höstlov

En vecka utan skola, en vecka med lov - underbart. Även om det bara är en vecka så uppskattas det väldigt mycket!
Ska börja mitt lov med att åka till världens bästa Erika imorgon, saknar henne så det ska bli roligt. Kommer hem igen på torsdagkväll och på söndag är det tävling med Baggis i Linköping.
Det är ungefär planerna för lovet!
 
Erika och en av hennes fula hästar får stå för bilden :)
 

this horse is amazing

Jag är nog den mest aktiva bloggaren, vet att ni håller med :)
Den här helgen har gått i ett, i lördags var det, som jag skrev tävling med elin. Vilket tog nästan hela dagen, men det var roligt då hon skötte sig vilket resulterade i en femte placering bland annat!
På kvällen åkte jag till bästavän och hade filmmys, sov även hos henne :)
 
Idag har jag varit i stallet hela dagen, mockat och fixat stallet samt smörjt all utrustning! Och dagens även helgens höjdpunkt - hoppat baggis på ridbanan, hon hoppade väldigt fint idag vilket är super roligt!
 
Elin var snäll och filmade lite, klippte ut ett par bilder. Sämst kvalite (iphone suger..) men bättre med dåliga bilder än inga alls, inte rätt? ;)
 

~And the world's gonna know your name~

Fredagkvällen tillbringar jag i soffan framför tvn med godisskålen bredvid mig, skönt med en lugn kväll efter en vecka med fullfart!
Under dagen har jag varit i skolan och sedan i stallet. Hade tänkt att Baggis skulle ha sin vilodag i dag men när jag kom ner till stallet och hade mockat alla boxar och släppt in hästarna kunde jag inte låta bli att rida :D Tog en runda i skogen, klättrade upp och ner för klätterbacken ett par gånger också.
 
Imorgon ska Elin (min lillasyster) tävla, så jag ska följa med och hjälpa henne :) då passar det bättre att baggis vilar, tävlingar brukar kunna dra ut på tiden ganska bra!
 
Har borstat och lyft hovarna på lilla bell idag också, hon är så snäll och gullig!

lite ridning

Det här med kyla och vinter står inte högst upp på min lista av saker jag gillar och när det började snöa lagom tills jag och baggis gick ut från stallet och upp mot ridbanan blev ridpasset mindre lockande..
Men som den man jag är så överlevde jag även detta och när baggis (som tyckte att snön va det roligaste som hänt idag) hade gjort färdigt sin rodeo med luftsprång och bockningar där mitt knä fick ta stryk av ett hinderstöd som råkade stå i vägen mitt i hennes rodeo så kunde arbetet börja.
Mycket galopparbete och träning på att rida små, små volter i en rytmisk galopp gjorde henne lösgjord och avslappnad. Roligt när man känner att ridpassen ger någonting!
 
Nu har jag precis värmt mig med varm oboy och rostade mackor under en filt i soffan! Duschen väntar och sen sängen, imorgon är det fredag och sista skoldagen innan det är lov. woopwoop.
 

each step takes me closer to my goal.

Bara två skoldagar kvar tills det är höstlov, skönt! Har dock två prov till innan jag kan börja fundera på något lov. Har bara 100 sidor kvar att läsa i den där extremt ointressanta engelska boken som det är prov på i morgon.. vet ju vad jag gör ikväll iaf!
 
Igår var det tisdag, vilket ju innebär hoppträning. Och baggis var fin som vanligt, hon gör mig verkligen aldrig besviken!
Vi hoppade en styrkekrävande bana för hästarna med olika studsserier, plank på kortsidan och en linje på ena långsidan (räcke, oxer 4 galoppsprång). I fredriks lilla ridhus blev det inte heller enklare när hindrena på linjen kom upp i höjd och studsen snabbt där efteråt och även innan linjen. Men baggis gjorde det hela så enkelt!
Igår märktes det lite extra tydligt att hon faktiskt har blivit starkare, för några veckor sedan hade vi fått lite problem med att reglera galoppen och styra runt alla svängar där inne. Nu när hon har blivit starkare i kroppen så hoppar hon också bättre och har mer framåtbjudning själv, något som bara är positivt och som antagligen kommer bli ännu bättre om ytterligare någon/några månader!
 
Så det är bara att jobba vidare på samma sätt, varierad träning med kondition i skogen, lugnare skrittpass och markarbetespass på ridbanan med olika bomövningar!
 
Nu ska jag byta om för att gå ner till stallet, där väntar en runda i skogen på Baggis, mockning, insläpp och eftermiddagsfodring samt fotografering av utrustning som ska säljas!
 

söndag

Har en hel del att göra idag och så är det söndag, vilket innebär en hel skolvecka framför sig med två prov!
 
Väntar på att frukosten ska bli färdig, efter det är det stallet som gäller i ett par timmar, ska rida markarbete på baggis med lite bomövningar, mocka och städa sadelkammaren, den ser förjävlig ut!
I eftermiddag ska jag hinna med att övningsköra, städa mitt rum (fattar inte hur det kan bli så stökigt hela tiden..) och läsa min engelskabok, har prov på den på torsdag och 300 sidor kvar att läsa, käääääääämpa hanna.
 
Hoppas att ni får en bra dag så hörs vi senare, nu ska jag sätta fart!
 
En bild på fille från våran näst sista tävling tillsammans får sätta färg på inlägget, bara för att han är så söt.

Live life while you live it

Hej på er! Det var ett tag sen sist, det här med att blogga kommer lite i andra hand hela tiden och just nu har det varit väldigt mycket.. roligt!

Kom precis hem från Linda, har varit med henne i princip dygnet runt sen i onsdags. Hon är bäst <3
Igår kväll/natt var det utgång med ett gäng härliga tjejer, hade så jävla roligt!
Idag mår man som man förtjänar, men det är det helt klart värt! Nu ska jag äta lite och sedan gå ner till stallet och rida baggis en långsväng i skogen, mocka och fixa allt sånt!

Uppdaterar er mer ikväll, puss


you are beautiful

Lastar in baggis i lastbilen nu, träning hos Fredrik ikväll!


intressant fakta tjohooo

det är måndag (hatar måndagar)
vädret suger
jag har as ont i magen
baggis hade sin vilodag idag så jag har inte gjort något roligt alls
vi har prov på torsdag och jag hatar litteratur historia
våran kattunge är jätte jobbig (hennes smeknamn är kattjävel, säger väll det mesta om den?)
brukar ha sovmorgon på tisdagar men nej inte den här veckan, kul___
jag är trött och vill sova
men måste läsa ut en engelska bok, har läst 30 av 300 sidor, kill me please.
 
ska duscha nu och sen lägga mig i sängen och läsa några rader menar SIDOR.
pusshej
 

göteborg horse show 2013

Det där med framförhållning och att boka saker i tid är varken mamma eller jag speciellt bra på, men så tidigt som för några veckor sedan bokade mamma både hotell och biljetter till GHS i april nästa år!
Vi har biljetter till lördag kvällens föreställning och hela söndagens program.
Så lördag förmiddagen spenderas inne på mässan med shopping innan kvällens föreställning och det allra sista på söndagen är inget mindre än världscup finalen i hoppning, helgen kommer bli G R Y M !
Att vi ska bo på samma hotell som både familjen Westrin och min hatkompis Erika gör inte det hela sämre, röööööjj på hög nivå.
 
Om jag ser fram emot den här helgen? JA
 

det blir ingen tävling

Är anmäld till en 110cm idag i västervik, men jag har ingen som kan köra mig så det blir inget med det.. Istället får jag väll bygga upp något roligt på ridbanan här hemma att trösta mig med!
Kom precis hem från farmor och farfar, har sovit hos dom inatt, var ett tag sen sist så det va mysigt :)
 
Ska byta om till ridkläder och göra färdigt i stallet nu på förmiddagen så att jag kan tillbringa eftermiddagen till svenska plugg!
 
saknar min man också
 
 

Imorgon är det fredag

Kan ni tänka er den där känslan när allt känns så bra och man känner sig väldigt glad? Ungefär så känner jag nu och det har sina anledningar.

För det första så brukar baggis vanligtvis vara en mardröm att trimma i markarbetet men idag, då va det andra bullar. Hon va ganska fin, det gör mig glad!
För det andra så har jag precis pratat med den fula på bilden där nere i typ 2 timmar (och då menar jag ju självklart inte fina Fille utan den andra saken på bilden) hon är förövrigt min bff och jag saknar henne, mycket.
Och för det tredje så är det ju fredag imorgon och sen helg, vem blir inte glad då?

Men nu ska jag dejta kudden, puss


Time for school


Onsdagsmys

Efter att ha varit i skolan hela dagen, skrivit religion prov som kändes över förväntan bra, ridit baggis i skogen 1 timme och rört på mig genom att springa en runda på 5km SÅ intar jag soffläget med syster, mys med kladdkaka (som vi har bakat själva, mycket viktigt...)

Hoppas att ni har haft en bra dag!


Whatever you choose to do, be sure it makes you happy.

Igår var det tisdag vilket innebär träning med baggis hemma hos Fredrik.
Precis som vid varje träning började vi med att arbeta över en markarbetsövning med bommar. En nyttig övning, som jag kan lägga ut här om det finns intresse!
Sen hoppade vi fram på två hinder på en åtta med galoppbom innan hindren där hästarna skulle jobba med hindrena mer självständigt.

Sen hoppade vi först en lite lägre bana, baggis gjorde den perfekt, allt stämde.
Baggis har haft lite svårt att bära sig i galoppen inne i hans relativt lilla ridhus. Därför har vi inte hoppat högre än vad hon tävlar tidigare. Men igår var det inga problem, tecken på att hon jobbas rätt och blir starkare!

Avslutade med att hoppa en högre bana. Den där hästen är så härlig, hon hoppar runt där inne lekande lätt och ger mig sånt självförtroende.
Igår var den absolut bästa träningen vi gjort tillsammans, det går framåt!!

söööööööt är hästen med


tävlingsplanering

Jag tycker att det är så roligt och motiverande att kolla och anmäla till tävlingar men när det knappt finns några tävlingar i närheten med bra klasser och underlag i ridhusen så blir det tråkigare.. Har gjort upp en planering för de resterande tävlingar baggis ska hoppa i år, 5 tävlingar till innan tävlingsuppehållet (från december till februari).
 
På söndag är hon anmäld en 110cm på hemmaklubben (Västervik), jag har dock inte fått tag i någon som kan köra mig än då varken mamma eller pappa har möjlighet till det. Men det löser sig under veckan, hoppas jag!
Linköping den 4 November, 110cm
Jönköping den 11 November, 110cm och debut 120cm
Södertörn den 24-25 November, 110cm, 120cm, 120cm
Grevagården christmas show den 6-9 December, vet inte klasser än.
 

fina fölis


Last night

Bara för att jag är en så flitig bloggare så ska jag blogga nu :)
Dagen har bestått av bakishäng med min fina vän, sen på eftermiddagen va vi så duktiga och räknade matte. Ja ni läser rätt, snacka om drömelever..

Kvällen har jag spenderat i stallet, en timme på baggis rygg på ridbanan med olika bomövningar, hon va rätt fin faktiskt! Och sen de vanliga mockningen, kvällsfodring, mys med lilla fölis osv..

Nu ska jag sova. Avslutar inlägget med ett par bilder, bara för att jag kan, från gårdagens kväll/natt som bjöd på förfest hos Linda och sen utgång!

I love u


Bagatell i Åby förra helgen

Här kommer filmen från Baggis felfria runda och femte placering i åby förra helgen, tycker att den här rundan var betydligt bättre än vad rundan i Åtvidaberg var. Känns bra, att det går framåt för varje tävling!
Visst är hon fin? :D
 

B E S T R O N G


people change, memories don't

Veckan rullar på, dagarna går så fort när man hela tiden har något att göra.
Alla veckodagar ser ungefär likadana ut, släppa ut hästarna på morgonen sen skola och därefter stallet på kvällen, rida och mocka och sen senare på kvällen plugg. Bloggen får då komma lite i andra hand!
Men idag har vi studiedag och då är det genast lugnare, hade kemi prov igår också (svårtsvårtochsvårt va det) så den här veckan har vi inget mer prov i skolan! Men matte E och jag går inte riktigt hand i hand så jag behöver lägga ner lite tid på matten och även börja plugga till ett religion prov som vi har i början på nästa vecka. Hatar ämnet  religion så det blir kul..
 
Nu ska jag dock ta på mig regnkläderna (för det regnar ju självklart, v a r j e dag.) sen ska jag göra iordning min lilla häst och rida en längre runda i skogen med mycket galopparbete så att hon får upp flåset lite.
 
Vi hörs senare :)
 
miss u