På tåget

Gick upp tidigt imorse för att släppa ut hästarna, mocka och rida en överlycklig coco på fältet, hon verkligen lyste av glädje och gjorde inte bara ett glädjeskutt, innan klockan blev 10.

Nu sitter jag på ett tåg (förhoppningsvis rätt tåg med) på väg hem to my bff, ska vara hemma hos henne tills på onsdag! Sist vi sågs va tävlingen i Mjölby och det va länge sen, så det ska bli kul att se tjockisen igen!


Coco fixar

Så att jag hade att göra idag med! Genom att för tredje gången den här veckan hoppa över staketet och för första gången ta med sig det också. Så jag har lagat staket med att vad det innebär och även byggt högre med ytterligare två trådar, allt för att hon ska hålla sig på sitt område. Så nu jävlar får hon ta i om hon ska hoppa över!

Hade tänkt att ta kort på mitt fina bygge, men det hann ju bli mörkt innan jag var färdig..

Skulle även ha tränat hemma hos Fredrik, men den planen spräckte coco när hon trampa av sig en sko, idag har hon verkligen visat sin allra bästa sida!

Tur att hon är söt iaf :)


tävlingsåret 2012 - bagatell

Bagatell är en sån häst som bara har imponerat, från det att vi köpte henne för cirka ett år sedan. Då hade hon tävlat en lokal tävling och gått som ridskolehäst samt fått föl. Hon ligger därför efter i utvecklingen och framförallt vad det gäller uthålligheten och styrkan, hon hade fruktansvärt dålig kondition och styrka och även fast det har blivit tusen gånger bättre under det här året så har hon en bit kvar.
 
Men sen så har hon otroligt lätt för sig i hoppningen och sånt självförtroende, hon har samma positiva inställning och hoppar lekande lätt när jag har styrt på hinder som är 90cm som de hinder som varit 140cm, hon är en liten gummiboll som jag tror stenhårt på. Hennes vilja och mod är något alldeles extra och det är också det som gör att jag tycker om henne så himla mycket, för i markarbetet är hon världens as att rida och det finns de ridpass där jag har känt för att hoppa av och ge upp.
 
Vårat tävlingsår har varit kort, endast fyra tävlingar har vi hunnit med. Men det har varit fyra lyckade, där vi kommit hem med nästan bara bra rundor och placeringar fyra av fyra tävlingar. Vi avslutade 2012 med att debutera 120cm och det gjorde hon helt klart godkänt med ett nedslag.
 
Med tanke på hur orutinerad hon är och att man fortfarande kan räkna antalet tävlingar hon gjort under sitt liv på två händer och gjort de uppgifter vi gett henne bra, så har jag förhoppningsvis ett mycket roligt tävlingsår att se fram emot nästa år!
 
Har självklart satt upp mål med nästa tävlingsår också så att man har något att jobba och sträva efter, mer om det i ett inlägg längre fram :)
 
 

syskonkärlek


whatever you choose to do, be sure it makes you happy

Hej på er! Nu var det ett par dagar sedan jag skrev här sist och jag har gjort en himla massa roligt under den tiden och bara inte orkat starta datorn för att blogga.
 
Har firat jul med släkten, ätit god mat och fått precis det jag önskat mig i julklapp, kan det bli bättre?!
Har varit med mina fina vänner, juldagen innebar krogen och så sent som halv 6 på morgonen kom vi hem till Linda, sova är onödigt.
På annandagen åkte mamma och jag till Sharpman för att kolla deras mellandagsrea, som sög. Men Coco fick ett super fint träns av mamma i julklapp och jag köpte en huva till ett av mina tävlingsschabrak.
 
Ridmässigt så har jag äntligen börjat rida Baggis igen efter hennes tre veckor med vila. Något som jag har sett fram emot, att rida min galna lilla häst <3
 
Coco rids för fullt och eftersom vädret suger får vi åka till ridhuset varje dag för att kunna göra något annat än att skritta, så det blir mycket åka men tur att mamma är bäst och kör flera gånger om dagen för att alla hästar ska bli ridna.
 
Nu ska jag se film, älskar att ha lov, pusshej.
 
 
 

Framsteg

Åkte till ridhuset med coco idag och fick känna på framsteg, idag var hon reglerbar på ett vanligt tränsbett även när hinder var inblandade. Tränade mycket lydnad och lösgörande arbete. Hon blev både lydig och lösgjord, vilket var syftet med ridpasset så jag är nöjd.

Hon är rolig att rida och ger mig ofta ett leende på läpparna med all energi som hon utstrålar!
Det är också roligt när man känner att hon faktiskt har utvecklats på de här veckorna, man kanske inte ser någon stor skillnad men jag känner den.

Detta var nog cocos julklapp till mig :)


Yesterday

Jag är så himla duktig på att uppdatera, helt klart bäst i Sverige på det! Men nu när det är lov så vill man ju fira det, så igår var jag först inne i stan.

Åt myslunch och shoppade, köpta bl.a. en tröja som jag tycker är så fin, har letat efter en sån hur länge som helst!
Kvällen tillbringades med Linda, Agnes och ett gäng sköna grabbar först hemma hos Linda och sedan inne i stan på krogen för några av oss. En lyckad dag och kväll, idag mår man som förtjänat men det var det värt :)


Happy

Hej på er! Nu är alla arbeten och prov gjorda i skolan och imorgon är det avslutning och sen börjar jullovet - som jag längtat efter att få lov. Ska bli så grymt skönt :)

Kom precis hem, har varit på sjukhuset och röntgat mitt huvud. Eftersom jag fortfarande (mer än 1 år) efter en av mina hjärnskakningar har ont i huvudet så kanske det är bra att röntga det, så nu är det gjort och jag överlevde ;)

Ska klä på mig ridbyxorna och gå ner till mina fyrbenta älsklingar, coco ska ridas och baggis vill mysa med mig!

Vi hörs ikväll igen - för nu har jag inget plugg :D Ååååh så obeskrivligt skönt!


lördagsmys i ridhuset

Lastade in Coco i transporten och åkte till ridhuset. Hoppade henne för tredje gången idag och det känns bara bättre och bättre för varje gång!
Hittar fler knappar och även om hon fortfarande är stark så börjar hon bli mycket mer lösgjord i sidorna vilket underlättar.
Tror även att hon kommer bli mindre stark i handen när hon blir starkare i kroppen ju mer hon blir riden och orkar bära sig bättre själv, så det försvinner nog med tiden blandat med att hon blir lydigare.
 
Jag tycker att hon har en perfekt inställning till hinder (bjuder utan att bli het och springig utan bibehåller rytmen) och så verkar hon älska att hoppa - spetsar öronen framåt när jag styr på ett hinder :)
 
Nej, den här hästen tycker jag om!
 
För ovanlighetens skull fick jag Linda att ta på sig stall kläder och följa med till ridhuset för att fota samt filma under ridpasset, så inom några dagar kommer fler bilder samt film upp här!
 

Snön är lite mysig

Halsflussen lyssnar på penicillinet och jag känner mig mycket bättre idag :) så då tog jag på mig favorit byxorna (ridbyxor) och gav mig ut till stallet. Red coco på fältet i snön, något som hon uppskattade och tyckte var väldigt roligt efter två dagars vila nu när jag varit sjuk.

Efter x antal halter, tempoväxlingar och olika övningar var hon lite mer där jag vill ha henne - lösgjord i sidorna och mer lyhörd på mig och mina hjälper.


halsfluss igen

Har lyckats få halsfluss igen, andra gången på en månads tid. I'm so lucky!
Hela denna förmiddag har jag tillbringat på vårdcentralen, att dom är snabba går ju att diskutera.. Men nu har jag fått penicillin och är förhoppningsvis frisk igen om några dagar!
Tur att vi bara har 3 prov, 2 inlämningar och 2 redovisningar innan nästa torsdag när det äntligen är jullov. Så aa jag missar ju inte alls mycket, nejnej..
 
Nu ska jag lägga mig under täcket i soffan, se på film och fortsätta tycka synd om mig själv för att jag alltid lyckas bli sjuk när vi har som mest i skolan.
 
pusshej
 
lite glädje får avsluta inlägget, fina mamma och bästa ponnyn efter vinst.

cocosnut H

Idag har våran hovslagare varit här och fixat så att coco har snösulor, så nu äntligen kan hon också få komma ut i skogen och på fälten i snön. Eftersom att hon blev vaccinerad igår så ska hon ta det lite lugnt i ett par dagar, så idag red jag henne i skritt och trav på grusvägen och fältet. Andrea var hemma hos mig idag, så vad passade bättre än att hon agerade mästerfotograf och knäppte några (läs:många) bilder på fina coco!
 

åsna blir häst?

Veterinären kom hit idag för att vaccinera Coco och göra ett nytt försök med att vaccinera och chipmärka lilla fölis (mer känd som åsnan) och med en något nerdrogad fölunge gick det som en dans på rosor.
Så nu (andra gången gilt) kan hon få sitt pass och är vaccinerad, äntligen!
Minst sagt lättade blev mamma och jag när det var färdigt då vi var inställda på en brottningsmatch och kanske ännu ett misslyckat försök med tanke på HUR envis hon var sist. Men idag var det no problems :)
 
Vi jobbar mycket med lilla Bell nu. Vi försöker hinna med att lyfta hovar, borsta och sätta upp henne i gången varannan dag så att det blir en del av vardagen och hon är snäll ungefär varannangång, haha..
Man kan ju undra om hon har något innanför pannbenet eller inte ;)
 
Men hon är bra gosig och så himla social så man kan inte annat än älska denna söta lilla varelse som alltid hittar på massa nya saker. Det här är första gången som jag är med från början med en fölunge och jag tycker verkligen att det är roligt. Kan hålla på med Bell en lång tid utan att vilja gå därifrån, hon utstrålar verkligen glädje :)

Hästarna just nu

Nu under en veckas tid har baggis blivit riden kravlöst i skogen och nu ska hon få sin vintervila i 2-3 veckor. Kommer dock rida henne någon gång i veckan i skogen, bara för att hon tycker att det är så roligt och blir så rastlös om hon ska vila helt :)

Coco ska ridas för fullt. Nu har det blivit vinter på riktigt och jätte mycket snö, coco va nyskodd när hon kom men hade inga snösulor så på lördag kommer våran hovslagare och sätter dit det. Fram tills dess får hon enbart ridas i ridhuset.

För några dagar sedan åkte vi till ridhuset och red. Hon är ganska stel i sidorna, blir stark och ligger mycket i handen. Efter lösgörande arbete, mycket tempoväxlingar och halter blir hon mycket bättre. Det är lite att jobba på men hon är väldigt positiv till arbete och jobbar på bra!

Idag ska mamma köra mig till ridhuset igen så att jag kan jobba igenom henne, hatar vinter..


Shopping

I söndags var jag ju i Globen, där kollade vi bl.a. på Grand prix hoppningen, många fina hästar!!
Mässan gick vi runt på i flera timmar och shoppade!
Köpte bl.a. det på bilden nedan.
Schabraket är så fint tycker jag så det va jag ju bara tvungen att köpa, älskar det! Och både ländtäcke och ridbyxor var något som jag behövde, så ingen onödig shopping här inte ;)
En väldigt bra dag där alla var riktigt trötta när vi satte oss på tåget hem på kvällen!

Btw, jag och Ida köpte den där hunden också, försäkring ingick så då slog vi till!


@globen