Tisdag

Har hunnit med en hel del sedan jag kom hem från skolan vid fem!
Båda hästarna har fått sig varsin ridtur ute i skogen, underbara djur <3
Mockat ochfixat stallet och pluggat fysik i en timme, även jag kan vara effektiv ;)

Nu ska jag duscha och sedan plugga lite mer fysik innan det är dags för sängen!
Hoppas att ni har haft en bra dag :)


why complicate life?


fullt upp

Måndag igen, vilket betyder en ny skolvecka med prov och läxförhör. Den här veckan är lite extra jobbig i skolan, har slutprov i Fysik på onsdag så all tid som blir över på kvällarna efter att skoldagen är färdig och hästarna är ridna tillbringas med den inte sååååå söta fysik boken!

Längtar redan tills det blir helg, första tävlingen för i år med hästen på bilden på lördag! :D


Den som följer andras fotspår kommer aldrig först.


Munsboro Fingleton ♥ 


words


ridsport gala

Igår kväll/natt var jag på östergötlands ridsport gala med familjen. Kvällen bestod av tre rätters middag, prisutdelande där min syster var nominerad till priset som årets ponnyryttare i hoppning, underhållning av olika artister där mer eller mindre alla dansade på borden och stolarna, haha galet! När galan var slut var det efterfest.
KVÄLLEN VAR HELT GRYYYYYYYM!!!! Roligaste kvällen/natten på länge med roliga och underbara människor!new in

Igår var mamma förbi på Charlies i Jönköping och hämtade ett par free jump stigläder som vi beställt för ett antal veckor sedan. 
Ska premiär hoppa i dom i morgon, får se om det är någon skillnad att rida med dem än med mina vanliga stigläder och soft up stigbyglar!

"Freejump stigläder förbättrar ytterligare den utmärkta komforten i Soft Up Stigbyglar. Lädret är platt på anläggningsytan till hästen, vilket gör att du som ryttare inte känner av lädret. Vidare så förbättrar Freejump Stigläder också stigbyglarnas återgång till normalläge om man skulle tappa dessa." 
17 days - 10. En bild som gör dig lyckligHar väldigt många bilder som gör mig lycklig, den här är en av dom.
andra nollan i 120cm = kvalade till 130cm
en andra placering i ett RPC kval
mitt första globengehäng
går inte att beskriva hur glad jag var!
  


tävlingssugen
Vill inget hellre än att tävlingarna ska dra igång, är riktigt sugen på att komma igång med tävlingarna nu!


torsdag

Slutade skolan vid fyra idag, därefter har jag hunnit med en hel del.
Fille och Alkis har fått gå varsin runda i skogen, Alkis har även fått nya skor!
Resten av kvällen har spenderats med fysikboken (den är söööööööööööööööt :))))) ) har slut prov i fysik nästa vecka. Hemskt men sant!

Nu är det duschen som gäller och sen sängen för att orka med en ny dag i skolan i morgon innan det är heeeeelg :)


17 days - 9. Saker du gör vardagligen (i stallet och till vardags)

Mina dagar ser olika ut från dag till dag. Det finns ingen dag som är lik en annan.

I stallet mockar jag, fixar höpåsar, fyller på och byter vatten i hästarnas boxar, sopar osvosv. Mockar inte varje dag, fyller inte på höpåsar varje dag osv, det beror på om mamma eller farmor eller någon annan redan gjort det. Jag rider oftast varje dag (iallafall en häst) så det är nog det jag oftast gör vardagligen i stallet. ;)  

Till vardags sover jag, pluggar (nästan varje dag.. xd), duschar, sitter vid datorn, kollar på tv, umgås med kompisar osv. 


you give me reasons to smile


visste ni att...

* Årets Första tävling med Alkis blir nästa lördag i Jönköping!

* Jag har provat ut och valt Fille på Irland själv. Första gången mamma och pappa såg honom var när han kom med lastbil till Sverige och vi hämtade hem honom!  

* Jag provade bara en enda storhäst innan jag provade Alkis som vi därefter köpte!

* Det ämne som jag gillar bäst i skolan är matte.

* Filles första tävling i år blir ett meeting i Vetlanda.

 


I was born to tell you I love you

Fille är galopptränad på fältet, hoppas att han fick springa av sig lite utav all överskotts energi som han lyckats få nu på senare tid, igår rev han ner staketet i hagen.. xd har precis ätit middag, nu väntar ett ridpass på alkis ute i snön!
Vi hörs senare :) 

"Den som inte vill se framåt eller bakåt får se upp"


monday

Sitter i ett grupprum i skolan, har precis slutat för dagen. Men eftersom man bor I SKOGEN så går inte nästa buss förens halv 5..
Linda är snäll och väntar med mig, sneeeeell kååååmpis man har :D

Ikväll ska Fille ridas och jag ska plugga Biologi!

Hoppas att ni har fått en bra start på veckan :)

en bild från i somras på mig och Linda får avsluta inlägget.

17 days - 8. Min högsta dröm

Jag har många drömmar både med hästarna och min ridning men också med livet och vardagen, precis som vi alla har.
Men min högst dröm måste nog vara att någon gång få tävla på en stor arena, Globen, Scandinavium eller något liknande. Att komma in på banan i en stor klass och göra den där perfekta felfria rundan med en häst som man har slitit tillsammans med och mötas utav publikens jubel, det hade varit en utav mina högsta drömmar att få uppleva.

   


Ridhuset

Hej på er! Säääääämst uppdatering vare här, men jag har haft fullt upp nu i helgen och mitt internet på mobilen har av någon anledning slutat fungera..
I går red jag bägge hästarna på morgonen och åkte sedan in till stan med Linda för att shoppa och gå på bio!
Nu är jag på väg hem från ridhuset där jag har hoppat alkis, han va väldigt fin. :)
Blir att mocka stallet lite snabbt nu och sedan åka till farmor för att äta lunch med släkten.
Fullt upp helt enkelt ;)
Hoppas att ni har/haft en bra helg!

beautiful horses

I Torsdags hopptränade som sagt Alkis och nu ikväll har Fille hopptränat.
Båda hästarna har varit S U P E R fina!!

Alkis hade lite för mycket energi i början utav träningen, vilket resulterade i att han hoppade omkring efter hindrena, gjorde luftsprång och hade allmänt roligt..
Vi hoppade lite olika linjer, bågar och satte sedan ihop det hela till en bana. På linjerna tränade vi på att rida på 6 språng där det egentligen var 5 normala, att rida på 5 språng där det va fyra normala osv. Förut har alkis haft väldigt svårt för det här, att komma tillbaka direkt i landningen efter hindret så att jag sedan bara kan sitta helt still sista biten för att få galoppsprången jämna genom hela linjen.
Nu behöver jag bara ta en liten förhållning i landningen, tack vare alla tempoväxlingar, halter, av- och igångsättningar som jag har tränat med honom har han nu blivit otroligt lyhörd för små små hjälper.
Nu kan jag påverka honom på ett helt annat sätt och han har blivit mera självgående.
Jag tycker verkligen att det är så himla roligt med unghästar/outbildade hästar, att man ser och känner en så stor skillnad och att allt arbete man lagt ner ger resultat, det får mig verkligen att bli motiverad!


Fille gjorde sin första hoppträning för i år på bästa tänkbara sätt. Visst han va lite små tjaffsig i början, sprang mest på och sökte nästa hinder. Men han har inte hoppat på ett bra tag, då är det klart att det är roligt ;)
Men när han fått hoppa av sig lite blev han super fin! Vi hoppade mest lite olika lydnadsövningar, några bågar och en linje på medellinjen. Otroligt bra och nyttiga övningar där det hela tiden krävdes att man hade hästen runt innerskänkeln och noggrant planerade sina vägar. Till sist satte vi ihop allt till en bana (som va ganska krånglig, haha..) och jag avslutade träningen med att hoppa linjen på medellinjen en sista gång fast högre.
Fille visade klart och tydligt att han är i topp form!! Känns som att han och jag är fit for fight inför kommande tävlingssässong.
Tränade ju för Mickael Carstedt för första gången, tycker att han var jätte bra! Engagerad, hela tiden påpekade små saker som kunde göras bättre och hade gjort väldigt bra övingar och planerat träningen väl. :)          

Fredag

Ny termin = nytt schema, så på fredagar slutar vi numera vid halv två!

r hem från tåget just nu, stört kallt och halt (inte det smartaste att ha converse, hej bambi på hal is!) När jag kommer hem är det stallet som gäller, mocka hela stallet, släppa in hästarna, rida Alkis en sväng i skogen samt fixa hästen (Fille) och utrustningen inför kvällens hoppträning! :)

Vi hörs senare!

believe


You have to love something before you can hate it

Torsdag
Skola från 8.25 - 16.00, borde vara förbjudet att gå i skolan så jäkla långa dagar..
Ikväll är det iallafall hoppträning med den stora hästen som gäller! :D


words


17 days - 7. Min favoritgren

Min favoritgren inom ridningen är självklart hoppning!
Hoppning har alltid varit en självklarhet för mig, jag vet inte själv varför jag fastnade för just hoppning, men det spelar inte så stor roll. Det är något speciellt med hoppning jämfört med dressyr. I hoppningen behöver man göra så mycket mer än att rida runt på en bana fram och tillbaka för att vinna. Man måste klara av att ta sig över ett antal hinder på vägen innan man är i mål. Hoppning är spännande och fartfyllt. En gren där det handlar om flera timmars träning varje vecka för att sedan vara inne på tävlingsbanan i ca 60-80sekunder där det gäller att veta vad man ska göra, att komma ihåg allt som man har tränat och att hela tiden ha hästen i balans. Det är många faktorer som spelar in och det är mycket som ska stämma för att det ska gå hela vägen till seger.  
Ingen bana på tävling är sig lik en annan, man möts hela tiden utav nya banor och nya utmaningar som väntar. Att man sedan inte kan träna på banan innan tävling (vilket man kan i dressyren, då tränar man in programet innan) gör det hela mycket mer spännande.

Jag ångrar inte en sekund att jag var så smart när jag var liten och valde just hoppning, det är något speciellt med hoppning. Det är häftigt att man kan få hästen att hoppa dessa höga hinder och att få det att se enkelt ut, vilket det inte är. Det vet vi som håller på med hoppning. Det krävs träning, träning och åter träning, men det är det som gör det hela så roligt också, att man aldrig blir fulllärd. 

   

wednesday

Godmorgon på er!
Kom precis in från stallet där jag har morgonfodrat hästarna och släppt ut dom.
NU: Äta frukost och sedan fixa mig till skolan.
I eftermiddag/kväll har jag en hel del att göra i stallet, mina två ska ridas och så ska jag även rida Bagatell (systers storhäst). Ska även klippa nallebjörnen Fille, som ser ut som en långhårig skogsmulle häst eller något sånt nu och det går inte när han ska träna på fredag ;)
A lot to do med andra ord, vi hörs senare!

En långhårig Fille förra vintern får stå för bilden.

words


Vecka 3

Under veckan händer det endel saker utöver det vanliga vardagliga (så som att hästarna rids nästintill varje dag och att jag går i skolan typ hela dagarna, vilket suuuuger.)

Anywaaaay, på torsdag är det träning för Fia, så då ska Alkis få följa med och hoppa!
På fredag ska Fille få hoppträna för första gången i år. Mikael Carlstedt kommer till ett ridhus här i närheten och håller träningar, så då ska vi vara med på den. Kan vara väldigt nyttigt att träna för någon annan någon gång också, just för att få nya tips och ideer och på så sätt utvecklas.
På söndag är det Pay and Jump i västervik, så min tanke är att åka dit och hoppa alkis. Alltid bra med banhoppningsträning för att komma igång nu till tävlingssässongen. :)


17 days - 6. En låt som påminner om en häst du älskarI can't win, I can't reign
I will never win this game
Without you, without you
I am lost, I am vain
I will never be the same
Without you, without you
Munsboro Fingleton ♥
sunday it is

Hej på er! Hela förmiddagen har tillbringats på hästryggen, började med att rida ut mina två varsin runda i skogen ca 1h. Dom va pigga, lite galna, men fina!
Därefter red jag min systers nya storhäst för första gången. Även hon fick sig en runda i skogen (enda stället man kan rida på för tillfället då ridbanan är frusen). Hon var himla härlig att rida! :D

Nu har jag precis duschat och fixat mig liteeee, om sådär några minuter kommer Linda hit. Perfect! ♥

En bild på Linda och mig från nyår får avsluta inlägget :)
 

17 days - 5. 5 saker du inte visste om mig


* För några år sedan var jag en fotbollstalang, men valde att sluta med fotbollen för att satsa allt på hästarna.

* Jag har världens tålamod, vilket är till stor fördel i ridningen.

* Jag suger på chipsen istället för att svälja dom direkt, haha.. x)

* Under nästan hela min B-ponny tid hade jag samma linne på mig på varje tävling, då det enligt mig var ett tur linne.

* Min favoritfärg är blå. 

In action på fotbollsplanen ;)

dagens ridpass

Började med att åka till ridhuset (20min hemifrån) med ponnyn, där han fick sig ett ordentligt ridpass på över en timme.
Han gick äckligt bra idag!! Mjuk och sammarbetsvillig redan första minuterna utav ridpasset, han brukar annars kunna vara lite små dryg i början och köra med huvudet för att komma undan arbetet osv. Men idag var han verkligen den där söta lilla dröm ponnyn :')
Red lite serpentiner i trav för att lösgöra honom i bägge sidor, gjorde mycket volter, red någon meter innanför spåret för att känna att han är mellan hand och skänkel och inte tar stöd av väggen. Jobbade honom på samma sätt även i galoppen och gjorde ett par galoppombytten innan han fick komma till den roligare delen av ridpasset, att hoppa lite ;) 
Gissa om han blev glad, han blev väldigt glad! Hoppade ett kryss med två galoppbommar innan för att bara hitta rytmen och avståndspunkten och göra det hela lite enkelt. Byggde om krysset till ett räcke och skuttade över ett par gånger. 
Avslutade ridpasset med att trava och galoppera honom i en lång och låg form, precis som jag avslutar alla markarbetspass! 

världens bästa Ida följde med och agerade fotograf, bjussar på ett par bilder!Åkte hem och åt lite lunch, då kom mamma med den briljanta iden att vi kunde åka till ridhuset med de andra pollarna också. Så lastbilen rullade mot ridhuset igen, denna gång med Alkis i :)

Jobbade Alkis på exakt samma sätt som Fille, han var dock något stark och spänd i början utav ridhuset så då la jag ner mest fokus på att ha honom lyhörd för mina hjälper. Gjorde därför mycket halter, avsakningar och igångsättningar. Även han fick alltså hoppa några skutt. 
Känslan när jag travade av honom och han sökte sig neråt i en låg och lång form och jag bara kunde länga tygellängden och hålla om och han fortsätter att gå kvar i den där formen, i samma friska tempo och jobba med hela kroppen, kände hur han verkligen höjde ryggen, den känslan - obeskrivlig! Han har verkligen blivit otroligt fin och framförallt rolig att rida nu, min fina häst! :D  
mot ridhuset

Godmorgon på er! Ska äta frukost nu och sedan gå ner till stallet för att göra Fille redo till att åka iväg till ridhuset och ridas igenom. Tänkte även hoppa honom några skutt idag (studs eller någon liknande övning). Han har inte hoppat sedan tävlingen i Grevagården, så det kan bli spännande ;))


hejhejhejväldigtmyckethej

Efter ett nationellt prov i matte i fyra (!!!!) timmar, en fika med fina vänner och ett ridpass ute i stormen på en rätt störd Alkis med Ida och Fille som sällskap blir det nu fredagsmys med bästavännen!♥

gårdagens träning

Träningen igår med Alkis gick riktigt bra!
Vi började med att rida över en serie med galoppbommar på ena långsidan för att se att hästarna gick att rakrikta och hålla raka genom hela övningen. I början gick Alkis gärna lite åt höger men genom att hålla lika mycket i båda tyglarna och ha ett ordentligt stöd utav högerskänkeln så släppte det. Otroligt nyttig öving! 
Därefter hoppade vi en övning med 3 kryss på medellinjen som var inrammade utav 2 bommar framför och bakom så att hästarna verkligen skulle hoppa på mitten av kryssen. Vi gjorde det hela till en krånglig bana där vi hoppade kryssen åt olika håll genom att växelvis vända till både höger och vänster i landnigarna. Alkis gjorde den här övningen klockrent!
Vi fortsatte med att hoppa en serie på andra långsidan med 3 galoppbommar in, ett kryss, en galoppbom, ett kryss, en galoppbom, en oxer, en galoppbom och ett plank. En nyttig övning för alkis som gärna bara springer på, han behöver lära sig att ta hand om saken lite mer själv genom att bromsa upp och inte bara köra. Efter ett par gånger kom han på att han behövde backa av själv och inte bara rulla på och jäklar vilken skillnad det blev på sprången då!! Sista gången gav en riktig wooow känsla, han hoppade igenom hela kroppen och med ryggen!

Han har verkligen utvecklats något enormt och jag har även kommit in i "storhäst ridningen" mer nu. Det är roligt att se hur vi har utvecklats tillsammans och hur han blir mer och mer ridbar för varje dag som går. En vacker dag kanske det blir en fin häst av honom med. ;)

min fina <3
 

anmält till årets första tävling!

Som rubriken så fint lyder så har jag anmält till årets första tävling, som kommer gå av stapeln i Vetlanda på februarihoppet den 17 - 19 Februari.
Det är Fille som ska få tävla i tre dagar (Fredag-Söndag), fyra klasser (2 stycken 110cm och 2 stycken 120cm).

Är riktigt riktigt taggad på att komma igång med tävlingarna igen nu efter vinteruppehållet. :D
Har saknat det otroligt mycket!
 

 
Bilden nedan är från i somras ute på Vetlandas gräsbana!

onsdag

Dags för en ny dag i skolan, överlevde första skoldagen efter lovet som var igår (även om det gick seeeeeeegt). Har sovmorgon till 10 idag och slutar vid 3 någon gång, så det är ganska chill iaf.
Ikväll är det hoppträning hemma hos Fia med Alkis som gäller! :D


Det krävs styrka för att dölja sina känslor och det krävs mod för att visa dem.


min fina ♥ 


17 days - 4. Alla hästar i stallet

Hemma i stallet har vi 6 hästar. Varav 4 är våra (min och min systers) tävlingshästar, ett avels sto och sedan en inackorderad.

I stallet bor:

Munsboro Fingleton (min D-ponny)


Alcasar (min storhäst)


Munsboro Storm (min systers C-ponny)


Bagatell (min systers storhäst)


Lady and the tramp (ett avels sto som vi lånar av ett par kompisar)


Akino (en 20 årig valack som är inackorderad i vårat stall)


Veckoplanering V. 2

Alcasar
Måndag: Skogen 1h
Tisdag: Skogen 
Onsdag: Hoppträna
Torsdag: Vila
Fredag: Markarbete på fältet/ridbanan (beroende på hur underlaget är)
Lördag: skogen
Söndag: Markarbete på fältet/ridbanan

Munsboro Fingleton:
Måndag: Markarbete på fältet
Tisdag: Skogen 1h
Onsdag: Vila
Torsdag: Markarbete på fältet/ridbanan
Fredag: Skogen
Lördag: Skogen
Söndag: Markarbete på fältet/ridbanan


17 days - 3. Favoritbilder jag tagit

words


klubb byte

Nu i års skiftet har jag bytt klubb och tävlar nu mera för västervikortens ryttarförening. Det var därför jag var på ett möte i västervik, ett lagmöte där vi diskuterade aktuella ryttare till elitlaget, när de tre omgångarna rids, planerade lagjackor osv.. 
Ser fram emot elit allsvenskan med ett super härligt gäng tjejer, kan inte bli annat än B Ä S T ! 

En bild på finaste ponnyn från elit omgång 2 och 3 som gick på Gotland förra året (red då för skogslottens ryttarförening) oförglömlig helg!


Sunday

Båda hästarna är ridna varsin runda i skogen, pigga och glada små djur!
Nu har jag precis ätit tacos och ska gå ner till stallet för att släppa in hästarna och ge dom eftermiddags mat innan bilen rullar mot Västervik, ska på ett möte där. Berättar mer om det senare!


17 days - 2. När & varför jag började rida

Jag började rida när jag var 9 år gammal på en ridskola här i närheten (Åtvidabergs ridklubb). Fick sedan min första ponny (en B-ponny) ett år senare och sedan dess har det bara fortsatt!
Jag vet inte riktigt varför jag började rida, men det va antagligen för att mamma hade hästar och för att jag hade kompisar som red.

you are the best thing that´s ever been mine ♥
Bilderna är från dagen.


Dagens ridpass

Fille fick som jag i föregående inlägg skrev, åka till ridhus idag! Spännande tyckte han och va allmänt dryg i början av ridpasset, haha han är så söt!
Började med att jobba honom på en stor åttvolt i trav i ett ordentligt tempo. Så att han skulle komma igång med bakbenen och börja söka sig neråt och arbeta med ryggen. Fortsatte därefter ridpasset med galopparbete, gjorde några galoppombytten, skuttade över en liten studs (vilket enligt herr Fingleton va det roligaste han gjort på evigheter, haha..) jobbade honom 1-1,5 m innanför spåret nästan hela ridpasset, för att känna att han är mellan hand och skänkel och inte går och trycker sig mot väggen och tar stöd mot den. När jag senare travade av honom på stora serpentiner över medellinjen kom han verkligen loss i kroppen, gick i en ovanligt låg och lång form utan att tappa tempot när det blir jobbigt.
Han kändes med andra ord riktigt fin idag trots att han inte har blivit riden speciellt krävande den senaste månaden! Alkis fick sig ett ridpass på ett utav fälten, det enda stället man kan göra mer än att skritta på nu när det har fryst på och blivit hårt ute. Han va vild.. Bockade, sparkade och gjorde någon variant utav luftsprång. Och självklart så lyckades han trampa sig. Han har noll koll på vad han gör när han börjar hoppa omkring. Överlevde iaf hans rodeo och efter lite galopparbete med mycket halter och avsaktningar kunde han slappna av och söka sig neråt när jag travade av honom på en stor åttvolt.


Till ridhuset

Har precis vaknat så nu blir det att äta frukost och sedan åka till ridhuset med lillhästen!


17 days

1. En bild på favorithästen
2. När & varför jag började rida
3. Favoritbilder jag tagit
4. Alla hästar i stallet
5. 5 saker du inte visste om mig 
6. En låt som påminner om en häst du älskar
7. Min favoritgren
8. Min högsta dröm
9. Saker du gör vardagligen (i stallet och till vardags)
10. En bild som gör dig lycklig
11. Låtar som jag lyssnar på när jag är arg, ledsen och/eller glad
12. En bild jag aldrig publicerat förut
13. Bild på min bästa vän och varför han/hon är det
14. Något jag vill göra
15. Hoppning eller dressyr?
16. Någon jag träffar vardagligen
17. Mitt mål med ridning


Dagens evighetsarbete

Håller på och spikar upp plaketter i stallet!


When life puts u in tough situations, don't say why me, just say TRY ME


For every minute you are angry, you lose sixty seconds of happiness


love u sis <3


mål med hästarna för år 2012

Munsboro Fingleton
- Rida fler felfria rundor i 120cm med bra känsla, innan vi ska börja rida mer mot klockan för att plocka mängder med placeringar och vinster i 120cm!
- Rida så många 125cm som det finns möjlighet till (på ponnytävlingar är det sällan 125cm(MSV:B+5) men ibland så!)
-Ta oss till Ridsport Ponny Cup finalen i år igen och den här gången ska jag inte klanta mig precis innan så att vi inte kan starta.. x)
- I slutet av sommaren(utomhussässongen) ska vi debutera 130cm(MSV:A). Beroende på hur det känns så får vi se vad jag ska sätta upp för mål med inomhussässongen. Jag har inte riktigt bestämt mig för hur länge jag ska ha kvar honom heller. Men min tanke är att jag ska rida honom nästan hela det här året.
Och det viktigaste: att ha roligt
Det är mitt sista år på ponny, mitt sista år med Fille. Jag ska verkligen ge allt för att dessa mål ska uppfyllas och kämpa tillsammans med Fille, jag vet att om jag ger honom den hjälp han behöver så kommer det här bli NO PROBLEMS!

en bild från förra året när vi kom på en andra plats i ett RPC kval (120cm) i åstorp och även kvalade till 130cm, jag va verkligen hur glad som hellst, m i n n e  <3

Alcasar 
- Hoppa mängder med 120cm så att det känns lekande lätt.
- Debutera 125cm NÄR vi är stabila på 120cm.
Det är inte bråttom på något sätt med Alkis, jag har flera år kvar med honom. Han behöver tid, det är ingen ide att stressa och pressa för att nå några högre mål. Han behöver bli starkare och samla rutin vilket vi ska jobba på i år!torsdag

Har precis ätit lite lunch och nybakade bullar (<3333), innan det var vi ute i stallet.
Båda hästarna är ridna, varsin runda i skogen. Ida red alkis och jag Fille, hästarna var fina, båda satt kvar så aaaaaa det gick bra. :))

en söt bild på alkis får avsluta inlägget!

words


you are my superstar


onsdag

Hela dagen har spenderats i stallet, började med att mocka och fixa hela stallet innan hästarna fick varsitt motionspass. Fille fick gå ett pass på ridbanan med lösgörande arbete i alla gångarter och alkis en runda i skogen och bokstavligen bocka av sig.. han va vild x)
All min utrustning har också blivit smord, vilket inte var en dag för sent då det verkligen behövdes!

Nu har vi (jag, Ida, Elin och Jessica) precis kollat klart på "Jägaren 2" och ska om någon timme gå ner till stallet för att kvällsfodra pollarna!

En bild på bästa ponnyn från i somras får avsluta det här inlägget.
Bara jag som saknar sommaren?!

Markarbete med alcasar

Som jag skrev i föregående inlägg så åkte vi hem till Fia för att träna markarbete i går. Det gick riktigt riktigt bra!!

Vi började ridpasset med att trava fram på en stor åttvolt och att bara fokusera på att ha hästarna framför oss och i ett friskare tempo för att komma igång ordentligt och trampa på med baken.
Vi fortsatte senare med att rida serpentiner över medellinjen där vi jobbade med att få loss hästarna runt inneskänkeln för att få dom lösgjorda.
Galopparbetet bestod sen utav att rida på två 20m volter vid A respektive C. ex. börja att galoppera ett varv på volten vid A och jobba dom runt innerhjälperna med stöd på yttersidan och sedan rida långsidan (1-1,5m innanför spåret) ner till C volten. På långsidan skulle vi rakrikta hästarna och samtidigt behålla samma låga form där han arbetade med ryggen. Och sedan rida ett varv på C volten och forma honom för innerhjälperna med stöd på ytter och så vidare..
I början hade jag lite problem med att rakrikta honom efter volterna och behålla samma form, han drog upp huvudet för att jag va lite snabb med att fånga upp honom på yttersidan. Efter några gånger när jag lärde mig hur lite jag behövde fånga upp på yttersidan för att få honom rak gick det som en dans på rosor.
Vi avslutade sedan ridpasset med att trava av dom i en lång och låg form och rida serpentiner över medellinjen.
Kunde länga tygellängden riktigt mycket, han gick i en låg och avslappnad form och kom verkligen loss i ryggen.
Han har aldrig gått så bra som han gjorde igår, det märks att han har blivit så mycket starkare nu. Han orkar nu bära sig i en lägre form i både skritt,trav och galopp. Han lyssnar både för framåt och bakåtdrivande hjälper super bra. Han har varit min i ett år nu i januari, det här året som gått har han verkligen utvecklats något enormt.

Ida följde med och tog lite kort!

Träning på gång!

Sitter i lastbilen på väg hem till Fia för att träna med den stora bruna. Va ett bra tag sen vi var iväg och tränade nu, så det ska bli lite extra roligt!!

shopping@sharpman

Köpte ännu ett schabrak idag, man kan verkligen inte få för många schabrak!
Ett marinblått Kingsland schabrak.
Och så har Fille äntligen fått sig ett nytt träns, ett svart dyon träns! (sämst bilder, men bättre än inga)

Mot Sharpman

Hej på er, sitter i bilen med mamma och syster på väg till Sharpman (en stor häst affär som ligger drygt en timme från oss) för att förstöra lite pengar ;) Red båda hästarna på ridbanan i morse, dom va fina! Vi hörs senare. :)

grattis på födelsedagen världens bästa


strömavbrott

Äntligen har vi fått tillbaka strömmen här hemma, den har varit borta hela dagen. Ingen ström = inget vatten.
Så går det när man bor mitt ute i ingenstans!! ;)

Nu ska jag ta och gå ner till dom små djuren i stallet för att borsta och pyssla lite med dom. 

 En söt bild på min fina får avsluta inlägget!
 


Gott nytt år

Hade en riktigt lyckad kväll igår, först tjejmiddag med massa skratt och prat. Sedan vidare på fest!
Somnade inte förens någon gång efter halv 5.. haha typ död idag, yeeeeeeeeeeeeessss. Men det va det helt klart värt!
En bra start på 2012 med andra ord, hoppas att ni också fick en bra start på det nya året!

vi (agnes, linda och jag) tog lite bildss innan vi drog till Emelie för tjejmiddagen. Bjussar på två bilder ;)