rak i anridningen.

Men jag är sjukt glad över att han va så pigg och glad! Han tog tag i hindrena på ett helt annat sätt och hoppade fantastiskt fint på slutet! 


Munsboro Fingleton <3
  
Jag tror på dig till tusen
För mig är du perfekt
Du gör alltid ditt bästa
Och inte nog med det
Du gör det bra också


 

Torsdag

Slutade tidigt idag vilket är underbart! Höll på att blåsa bort när jag gick hem från bussen, haha snacka om att det blåser SKAPLIGT mycket här idag!

Tog in pollarna direkt, mina tönt hästar hade lite smått panik i hagen för att deras täcken fladdrade omkring vilket va totalt livsfarligt..

Sen fick båda två gå varsinn runda i skogen.
Ingen av dom gick dirket bra.. Båda två hade världens ryck.
Eftersom att det blåste väldigt mycket så va allt verkligen allt farligt! När det blåste löv så trodde franförallt Fille att dom skulle anfalla honom. så han va lite överallt där han inte skulle vara! och så blåste en soppåse rakt mot honom vilket resulterade i att han nästan dog.. Alkis tyckte också att ungefär allt va monster.
HAHAHAHAHA, dom är för töntiga men samtidigt lite söta!

När jag travade av Fille höll jag på att blåsa av honom så jag fick hålla mig i hans förbygel, haha bästa lösningen!

Hoppas att det inte blåser i morgon så att man kan ha lite ridbara hästar ;)
Alkis hoppträning i går!

Han va finare än vanligt, vilket va väldigt roligt :D

Vi hoppade mycket linjer, hinder ur sväng, studsar, kombination och sen en bana på det hela!

Förr har jag haft lite problem med att få med honom ur sväng, utan att glida ut. Men i går fick jag verkligen till svängarna, jag tror att vi börjar bli lite mer samspelta :)

Eftersom att han inte är hoppad så grymt mycket så överhoppar han sig mycket och hoppar MYCKET högre än vad han behöver... Men när han fått hoppa av sig lite så blir även det bättre.

När vi hoppade banan va han riktigt fin :)


Sen så landar han ofta i kors galopp, Anita sa att det har att göra med att han inte är tillräckligt stark än i galoppen. Men det kommer med tiden! vi ska träna mycket fattningar och byten till tuuuuusen!!


I lastbilen med arg häst!

Lastbilen har blivit mitt andra hem nu (efter skolan) xd Är iallafall på väg för att hoppträna med Fille idag :D Han står här bak och sparkar så det smäller om det.. Hans bästa sak är inte direkt att åka lastbil, haha han hatar det!
Det är bra att han tar ut sina aggressioner här istället för mot mig sen ;)

 

Hoppträning

Sitter i lastbilen på väg hem från hoppträningen. Alkis va riktigt fin idag, dock hoppar han så in i helvete stort när hindrena blir större vilket resulterar i att jag flyger som en apa. x)

Om man bortser från det så gick det bra! 

Skriver mer om träningen i morgon för nu är vi typ hemma, ni får vänta helt enkelt ;)  

Måndag

I brist på bättre rubriker får ni nöja er med dagarnas namn, fast det är ju inte illa det heller ;)

Har nyss duschat och ätit mat, va väääääääldigt hungrig! Innan det va jag ute och sprang. Underbart väder för att springa idag, det tackar jag för!

Hästarna fick gå precis som jag skrev i det tidigare inlägget.
Alkis och jag fick sällskap på våran skritt tur utav Elin, vi pratade heeeela ridturen och försökte hålla koll på våra hästar (Alkis kom på att han nog va hingst ändå eftersom att Nelly va brunstig, HAHA gulligt!)

Fille gick väldigt bra när jag longera honom, något stelare i höger varvet som vi fick jobba lite extra med.Du är fin!Lunchrast

Nu har jag lunchrast, eller jag vet inte om kan kan kalla det LUNCHrast eftersom att maten mer än oftast suuuuuger.. så rast iallafall ;)

Slutar vid 3 idag, då ska jag åka med bästa Elin hem direkt och sen ner till dom söta pollarna i stallet!

Idag ska Alkis skrittas ut en längre runda i skogen.

Fille tror jag får gå i pessoaselen och jobba :)

Ska hämta den underbara kemiboken och ha kemi nu, yeyyy vad roligt!! 

Pusshejj 


Right now

Kom precis in från stallet, har kvällsfodrat dom bästa, bytt täcken på dom osv.

Timmarna innan det tillbringade jag med den  underbara svenskan och matten.. 

Nu är jag SÅ HÄR hungrig och ska äta


Pusshejj!  


 

 

Myssspyyyyss!

Någon häst tyckte det va skönt att vara utan täcke och skita ner sig! Mysigt värre ALKIS..

Söndag

I morgon är det skola igen.. Helgen går verkligen FÖR fort! ett extra - på skolan i morgon eftersom att våran sovmorgon blir förstörd av svenska arbetet som vi ska jobba med då. ahh det suger..

Men nu ska vi inte tänka på skolan, punktslut

Hoppade som sagt världens finaste Alkis idag. Han va verkligen S U P E R fin idag!! Han har blivit helt underbar att rida redan ifrån ridpassets början! Hoppade lite enkel hinder som jag sedan satte ihop till en bana. Inget direkt att klaga på, en gång rev han då jag inte riktigt får honom med mig utan han blir lite lång och låg. Men faaan så fin han blir när jag får igenom honom ordentligt i svängarna och hittar distanserna! 
Duktig polle det där <3  


Filleplutt red jag ut i skogen tillsammans med syyyster! Han va fiiinis han med :)


Bästa Linda fotade även mig och Alkis i början och mitten av ridpasset innan hon åkte hem ;)Några av alla fina bilder som hon tog:  


Ni är verkligen bättre än bäst!Mys kväll!

FF tonight! (yy

Sitter i min säng med Lindyy! Vi ska väldigt snart inta soffan och se på film och äta oss feta, yeyyy låter bra :D

Hon ska sova här inatt, kommer bli en G R Y M kväll med en hel del snack!


Ha det bäst, Pusshejj!

Linda + jag!


Lördag

Jag älskar lördagar,  haha fast VEM gör inte! dom är underbart sköna ;) Inget plugg, bara najjjjjs saker :D

Sov iallafall hos ida i natt, gick upp vid 6 för att hon skulle hjälpa till med stalljouren. jag va väääääldigt trött då, haha!
Sen mockade vi och fixade i stallet tillsammans med lite schöööna tjejer :)
Efter det skulle ida och jossan hoppa och jag tog kort och hjälpte dom lite!

När pappsen hade skjutsat hem mig, så åt jag lite tårta eftersom bästa Mamma fyller år idag! Grattis mamma <3

Dagens ridpass:

Red fille i skogen med syster och jack! Vi red en längre runda med mycket galopp. Fille va så jävla fin :´)
Jätte mjuk, lyssnade på mig HELA tiden, flyttade jätte fint i skänkelvikningarna över vägen. Det bästa va nog att han gick så avspänt och lösgjord i formen och verkligen jobbade med ryggen, precis vad bebis behöver!

Alkis fick vila, i morgon ska jag hoppa den snyggingen! ska försöka få någon att fota eller filma så ni får se honom lite mer in action. BRA vaaaa? ;)


Sooet hest!


Hos Idaaaaa

Sitter i soffan hos Ida, med henne och Lindyy vi väntar på att våran mästerkladdkaka ska bli färdig någongång. SNART sååå ;)

Ska förövrigt sova hos den bruden i natt! (y)

Pusshejj!
Dagens ridpass

Eftersom att jag hade sovmorgon till 12 så va jag i stallet på morgonen idag, fixade allt till pollisarna och red Alkis.

Alkis red jag i skogen, Började med att klättra med honom i en backe 7 ggr upp och ner. Sen red jag honom i skogen en runda. Han va väldigt mjuk och fin idag!
Och när det kom vattenpölar på vägen så hoppade han världens skutt över dem. HAHAHA!

Fille hade en vilodag idag