sööto <3


första skolveckan :)

hej på er! har inte alls hunnit uppdatera under veckan. har haft fullt upp då skolan började i måndags, ny skola, ny klass, nya lärare och allt. men det verkar bra (y) skoldagarna har varit ganska lugna har mest fått lära känna varann osv. i går kväll va det nollning också, haha det va ganska roligt. och idag hade vi någon utedag med klassen och självklart regna det och jävligt kallt va det. hoppas inte att jag blir sjuk till helgen bara :/ för då är det tävling i gamleby med flle buuuuus :D


om någon vill veta hur jag har ridit mina små ponnisar i veckan såå:

Polo: fick rida ut i början på veckan nu efter tävlingen, jag har nog inte skrivit hur det gick heller. i första klassen va hon felfri och fick rosset. sen andra klassen vann vi! duktig häst. :D
på tisdagen åkte vi till norrköping tränar för anita på skogslotten hon är super bra :) polo va riktigt pigg i början och tyckte att hindrena va hur roliga som helst. fick lite lydnad på henne efter framhoppningen. hade lite problem på linjen på långsidan. det va ett räcke in 3 gallopsprång en oxer 3 galoppsprång en oxer. under oxrarna låg det vattenmattor som hon såg innan jag ens ridit in i linjen. men efter ett tag slappna hon av även där och resten gick kanon! i dag fick hon gå en sväng i skogen

Fille: har varierat mellan skogsturer och några pass i paddoken på honom under veckans gång.hoppade honom i onsdags ( igår ) hade ett räcke på mitten för att träna på att ha honom rak innan, över och efter hindret. gjorde det några gånger. sen började jag hoppa på 3 kombinationen på långsidan. började lite lägre typ 85 det är alltid bra att börja lågt så att han känner hur enkelt det är. avslutade på 1.20 och gjorde det några gånger tills det kändes bra! idag fick han gå ett dressyrpass med mycket serpentiner och halter. i galopp och trav. avslutade med att rida honom lösgjord utåtställd och inåttställd i båda varven i traven. han va lite tjafsig men till slut så :)


någon som har någon fråga så är det bara att fråga? :D
nu orkar jag inte skriva mer ;) ha det bra pusss <3

    

hej på er!

har haft en underbar vecka. kom hem från farmor och farfars stuga på öland i dag. har varit där sen i tisdags och bara haft det skönt och badat och shoppat m.m (y) när jag kom hem red jag ett pass i skogen på fille. flyttade honom lite längst vägen, gjorde mycket halter och tempoväcklingar. det tycker jag hjälper att få honom mera lydig och lyhörd på mig :) polo red jag på ridbanan och lösgjorde henne inför tävlingen i morgon. hon va riktigt duktig idag! sen åkte jag till frisören och klippte mig. det behövdes verkligen nu innan skolstarten. nu är hästen tvättad och alla saker packade. vita hästar är verkligen jobbigt att ha då dom aldrig kan vara rena.

jag skulle verkligen uppskatta om ni som läser kunde komma med förslag på vad ni mer vill att jag ska skriva om än vad jag gör på dagarna :)
uppdaterar i morgon igen! ha det bra. puss!

hjälp med bloggdesign!

jag undrar om någon söt person skulle vilja göra en ny bloggdesign till min blogg? (:


veckan!

har inte riktigt haft tid att uppdatera under veckan. har haft fullt upp med bästavän elin andersson hela veckan, du är bäst.<3
har ridit några av deras stor hästar i veckan. har verkligen gått super!

mina egna har haft hårdträning i veckan eller iallafall fille:
har ridit honom mest på banan och tränat massor utav lydnad så att han någon gång kanske kan lyssna på mig också. i början av veckan va han mycket olydig men det känns som att det redan i dag i slutet utav veckan blivit bättre. har tränat mycket halter. avsättningar och igångsättningar. det är nyttigt för alla"starka och olydiga hästar" tycker jag. ridit över bomar i trav och sen fattat gallop efter och hoppat ett litet skutt. sen åt andra hållet och bryttit av till trav direkt efter det lilla skuttet. hade 13m mellan. till en början gick det inte så där jätte bra men sen så klarade han det bra! :) det va en utav de övningar jag ridit känner att jag kanske inte ska skriva alla. då kommer ni nog somna. har även hoppat en hel del studs .
det känns riktigt bra att han äntligen är lite reglerbar!

polo: har jag ridit lite på banan och lite i skogen. hon har fått hoppa några gånger. brukar hoppa henne ofta men inte så mycket åt gången. efter som att hon har varit lite spänd vid hoppningen så har det kännts nyttigt :) även hon har gjort framsteg!



bild på polo från veckan <3





bild på fille från veckan<3


fille!

bild ifrån andra MSV B :)

ny start på bloggen!

har varit lite frånvarande här på bloggen. tänkte att jag skulle börja blogga igen. jag kommer mest skriva tävlingsresultat och om min vardag, ridpassen m.m det kommer alltså vara en hästblogg! har tävlat en hel del i sommar. det har gått super. placeringar i näst intill varje start i L:A (11ocm) (y) för några veckor sedan debutera jag MSV B (120cm) med min d ponny munsboro fingleton. nu har jag haft en liten rivning i dom 2 sista. vilket jag är jätte nöjd med. har tänkt att försöka kvala honom till ungponny SM :) någon mer som har tävlat i sommar? (: