gårdagens träning

Träningen igår med Alkis gick riktigt bra!
Vi började med att rida över en serie med galoppbommar på ena långsidan för att se att hästarna gick att rakrikta och hålla raka genom hela övningen. I början gick Alkis gärna lite åt höger men genom att hålla lika mycket i båda tyglarna och ha ett ordentligt stöd utav högerskänkeln så släppte det. Otroligt nyttig öving! 
Därefter hoppade vi en övning med 3 kryss på medellinjen som var inrammade utav 2 bommar framför och bakom så att hästarna verkligen skulle hoppa på mitten av kryssen. Vi gjorde det hela till en krånglig bana där vi hoppade kryssen åt olika håll genom att växelvis vända till både höger och vänster i landnigarna. Alkis gjorde den här övningen klockrent!
Vi fortsatte med att hoppa en serie på andra långsidan med 3 galoppbommar in, ett kryss, en galoppbom, ett kryss, en galoppbom, en oxer, en galoppbom och ett plank. En nyttig övning för alkis som gärna bara springer på, han behöver lära sig att ta hand om saken lite mer själv genom att bromsa upp och inte bara köra. Efter ett par gånger kom han på att han behövde backa av själv och inte bara rulla på och jäklar vilken skillnad det blev på sprången då!! Sista gången gav en riktig wooow känsla, han hoppade igenom hela kroppen och med ryggen!

Han har verkligen utvecklats något enormt och jag har även kommit in i "storhäst ridningen" mer nu. Det är roligt att se hur vi har utvecklats tillsammans och hur han blir mer och mer ridbar för varje dag som går. En vacker dag kanske det blir en fin häst av honom med. ;)

min fina <3
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback