en liten bagatell

Film från baggis 1.20m runda förra helgen där hon var placered!
 

vilddjur

Tror att coco har fått lite vårkänslor eller något i den stilen för idag var hon vild på tävlingen!
Trots att jag red fram henne ordentligt och länge så bockade hon omkring där inne på banan och var rädd för blommor och liknande.
Coco va stark och lite hög på livet tror jag så hon körde.. Rev de två sista hindrena, hon fick lite bråttom där på slutet av banan. Jag gjorde även årets tabbe och glömde banan, vad jag minns så har jag aldrig i mitt 18 åriga liv glömt banan tidigare, förstår inte hur jag lyckades, pinsamt... Men efter lite volter, lite skritt, klapp på halsen osvosv så kom jag på att det ju va ett hinder till, aa jo men lyckad runda minst sagt.
 
Va iallafall en hel del som va positivt med rundan innan kaoset på slutet uppstod och vi har båda två utvecklats den senaste tiden. Nästa helg glömmer jag inte banan och coco har tappat vårkänslorna - kanon!
 
 
lite urklipp från filmen, sööööööt häst
 

påsklov

Rubriken säger allt - det är påsklov wohooo!!
Lov är ju det bästa som finns och att det kändes bra på kemi provet idag gör inte saken värre :)
Har haft fullt upp under veckan med plugg, träningar med hästarna osv.
Någon soffpotatis blir man ju iallafall inte!
 
Under lovet ska jag tävla lite, redan imorgon faktiskt. Det är coco som ska följa med till kinda och hoppa en 1.10m!
 
Tävlingen förra helgen gick bra, hästarna känns väldigt fina nu, super kul!
Coco var felfri i sin klass, 1.10m!
 
Baggis var felfri och sjätte placerad i 1.20m, hon är så jäkla hoppglad att hon till och med hoppade över halmbalarna som vi skulle rida innanför, haha.. Det var en tidshoppning och jag såg andra gå in där, så tänkte att det nog inte var några problem, men hade antagligen inte baggis helt med på det, men felfria och snabba lyckades vi iallafall vara ändå!
 
Debuterade sedan 1.25m med ett nedslag. Jag klantade mig på en distans fram till en trippel, annars så var rundan bra och hon hoppade fint. Hon hoppar bättre när hindrena blir lite större, kul!!
 
Nu ska jag se på gossip girl och äta popcorn med elin, hörs, puuuuusss

fuck what they think

Har myst i stallet hela kvällen med mina fyrbenta vänner och kom precis in, nu väntar duschen och sedan älskade gossip girl (<333333)
 
Imorgon ska jag iväg på ponny tävling för att hjälpa elin som ska tävla hennes två ponnysar i lite olika klasser, bland annat första omgången av elitallsvenskan, så det blir nog spännande och roligt!
Sedan när vi kommer hem så ska mina två ridas och eftersom det är tävling på söndag så är det en hel del annat att göra. För på söndag blir det tidig morgon då coco ska hoppa tävlingens första klass och det tar typ tre timmar att åka.
 
Hoppas att ni får en rolig helg, det ska jag, hörs pussss!
 
älsklingen bjussar på en bild, bara för att han ska tävla imorgon, wiiiho
 

dreaming is believing

Hej på er!
Den senaste veckan har jag haft fullt upp med plugg, hästarna, jobb under helgen och att umgås med mina fula kompisar (nejdå dom är söta)

Hästarna känns fina och har bägge två hoppats igenom inför helgens tävling!
Vädret suger, det går inte att rida någonstans och i ridhuset där vi har ridhuskort är det lektioner fram till 9 på kvällarna, så det blir nattridning, kul..

Ett par utklipp från en liten film under gårdagens träning med min ponnyhäst får avsluta inlägget

Nu är det skola hela dagen som gäller, pusshej


tisdag

Godmorgon! Börjar vid tio idag, men eftersom sova är onödigt så gick jag upp och mockade stallet imorse.
Perfekt att börja senare på tisdagar då både elin och jag slutar vid fyra, mamma jobbar och hästarna ska vara lastade vid fem!
Ikväll är det med andra ord träning hemma hos fredrik, det blir coco som får följa med och träna :)
 
 

film

Här har ni filmen från den andra rundan igår! Tycker att baggis är ganska fin, måste fortsätta att jobba på lydnaden, hon är lite olydig den där damen.. Men det är ju så roligt att hoppa tycker hon!
 
 

lite tävling

Har varit i linköping idag och tävlat med baggis, hoppade två 1.20m!
 
Har aldrig varit med om en framhoppning som varit så kaos som denna till första klassen. I ett litet ridhus med åtta stor hästar OCH framförallt föräldrar överallt som ska hjälpa sina ungar. Den ena hästen efter den andra sparkade och hästar blev träffade. Någon mamma skrek som en galning när någon "var ivägen för hennes dotter", nej det va hemskt. Och baggis som inte tävlat på ett tag va helt ifrån sig, hoppade omkring som en tok, bockade och skyggade för andra hästar (brukar hon aldrig annars göra) och ja jag blev stressad och detta är något som jag måste lära mig att hantera bättre, att inte tänka på allt som sker runt omkring utan fokusera på min sak!
 
Väll inne på banan hade jag inte baggis framme för skänkeln och världens sämsta galopp. Rev ut ur kombinationen, hon blev lång och platt. Sedan rev hon sista hindret, en oxer ur sväng och med värdelös galopp nuddade hon bakbommen som åkte ner. Inga katatrof resultat eller en helt värdelös runda men sämsta resultatet vi haft, haha. 
 
Gav mig själv en smäll på käften (typ iallafall) och skärpte till mig till nästa klass. Fokuserade bättre på framhoppningen och hade en bättre galopp inne på banan! Därmed fick hon trångt i kombinationen vilket jag vet att hon vanligtvis får men ändå red jag framåt in i kombinationen, mycket onödigt.. Hon är fortfarande inte så stark, vilket märks i kombinationerna när jag rider framåt. Då blir hon lång och hoppar lite platt ut, och river. Så nedslaget ut ur kombinationen tar jag på mig. Men denna runda är jag annars nöjd med och alla distanser satt fint, baggis hoppade fint och för att vara vår andra och tredje 1.20 känns det lovande och baggis har än en gång gjort ett bra jobb på tävlingsbanan, den där lilla hästen är fantastisk!
 
Elin tog några kort i första klassen, enjoy

I miss how close we were

Det är fredag (om någon nu skulle ha missat det) och jag har precis kommit hem från skolan! Ska byta om nu och gå ut och rida i det underbara vädret.

Hörs senare, pusspuss

 


movietajm

 

Min dag i svartvitt

Hej på er! Överlevde även denna dag i skolan (okej så hemskt är det inte) fick tillbaka några av proven jag gjorde förra veckan, de gick överförväntan vilket ju alltid är kul! Vädret är helt underbart OCH ridbanan har blivit nästan helt underbar den med. Pappa gör ett bra jobb med den, tack daddy!

Så idag fick coco gå ett ordentligt pass på ridbanan med mycket lösgörande arbete, hon kändes ganska fin och blev framförallt lösgjord!
Baggis joggades lite lätt :)

Nu sitter jag och förbereder en muntlig presentation i engelska imorgon, mindre roligt men vad ska man annars göra en onsdag kväll liksooooom??
Pusshej


Du gör mig så glad

Sitter i lastbilen på väg hem från dagens träning hemma hos Fredrik. Baggis kändes väldigt fin och lekte runt banorna där inne. Hon gör såna framsteg och utvecklas för varje vecka! Ska bli roligt att se hur långt hon kommer kunna gå med mer styrka, träning och rutin.

Mamma filmade lite under träningen, kan lägga ut det här sen! Just nu får ni en bild utklippt från filmen. Pussshejj


Tidigare idag

Myste lite i solen innan ett lugnare ridpass i den ny skottade och harvade ridbanan (som pappa gjort i ordning idag!)
Inget fantastiskt underlag, men betydligt bättre än de hårda och hala skogsvägarna!


Saturday

Har varit i stan med familjen på förmiddagen, fixat simkort till mobilen, köpt en söt volang tröja och ätit på ghingis, myyyys!
Efter det åkte vi till ridhuset, longerade baggis och hon gick bra :)

Fortsatte mys-lördagen framför melodifestivalen med färska räkor! Hoppas att ni har haft en bra dag, pusshej


a big smile

Hej på er! Det är fredag vilket innebär att jag slutade tidigt idag, har varit nere i stallet och fodrat hästarna. Nu har jag ätit lite och tänkte gå ner igen för att mocka, smörja min utrustning, borsta och pyssla med mina fyrbenta vänner. Dom vilar idag då Katja kände igenom dom bägge två igår för att släppa på låsningar och liknande.
 
veckans tre prov är över och nästa vecka har vi inga prov
vi har studiedag på måndag --- långhelg!
Min nya mobil låg hemma och väntade på mig när jag kom hem
NEJ DET ÄR DUMT ATT KLAGAAAA, pusshej
 
posarn nr.1 tyyyyp