Hoppträning

I morgon är det hoppträning på Fille ! (yy 

Hitta känslan till tävlingen på lördag, kommer bli gryymt! :D


Eftersom att vi har 1 timma och typ 20 minuter till träningen och sen tränar lite mer än en timme och sen åka hem igen så tar det heeeeeeeeela kvällen, lite jobbigt att träna så långt bort :/
Så i morgon lär uppdateringen suuuuga, men då vet ni varför. ;) 





 


pratat med kompizz<3

Har nyss snackat med Amanduu bäästii Anger , även hon har en blogg som hon faktiskt uppdaterar riktigt duktigt nu, KORS I TAKET! amandanger.blogg.se

Vi kom iallafall fram till att vi ska börja träna på allvar nu x) börja springa ca 3 ggr i veckan, vi kommer ju få världens kondis, haha!

Och alltid när vi ska börja göra något så går det så fantastiskt bra, typ som vårat godisförbud som gick åt helvete, men nu ska vi hålla det här!

Eller hur amandaaaaaaa? ;D

Ni får en bild på henne och hennes ponni, för att dom är gaaaanska söta :`)

och så va lovet slut..

Back to school again.. LITE MINDRE ROLIGT..

Har precis pluggat klart, puuuh :P najjs att man får en mjukstart så här efter lovet vaaaa?? och så va det inte så.. 

När jag kom hem efter skolan red jag iallafall Alkis i skogen. Han va jätte fin! han har blivit mycket bättre på galoppfattningarna nu, skönt att känna att det går framåt ;)


Nu ska jag planera lite tävlingar och anmäla :D 

Ha det bäst!!

 


 

Världscuphoppning + Ponnyakuten

Har typ nördat tv dom senaste timmarna haha! först världscupen från Göteborg, den va väldigt spännande!! GRYM tjej, Angelica Augustsson som vann sin debut i världscuphoppningen!! Inte bara lite duktigt! 

Nu kollar jag på ponnyakuten, haha hästarna är ju för söta xd 

Red iallafall Fille i skogen idag tillsammans med Elin och Syster, han va fin :) lite stark emellanåt, han tyckte det va lite roligt att rida ut ;) ¨


GE MIG SOMMAR, NUUUUUUUUUUUUUUUUU!!


   

Ner mot stallet

Har nördat skolböcker hela förmiddagen, lite mindre roligt men behövligt.. PLUGGLOV helt enkelt (happy över det..)  

Nu ska jag byta om och gå ner till stallet. MYCKET ROLIGARE ;D



pusssssssheeeeeeeejj!


Shopping

Tänkte skriva lite kort om det som fick följa med hem ifrån Göteborg, lite av det! Inte småsakerna så som nummerlappar, snoddar och sånt smått som alltid behövs ;)

Ett par Pioneer chaps, VÄLDIGT sköna och kommer passa perfekt att ha på träningar osv. Har tyvärr ingen bild på dem :/ Men de ser iprincip ut som Pioneer stövlarna när man har dom tsm med ett par ridskor, men ni lär ju se dem gaaaaaaanska mycket på bilder senare :P

En hv polo tröja, marinblå. 
  (bild från google)

Ett Anna Scarpati schabrak, Orange. ÅHHH vad jag älskar det (a) Kommer passa heeelt perfekt på skruttarna!! :)

Har bild på det på kameran, Ni får se det i morgon!! :)



Ett par Kingsland boots till Alkis. marinblå. och dom passade perfekt på hans miniben ;)

    (bild från google)


Ett Svarowski pannband till Alkis. Med stora stenar, lite konstig färg på stenarna, men jätte fint verkligen!! :D det blev blått på bilderna min kamera tog. men det är inte riktigt blått, nästan. ni får se det på Alkis sen istället :)

   (bild från google)
Det längst till höger, man ser inte så jätte bra på den här bilden heller, menmen ;)

Det va nog ungefär vad som inhandlades :)


Nu ska jag kolla på sändningarna från göteborg på svt 24, Pusshejj!!





Dagen

Tänkte att jag skulle vara lite duktig idag, gå upp tidigt, göra allt i stallet på morgon och rida, sen PLUGGA! Har jag gjort det dåååååå? Nej självklart inte.. Fast egentligen va det mamma som förstörde det hela (på ett bra sätt) xD hon undra om vi ville åka en sväng till ridhuset med varsin häst, och det tackar man inte nej till! Så Alkis fick gå ordentligt i ridhus idag, kändes ganska behövligt. Fy vad fiiin hästen va! :´) Började med att bara rida fram honom i alla gångarter, i låg form, han sökte sig jätte fint neråt direkt! Gjorde lite galoppombyten och sen hoppade honom lite, Började med en serie, först 5 galoppbommar --> ett litet kryss. Gjorde det några gånger sen gick jag vidare och satte upp det hela till en serie med tre räcken och en bom mellan varje hinder, som hjälp! Det va väääääldigt nyttigt för honom, han har så bråttom över hindrena och efter, bommarna hjälpte till att "bromsa" honom. I början hade han det lite svårt men gud så fin han blev dom sista gångerna! :) Avslutade med att rida lite långa och korta vägar, för att hitta avstånden och att få med honom på lite kortare vägar också, över ett räcke med en vattenmatta under. Det va väll iprincip vad vi gjorde, galopperade honom ett ganska bra tag efteråt då han va så lösgjord efter gymnastikhoppningen. Han gick i jätte låg form och kändes verkligen super fin! lika så i traven när vi travade av. Efteråt va han svettig lilla gubben, han börjar bli långhårig inte bra! ;D Fille fick skritta en LÅNG sväng i skogen, Mysigt! Har även klippt huvudet på Ollie, han blev fiiiin! Va tvungen att testa på någon snäll liten häst, har inte klippt huvudet på någon häst förut, men nu så ;)

De skyldiga...

...Till att det varit en heldel KONSTIGA och allmänt störda inlägg här på bloggen dom senaste dagarna är mina "kära" vänner Amanda Anger och Erika Bergqvist som tydligen hade lite roligt! lättroade är vad dom är.. Inte snällt av er bitches.. Fast jag ska ge igen, förr eller senare! VÄNTA BARA! Men jag älskar nog er ändå, (fast liiiite mer när ni är snälla och gulliga!) <3

Hemma efter ett par dagar i göteborg!

Nu har jag precis varit ute och pussat lite på hästarna och gett dom kvällsmaten. lite tråkigt att komma hem igen, var så himla roligt på göteborg horse show! Tiden går så grymt fort när man har roligt, känns som att vi åkte igår fast det va i onsdags ;)Men det är ända skönt att komma hem till hästarna igen och så, syster har iallafall ridit dom under tiden som jag varit borta så de behövde inte vila! (yy Blev en heldel shopping!! :D Har fotat lite av sakerna men kameran ligger där nere och jag orkar verkligen inte gå ner och hämta den x) Skriver mer om shoppingen i ett annat inlägg i morgon. Är helt kär i mitt nya schabrak som jag hittade, K Ä R L E K till det :´) i morgon får ni en bild på det. Eftersom att elin va med och tävlade så fick vi band, det gjorde att vi fick komma in typ överallt, Väldigt roligt att se allt "backstage" också! lite annorlunda. Dagarna i Göteborg med elin va GRYMA (är bara förnamnet) Puss på dig Bästa Elin!<3 Kommer skriva mer om göteborg senare och även ladda upp bilder!!(om ni vill är klart ;D) Nu ska jag praaaaata med familjen, Vi hörs!! Pusshejj!

Bloggrepad

Någon dum person har tagit sig in på min blogg och skrivit massa skit som veeeerkligen inte stämmer. Är inte bara lite sur på det... Jag ska alltid lyckas bli facerapad osv.. Så då vet ni att dom inläggen som har varit lite konstiga, innan detta inlägg. Är inteeeee Sanna!

På hotellrummet, i en säng, med en sötsak bredvid mig även kallad Elin. Äter godis gör vi också. ;)

Kände att rubriken blev gaaaaaaaaaanska lång, men det är ju fiiiiint! då vet ni vart jag är och gör iallafall!

efter det att vi kom fram till göteborg har vi packat upp alla saker, eller vi har inte gjort specillt mycket av det utan mer kollat på när annat folk gjorde det, precis som det ska vara ;)   
Veterinärbesiktat hästen, varit inne på mässan en snabbis :P och elin har ridit inne på arenan med 1000000000000 andra hästar, och nej jag överdriver inte såååååååå mycket det va vääääldigt många där inne! ;)

Nu har vi precis varit ute och ätit, och tar lite efterrätt --> godiiiiiis nu! 

I morgon ska Elin hoppa en 130 på morgonen och sen ska vi gå på mässan heeeeeeeeeeela dagen, nästan iallafall x) och självklart kolla lite på hoppningen och det :) 

Nu ska vi ut och kvällsfodra nelly, byeeeeeeee!

Ha det bra! 

 

Mot Göteborg

Nu är vi påväg till göteborg, Elin, hennes mamma, Frida, jag och hästen såklart ;)

Vi har gaaaaaaaaaaaaaaaaaanska så långt kvar, bra att det är så roooooooooooligt att åka bil då.. (elleeeeeer)
Jag va duktig och tog med mig datan, ett under att jag kom ihåg den xd

Träningen i går gick meeeeega G R Y M T ! Fille va så jävla fiiiiiiin! :`)
Skriver mer om den seeeeeeeeen :) 
Ska även försöka mig på att ladda upp lite film på Alkis, synd att inte mamma kunde filma Fille när han kändes så fin, hon va och gjorde i ordning Alkis då.. 
Men eftersom att jag INTE är så teknisk så kanske det tar ett tag, det märks ;D 


Pusshejj!!  




Tisdag

Försöker bestämma mig om jag ska åka till skogslotten (hemma klubben) eller till västervik nästa helg och hoppa fille. SVÅRT val.. Samma klasser på båda ställena, lika långt till båda och ridhusen är det inte heller jätte stor skillnad på. Hmm, ganska svårt xd Någon som har något bra att komma med så att jag lyckas bestämma mig? :P

Ska snart åka en sväng tooooo elin och hjälpa henne att packa inför scandinavium och praaaaaaaata.

I Kväll är det hoppträning med båda heestarna. Ska försöka få mamma att filma Alkis lite så får ni se honom, har ju typ bara visat bilder på hans huvud, haha.. Så håll utkick efter lite film på Alkis här i kväll :)


A P E L S I N

Äter apeeeeeelsin, intressant jag veeeeeeeeeet..

Kom precis in från theeeee stall. Har ridit ut skruttarna i skogen, Fille va pigg som ett assssss och väldigt fiiiin!! 
Alkis va dukig fast lite töntig, men annars fiiin!
Red mycket tempoväxlingar, avsaktningar och igångsättningar för att få dom reagera bättre. Flyttade dom över vägen i skritt,trav och galopp.

Har även klippt min söööeta häst idag. Han blev väldigt fin, Nu ser han ut som en tävlingspoooonni igen! (yy

Har varit ännu mer duktig och städat mitt överstökiga ggr 1000000000000.... rum idag, så nu är mamma glad också, haha hon har tjatat i typ 1 månad men jag har inte "hunnit" städa ;)

Pusshejj!


L O V

Nu är det äntligeeeeeen loooooooooooooooooooooooooov!!

Känns som att mitt lov kommer gå mega fort, har så mkt att göra hela tiden, lite längre lov skulle INTEEEEE skada, men man får väll vara glad för det lilla ;)

Längtar väääldigt mkt till onsdag för då åker jag med bästavännen Elin till scandinavium, kommer bli gryyyyyyymt! Eftersom att elin va så grymt grymmast och kvalade in till morgondagens vinnare så hoppar hon där på torsdagen och fredagen. Du är bäst älskling! Det kommer iallafall bli väldigt roligt :)  

På tisdag ska jag hoppträna, båda heeestarna får följa med ifall det finns plats i grupperna, ska kolla upp det, annars blir det bara en, men jag hoppas på att båda kan följa med då båda behöver hoppa :)

I morgon ska jag klippa min gooosiga nallebjörn! (fille) Haha, det behövs VERKLIGEN! men jag har inte velat klippa honom nu när han inte har tävlat, han vill inte gå runt och frysa, bättre med lite pääääls då ;)

det är väll lite vad jag ska göra dom kommande dagarna. 

Ha det bäst! 

 


Home sweet home

Skönt att vara hemma igen efter en väääääldigt kylig helg. fy vad jag hatar vintern! Började med att typ förfrysa fötterna på fredagen, haha duktigt!! Helgen blev iallafall lyckad, ponnisarna var fina, syster fick med sig 5 placeringar hem, högst upp i högen var nog vinsten i sin debut i MSV A! 

Men det är typ 1000000000000 ggr roligare om man tävlar själv, det suger skapligt mkt att inte filleboy fick följa med.. Men han får tävla första helgen i mars nu istället :)

Har ju inte så mkt att skriva om helgen eftersom att inte jag tävlade själv utan bara hjälpte min syster, gick banorna med henne, hjälpte henne på framridningen osv.  
  
är väääääldigt trött och förkyld så det passar bra med ett lov nu, UNDERBART!! ;)


vetlanda i helgen

Åker somsagt till Vetlanda i morgon vid typ 10. Ska hinna med att longera båda sööötizzarna i perssoaselen innan och fixa allt till dom så att pappsen slipper mocka och allt sånt i morgon, han får nog så det räcker och blir över ändå dom två dagarna i helgen ;) det är inte direkt hans favoritsyselsättning, konstigt va?!

Uppdateringen kommer kaaaaaaaaaaanske suuuuga här, men aa då vet ni ju varför.
Men troligtvis tar jag med datan och då blir det ju genast annorlunda. :)

Helgen kommer nog bli gryym! Träffar bästa älsklingen Elin hela helgen, kan ju inte bli bättre!



Bara för att jag är helt säker på att elin verkligen ville va med på en liten bild också så får hon det! ;D


ingen rubrik

Kom inte på någon guuuullig rubrik, men ni överlever ;D

Red ut i skogen på båda idag. Varsitt längre pass med mkt galopparbete, fille blev till och med svettig haha! Han måååååååste klippas nu på lovet, han är som en lite nallebjörn gööölligt!!
Båda gick kanon. :)

Nu sitter jag här med min bästa vän som förövrigt är maaaaatteboken. ÄLSKARN!! vi har iallfall kommit varann gaaanska nära nu, det är ju alltid trevligt..

Pusshejj!

rulla ner mot stallet

Slutade tidigt idag = skönt!! Kom hem för en liten stund sen och ska rulla mig ner mot stallet och rida pluttisarna! Inte helt fel att komma ut medans det är ljust för en gångs skull :)

Har föresten fått LOOOOOOOOOOOV nu också, bara för att upplysa er om det ;D En dag tidigare eftersom vi ska åka till vetlanda i morgon bitti (tävling hela helgen) jag ska dock inte tävla eftersom att Fille inte riktigt är så pass igång i hoppningen än, men syster ska tävla båda sina och jag ska hjäääälpa. Snällt ju ;) 

Hörs seeeeeeeeeeen. 

 


Dagens ridpass

Red båda skruttarna varsitt pass i skogen idag, ganska kravlöst det tyckte dom om ;)

Men nu ska jag pluuuuuugga tyska, det måste ju vara det absolut bästa som finns..

Bara en dag kvar i skolan för mig innan det är LOOOOOOOOOOOVVV, klagar jag inte på!!! :D  

Hoppträning

Har inte hunnit med att blogga så flitigt nu, men bättre sent än aldrig ;)

Hoppträningen i Tisdags gick iallafall GRYYYYMT!! Hästen va världens finaste <3

Red ganska mkt markarbete först. med blandannat lite upphöjda bommar och vanliga bommar på en 8a över medellinjen. Sen gjorde vi om bomarna på medellinjen till små hinder på två av dom och en studs på den tredje (i mitten) hoppade dom på en 8a. tränade på att få med dom ordentligt, rida med samma tempo hela tiden och hitta rytmen. Gick väldigt bra!

fortsatte med att hoppa lite "gymnastikhoppning" över ett hinder på varje långsida med en bomserie (3 bommar) framför, (som hjälp att komma rätt på hindret, rida lungt och avslappnat och bara komma rätt in på första bommen) hade ett räcke på ena långsidan och en oxer på andra. Även det här gick vääääldigt bra! Dom sista gångerna när det blev lite höjd på hindrena och fina hästen började hoppa lite mera höll jag på att flyga av xd Haha. Han hoppar med sånt jävla tryck och med så mkt rygg, blev lite svårt att hålla balansen. Men fin va han :) satte ihop det till en bana tillsist.




svenska i mitt <3

Sitter i skolan och har svenska. yeeeeeeeeeeeeeeeeeeeess så underbart..
Speciellt eftersom att jag verkligen hatar svenska, kan var för att jag tyyyp suger på det.
+ att vi har ordkunskap och ska slå upp små söta ord och kolla vart dom kommer från osv. MYCKET INTRESSANT.. eller?!

Efter skolan är det iallafall raka vägen mot hoppträningen som gäller, låter inte bara liiite bättre det!


kemiplugg..

Rubriken passar vääääldigt bra nu! pluggar kemi som aldrig förr.. försöker fatta något. lite bra går det iallafall ;)

Idag har det inte hänt så mycket, efter skolan körde jag finaste (Fille) i pessoan ca 40min. vilket gick suuuuuper!!
Alkis fick vila idag. I morgon är det hoppträning på honom som gäller. taaaaaaaaaaggad :D


Nu ska jag fortsätta min dejt med kemiboken. Heeeeeeeeeeeeelt underbart!!


Pusshejj!

Hoppa några skutt

Red Alkis på "morgonen". Gick myyyycket bättre idag!! Han gick skiiiit fint :) gjorde många riktigt klockrena galoppfattningar från halt, jobbade mycket tempoväxlingar osv. Duktig beeebis!!

Med Fille åkte vi till ett ridhus i närheten och hoppade lite. Han va K U N G L I G !
Red fram ordentligt, är lite extra noggran med det på honom.
Började sedan med att trava lite upphöjda bommar på volt och sedan fortatte jag med att skutta över ett räcke på volt några gånger och att hitta samma avsprångspunkt om och om igen. Gick kanoners! Sen hoppade jag volthindret som på en 8a och lite mera rakt över. Det tyckte han va så kul att det va värt att sparkaaa nåååågra gånger.. haha sooo sweeet!
Hoppade en liten oxer några gånger. gjorde den extraextra bredd så att han fick jobba med att sträcka på sig (det han har lite svårt för) behöll den så låg men ordentligt bredd istället. riktigt bra för honom! 

Avslutade att hoppa lite "högre" på en linje (räcke 3 lite framåt --> räcke) ett par gånger. Då va han fiiin :) 

Nu har jag pluggat kemi. mindre roligt.. Gav upp ganska snabbt eftersom jag fattade NOLL! Kul att man har prov på onsdag, naaaaaaaaajjs... bara att se glad ut :D 

Nu ska jag äta glass, pusshejj! 


   


Nu --- hästhoppning

Nu är det jag som ska cheeeecka hästhoppning på svtplay. Direktsändning från spanien med världscuphoppning!

Kan det bli bättre?? nej, och inte eftersom att jag även har gooooooooodis (a)

Ha det bäääst!!


dumma blogg..

jag hade skrivit ett inlägg förut och så precis när jag skulle publicera det så börjar blogg.se och dampa :O och nej sen gick det inte att logga in igen.. ahhh, vad arg jag blir på skiten..

Men nu så funkar det = happyyyyy brud

Red båda skruttarna en långiiis i skogen idag.

Alkis hade bokstavligentalat damp i början.. först så ramlade det en gren bakom honom (och han är bakskygg) så då SKENA han iväg och hoppade omkring och aa det tog ett litet taaaaaaaaaaaaag innan jag fick stopp på honom..
och efter det va allt väldigt äckligt. Knäpp buseeeeeee.. Men efter en liten stund blev han sååååååå FIN!!
Har aldrig kommit åt honom och kunnat rida igenom honom så här bra i skogen någonsin! Han blev verkligen skit fin! Han är bra gullig (oftast) :) 

Fille gick gryyyyyymt, det börjar bli ganska vanligt nu, tror att vi har kommit varann väääääldigt nära nu! Han fick jobba mycket galopparbete med många fattningar så att ruuumpan fick jobba!! Han va fiiiiiiiiinis!!    





 

Dagens planer

Idag blir det en dag i stallet. Båda hästarna ska ridas, varsitt ordentligt pass, får passa på när man hinner rida då det är ljust ute och så är det jätte fint väder (yy
Sen måste jag städa sadelkammaren och mitt rum.. Fattar inte varför JAG ska lyckas få så stöckigt kring mig. konstigt men tyvärr sant!
Ska vara duktig cheeey och smörja alla sakerna också (tror jag) dom gillar nog det :)

Nu ska jag byta om och knalla ut, ha det bäst!








Swarovski pannband <3

Såååååååååååååå fiiiiiiiiiiiiint!! (L)

I göteborg är det jag som SKA köpa ett sånt här till Alkis tror jag ;)

Gillar det staaaaaaaaarkt!!


Bilden blev väldigt liten.. Har ingen riktigt förklaring till varför. men ni ser vad dt är (yy


snöigt värre..

Om någon har missat det så har det snöatsnöatsnöat och snöat idag, blåst maaaaassor också..
ur underbart?!

Hade världens längsta sovmorgon idag, typ iallafall! började inte förens 12. (skönt!!) Så jag pallrade mig upp och red Fille i myssssss vädret.
Han va dryg och stark i början. Men faaaaaan så fin han blev sen! :´) 
Lösgjord, lyssnade, låg och stadig form, gjorde super galoppfattningar och avsaktningar, aa behöver jag fortsätta ;)

Sen skola, hade bara två lektioner så det va chiiill.

Tog mig ännu en sväng i skogen, bara för att det är så mysigt med snö som blåser mot ansiktet, snöööö i ögonen, och allmänt kallt. Fast nu med Alkis, han va fiiin. beebis som han är så tyckte han att det va lite äckligt emellanåt, när det blåste så mkt.

Pusssss!


älska vädret,vaaaaaaaaaa

Neeeemeeen så fiiint väder man får! Snöar till 1000 och så blåser det. det gillar vi ju..
Kul med ren IS och så liiite snö över också. finns så många ställen att rida på då..

Idag mår jag iallafall rätt bra, bara grymt förkyld. så i morgon blir det skola för mig igen första gången för den här veckan. Kan behövas, så jag inte halkar ännu mer efter.  

Sitter vid tv:n och mellanlandar lite innan jag ska ta tag i Alkis.

Har precis varit ute en runda i skogen med Fille. Han va piggpiggpigg starkstarkstark. Men ganska förståligt eftersom han vilat i 2 dagar, annars va han riktigt fin och framför allt avslappnad och samarbetsvillig på slutet.
I galoppen kändes han verkligen SUPER! :)


Tack farmor!

Måste ge ett STORT tack till min älskade farmor som verkligen hjälper till. Nu när både mamma och jag ligger ner bäddade i soffan har hon mockat och fixat stallet så fint alla dagar!

Tack farmor, vad skulle vi göra utan dig! <3


NY "kategori"

Har lite tankar om att öppna en ny "kategori" här på bloggen där jag kommer skriva om olika ridövningar/träningstips. Alltså övningar som ni kan ta del av och träna med era hästar.
Ge er lite inspiration och omväxlande övningar.   

Låter det intressant? :)  


tråkigare går nog inte att ha

Obeskrivligt "roligt" att vara sjuk!! ligga i sängen, ligga på soffan, möjligtviss sitta upp lite också! gryyyym omväxling liksom.
Vem tycker inte att det är underbart?!!

Mår iallafall lite bättre idag (y) (till en liten tröst) 

Fortsätter denna dag som gårdagen, med att kolla värdelösa program, läsa bloggar och soooooooova. 




Varför är du så söt?!







laaaagom gulliga framben ;)

sjuk

Idag var det jag som vaknade med feber.. har lyckts ta mig ända till soffan (som är ca 4m utanför mitt rum xd) stor prestation det.  

hatar att vara sjuk, det måste nog vara det värsta som finns.. speciellt eftersom att det innebär INGEN ridnig då.. :/

istället får jag sitta här och tänka på vilket feeeeeeeeett ig jag kmr få på kemiprovet på onsdag eftersom jag skulle bli sjuk idag när vi skulle ha repetion innan provet.. ÄLSKAR VERKLIGEN KEMI..  

nu ska jag tycka lite mer synd om mig själv och kolla vidare på något dåligt program på tv:n. seeeeeeriöst det finns ju bara skit program..

Happy tjej som ni har förstått vaaaaaaa :D

trött osv..

trött, förkyld som ett asssssss, känns som jag börjar bli sjuk.. inte okej det.. och fryser för det har varit kallt som fan idag.
nej, nu ska jag fodra skruttisarna och sen sooooooooova
vilket najjjjjs inlägg det här blev, skriver något intressantare i morgon. (LOVAR)

Tävlingen va iaf mega BRAAAA idag.
Jag vill tävla nu. och nu menar jag verkligen NU!
Blir ännu mer taggad att tävla när man är/har varit på tävling.. 

Pusshejj!! 

 


äntligen ridbart på ridbanan

Dagen har tillbringats till stor del i stallet, Ridit skruttarna, mockat, smörjt alla saker och fixat :)

Eftersom att pappa och farfar har hållt på och harvat och grejat med ridbanan i veckan, (massor tack för det!!) så gick det äntligen att rida där idag!! Var lite isigt i hörnen, så red mest på en stor "volt" men riktigt skönt att kunna rida igenom dom lite ordentligare hemma.

Red som sagt båda ett längre pass på ridbanan. Alkis jobbade jag mkt på att få han att reagera "bättre" på hjälperna, så att jag tillslut kunde använda väldigt små hjälper. gjorde mycket avsaktningar och sen framåt direkt. öka hans reaktions förmåga. han super bra! Han är så mysig att rida och allt<3 

Fille gick så jäkla bra!!! Den hästen har verkligen utvecklats något enormt i markarbetet, vilket känns väldigt roligt! red lösgörande arbete, med små volter och i lååååååååg form! Han va väldigt fiiiin. 
Efter ridpasset fick Fille en lång borstning, det klagade han inte över!

Nu ska jag kolla på melodifestivalen som börjar idag :) sen sooooova typ direkt för i morgon är det tävling i jönköping som gäller hela dagen. Ska tyvärr inte tävla själv :( utan hjälpa syster som ska hoppa sina två sötaaa! 

Pusshejj!!

     


Lite planer ;)

Har bestämt mig för att TROLIGTVIS hoppa en träningstävling på hemma klubben (skogslotten) den 12 mars med Alkis!

Om hoppträningarna framöver känns bra och vi börjar hitta varandra lite mer så blir det så ;) har inte några planer på att hoppa speciellt högt, utan mer för att ta ut honom på en "tävling", lite miljöträning, känna av och så. Kan vara bra att hoppa någon träningstävling innan de riktiga tävlingarna drar igång tkr jag! 

Världens finaste, helt underbar! <3 



Fredag i mitt <3

Älskar att det är fredag, hur underbart liksom!! :D
Började med att min lååååååååånga sovmorgon till 12 total förstördes för den där JÄVLA TANDLÄKAREN!! inte bara lite arg på det.. Hade bara två lektioner idag men slutade ändå vid halv 4..

Knallade ut till stallet direkt, idag fick båda hästarna gå ut i skogen. blev dock bara skritt och några travsteg, då det inte går att göra så mkt mer på reeeeeen is :/ hatar verkligen det här vädret! så trött på det..
Men vi får hoppas att det blit bättre väldigt snart!! 

Nu måste jag skynda ner till stallet och fodra pollarna! sen kolla på Lets dance och dejta chipsskålen. (aa 

Pusssss..  


Träning # Onsdags

I onsdags var det Filles tur att hoppträna, även han för Anita.
Gjorde typ samma saker som i Tisdags med Alkis, men Fille fick bara vara med på själva framridningen med skänkelvikningarna, galopparbetet och sen all framhoppning, alltså ingen bana för hans del! 

Framridningen gick ganska bra, han är lite stel, dryg och väldiiiiiiiiiigt stark i början!! Blev bättre efter lite halter, skänkelvikningarna och det :) 

Han tyckte det va så roligt att hoppa så han visste inte vart han skulle ta vägen x)) haha! Super gullig va han. 

Allt gick väldigt bra!! Men att trava in i travkombinationen ville han inte riktigt, den såg ju så rolig ut och då passar ju galopp bättre ;D 

Avslutade med att trava och galoppera av honom medans de andra hoppade banan, sjukt fint gick han då!!!! låg form, stadig form, jobbade med ryggen och framförallt va loss i handen och framåt trots att han jobbade på så duktigt! För ett tag sen orkade han inte riktigt det utan blev lite hängande, stark och behövde väldigt mkt underhåll av skänkeln för att orka, nu orkar han verkligen!

Men faaaaaan vad bra det kändes!! Hoppade ju inte speciellt högt, kanske 80 max. eftersom han ska komma igång lite sakta nu, men trots dom låga hindrena så känner jag verkligen hur han hoppar MED ryggen, och tycker att det är så otroligt roligt. 

Världens finaste kille det <3  


Träning # Tisdags

Ja i tisdags var det hoppträning för Anita som gällde med Alcasar.
Bra förklaring över träningen: JAG ÄLSKAR HÄSTEN!!

Framridningen: Red först bara fram helt kravlöst i skritt och trav för att värma upp musklerna. men var nogrann med att ha honom att gå där jag sa, ut i hörnen osv, ha han uppmärksam på mig!
Sen gjorde vi lite skänkelvikningar i trav i båda varven genom att svänga in vid A respektive C ("skära av hörnen") och flytta hästen ut mot spåret (ridhus väggen igen). Han gjorde det riktigt bra, speciellt efter ett tag. Avslutade framridningen med att galoppera, tränade på att korta och länga galoppen. Han va riktigt duktig på det, kortade och längde sig jääääääätte fint!! 

Hoppningen: Började med att hoppa fram med lite studs, några gånger i varje varv. verkligen INGA problem där. Sen hoppade vi studsen och 6 lite korta språng fram till ett räcke. Vilket gick gryyyyyymt. Han lyssnar så sjukt bra på hjälperna (handen, skänkeln) Tog igenom halvhalterna jätte fint vilket gjorde att avståndet stämde väldigt bra. (y)  
Gick vidare med först en travkombination, räcke --> oxer, Inga problem där heller.
Fortsatte med att hoppa en kombination räcke --> oxer och sen 5 ganska normala fram till ett räcke. 
Han gjorde det super!! Avslutade med att hoppa ett räcke snett i genom med vattenmatta. skönt att inte hästen är tittig, Han brydde sig inte om den ;) 

Till sist satte vi ihop allt till en bana. DEN GICK SÅ GRYMT BRAAAA!!! Allt flöt på helt underbart, och vilka språng han har! Lika härligt över varje hinder! Skulle kunna hoppa i några timmar, haha! 

Andra hoppträningen på honom, trodde verkligen inte att det skulle kännas så här bra i början :D 

Glad tjej!! 

Mega dålig uppdatering här..

Extremt dåligt med inlägg har det blivit den här veckan, men jag har haft så mkt att göra!! Skolan och alla 100000 läxor.. Skolan tar verkligen kål på mig :/ varför valde jag natur xd haha nae så illa är det inte men nääääääästan!
kvällarna har jag tillbringat med dom bästa i världen, alltså hästarna <3
Sen har jag verkligen inte hunnit med något mer. sååå aa nu vet ni det, men nu ska det uppdateras ;D 

Idag fick båda hästarna skrittas ut en låååång sväng i skogen, försöker att bara skritta dom en gång i veckan, göra halter och bara skritta framåt. Gillar bättre att skritta dom än att låta dom vila helt och hållet mer än en gång i veckan :)

Klippte även Ollie, Han blev gryyyymt snygg den lilla skiten, haha han stog lös när jag klippte, så jävla snäll ponny det!!