Träningen i går!

Hann verkligen inte med att skriva om träningen igår, kom in från stallet vid ca 10, då va det bara att äta och sen säääääängen, som förövrigt är bästa kooompizz med mig, älskar´n :D

Började med Fillebooo. Först skrittade och travade vi bara fram lite självständigt, sen va vi på en volt med en bomserie (kanske typ 7bommar) travade över dom ett tag i båda varven, började "kräva" lite mer av honom, böja honom och flytta i lite sidled innanför spåret. Fick göra mycket halter då han va jätte besvärlig.. pigg som ett asssssss och stark som en oxe!! Han tyckte att det va skit tråkigt, han trodde väl att det var dags för dressyrträning eller något. Efter att vi jobbat lite galopp, på volter och lite sånt så var det dags för hoppning. Och FAAAAAAAAAANNN vad han tyckte att livet blev underbart, Så där glad trodde jag verkligen inte att han skulle bli över att se ett litet hinder, han brukar inte bry sig om små hinder utan typ kravla sig över dom som en tjockis.. 

Första språnget, hahahhahahah xd Trodde han skulle gå igenom taket eller något, så glad blev han när jag styrde upp mot det. hade nästan glömmt hur han hoppade ;) Han fick bara hoppa några språng på en övning, typ som 3 serpentiner över medellinjen med hinder på mitten på två utav dom och sen en travbomserie på den sista bågen. Han fick gå 3 varv på den. han tyckte det va lika roligt varje gång xd 
Sen fick han gå en gång på en TRAVkombination också :) den va rolig sa han! 


Sen va det Alkis tur att hoppträna för första gången med mig :D

Han va lite spänd i början när han kom in där. kollade på allting runt omkring, men det släppte VÄLDIGT fort :) började precis som med Fille, att trava över bommar, han hade himla bra koll på sina ben där! (y) 
Jag ville rida i lite för lung trav tyckte anita, själv tkr jag att det kändes som det gick fort. men tydligen inte :P är så annorlunda med steget på honom, så jag ökade traven lite, och faaan vad han trampade på då! 

Sen jobbade vi lite galopp på volter och längs med fyrkantspåret. flyttade honom lite innanför spåret och sen tillabaka igen. även i galoppen kändes det som det gick fooooooort. men jag kom in i tempot ganska snabbt och då blev det bättre :)

Nu var det dags för hoppning! Började med att trav hoppa dom där serpentinerna på medellinjen första gången, just för att se hur han reagerade och tyckte om det hela. första språnget, hahahha!! Höll på att åka av xd han hoppar så in i helvete med ryggen så det går ju knappt att sitta kvar! hoppade ca 3 varv på serpentinerna åt båda hållen, det kändes riktigt bra på slutet! han följde mig väldigt bra, fick med sig yttersidan fint och kom bra på hindrena om och om. han va väldigt enkel att få med sig trots att han är liiite större än ponnisarna :P

Sen började vi på travkombinationen, (räcke -- oxer) Han tyckte inte att det va alls konstigt, han förstod precis vad han skulle göra :) Hoppade den några gånger och satte tillsist ihop det hela till en bana, men srpentinerna, travkombinationen och ett räcke snett igenom. Hoppade banan 2 varv :) det kändes riktigt bra!! Han har så himla härlig inställning, "ett hinder, åhh så roligt, nu laddar vi och hoppar" bara för hon där uppe att sitta kvar i sprången, haha! Han hoppar himla trevligt och väl. Ordentligt med ryggen! 

Super nöjd med båda hästarna! Kändes verkligen undrbart att hoppa fille lite igen! äntligen :D

Och att komma igång med Alkis, det kommer nog bli suuuper med honom, när vi lär känna varann :) Kändes oväntat bra iallafall!! 


det här inlägget blev nog lite långt xd men ni gillar ju det, eller huuuuur ;D

Pusshejj!!          

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback