Dagens ridpass

Fille fick som jag i föregående inlägg skrev, åka till ridhus idag! Spännande tyckte han och va allmänt dryg i början av ridpasset, haha han är så söt!
Började med att jobba honom på en stor åttvolt i trav i ett ordentligt tempo. Så att han skulle komma igång med bakbenen och börja söka sig neråt och arbeta med ryggen. Fortsatte därefter ridpasset med galopparbete, gjorde några galoppombytten, skuttade över en liten studs (vilket enligt herr Fingleton va det roligaste han gjort på evigheter, haha..) jobbade honom 1-1,5 m innanför spåret nästan hela ridpasset, för att känna att han är mellan hand och skänkel och inte går och trycker sig mot väggen och tar stöd mot den. När jag senare travade av honom på stora serpentiner över medellinjen kom han verkligen loss i kroppen, gick i en ovanligt låg och lång form utan att tappa tempot när det blir jobbigt.
Han kändes med andra ord riktigt fin idag trots att han inte har blivit riden speciellt krävande den senaste månaden! 



Alkis fick sig ett ridpass på ett utav fälten, det enda stället man kan göra mer än att skritta på nu när det har fryst på och blivit hårt ute. Han va vild.. Bockade, sparkade och gjorde någon variant utav luftsprång. Och självklart så lyckades han trampa sig. Han har noll koll på vad han gör när han börjar hoppa omkring. Överlevde iaf hans rodeo och efter lite galopparbete med mycket halter och avsaktningar kunde han slappna av och söka sig neråt när jag travade av honom på en stor åttvolt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback