old pictures

Igår när vi var hemma hos familjen Westrin fick vi med en cd-skiva med gamla bilder som Janne hade tagit på tävlingar.
Bland annat bilder från min och Filles MSV:B(120cm) debut år 2010.
Det var inte långt ifrån att jag började gråta när jag såg dom, den där ponnyn är det finaste och bästa jag vet <3
 

yesterday's competition

Igår var det full fart hela dagen, mockade och fixade stallet innan mamma och jag lastade in Bagatell i transporten och åkte till Åby för att hoppa en 110cm. När vi sedan kom hem på eftermiddagen var det in i duschen och byta om som gällde innan vi satt i bilen igen med resten av familjen för att åka till ett par kompisar som vi lärt känna på tävlingar, familjen Westrin. Där var det middag som gällde och andra trevligheter, så när vi kom hem på natten somnade jag ganska så direkt när jag la mig i sängen. Trött var bara förnamnet..
 

Tävlingen då, framhoppningen var som en jävla lerpöl och sånt hoppar jag inte fram i, så tog några små räcken bara för att Baggis ska vara varm i kroppen och inte dra på sig några onödiga sträckningar.

 

Inne på banan sen var underlaget av en annan klass och jag tror att Baggis precis som jag blev väldigt glad när vi kom in där. Hon bockade till och med när ryttaren innan mig hoppade och jag red omkring där inne. Vi gjorde en felfri runda och lyckades hamna på en femte placering av de 30 ekipagen.

 

Jag är väldigt nöjd med rundan, hon var väldigt framåt och nästan lite springig men trots det så var jag kall och väntade ut de flesta sprången istället för att bara hänga med runt hela banan. Vilket var stor skillnad från tävlingen i Åtvidaberg förra helgen (våran första tävling). Sen så är det en del som kan bli bättre så som att hon drar ner huvudet och inte riktigt lyssnar på mig men för att vara våran andra tävling och för att vara Bagatells kanske femte 110 någonsin så tycker jag att det känns väldigt bra!

 

Om några veckor borde en 120cm debut vara möjlig. Ska sätta mig ner och planera upp hennes resterande tävlingar det här året och sätta upp mål att träna efter.

Klippte ut några bilder från filmen som får sätta färg på inlägget, filmen kommer upp här när den har laddats upp på youtube, något som kan ta en evighet ibland..


blask blask


studiedag

Som rubriken lyder så har våran skola studiedag idag, tackar jag för!
Ska ägna mig åt lite studier, har en inte så gullig engelska bok att läsa och om jag känner mig själv ganska bra så kommer jag läsa någon sida och sen komma på något som är "viktigare" att göra. Nej måste läsa, så det ska jag göra.
Resten av dagen tillbringar jag i stallet, baggis ska ridas ett lite lättare pass i skogen då hon har trimmats på ridbanan två dagar nu och imorgon är det tävling :D
Ska smörja utrustningen, mocka osv. Så det finns lite att göra :)
 
Ikväll ska min syster ha några kompisar här hemma och ha middag eller något sånt.
Får se vad jag ska göra då, för här hemma kommer jag väll inte få va, haha.
 
Men nu ska jag byta om och gå ner till stallet, vi hörs!

best friend

En häst mindre i stallet nu, och det är ingen mindre än min älskling Alcasar som har lämnat stallet.
Valde att lämna det här med försäljningen utanför bloggen tills allt var helt klart och det blev det idag.
Han flyttade dock inte så långt (tack och lov) så mamma och jag var med och lämnade honom idag.
Jag tror att han kommer trivas som fisken i vattnet och familjen som har köpt honom är verkligen super gulliga. Inez, hans nya lilla ryttare red honom jätte bra.
 
Alkis har varit min i snart två år, det har varit två väldigt lärorika och roliga år. Han var min första storhäst och gjorde min övergång från ponny till den bästa. För mig är han och kommer alltid att vara speciell, han är en så personlig och social häst som betyder väldigt mycket för mig. Han är alltid så glad och det smittar av sig.
Timmen på hans rygg efter en jobbig dag i skolan har hjälpt mig mycket, han var rolig att rida varje dag och det är inte många hästar som lyckas med det.
 
Men nu är han inte min längre och det är ett val som jag har valt helt själv, även om jag innerst inne inte vill släppa honom så har jag gjort det valet.
Först var tanken att jag skulle köpa något nytt, yngre, någon fin 5åring att utbilda då jag tycker att det är roligt och givande. Men anledningen har förändrats tror jag iallafall.
Jag går tredje året på den naturvetenskapliga linjen och vi har verkligen hur mycket som helst att göra för att hinna med. Och jag har inte speciellt lätt för mig i skolan, så jag behöver plugga en hel del för att hänga med och tiden räcker inte riktigt till.
Jag vill också ta det där kortkortet NU, men har inte haft tid till det, så nu ska jag ta tag i det!
Sen så vet jag inte heller vart jag ska plugga vidare efter gymnasiet och då känns det som att det är bäst att vänta med att köpa något nytt tills jag har valt hur jag vill göra efter gymnasiet.
Så jag ska ha en häst nu ett tag, hur lång tid är sånt som märks.
Det första jag sa när vi hade lämnat alkis var att jag måste leta efter någon unghäst, haha så vi får väll se hur länge det håller ;)
 
världens finaste Alcasar <3

mannen i mitt liv

Alcasar <3


film


tävlingsdebut bagatell

Dagens tävling har bjudit på lera upp till knäna, fina rundor och en andra placering!
Det har regnat mycket under ett par dagar nu och det märktes på tävlingen.
Framhoppningen var verkligen som ett gyttjebad tycker synd om de som lyckades ramla av där i, valde att inte hoppa fram mer än några små hinder, värma upp musklerna bara helt enkelt.
Tävlingsbanan var också riktigt lerig men något bättre.
 
Hoppade två 110cm och bägge rundorna var rytmiska och det kändes som att baggis och jag var samspelta trots att jag bara har ridit henne i en månad ungefär.
I första 110cm var hon lite spänd och vågade inte riktigt hoppa igenom sig i sprången till en början och då kom hon inte upp ordentligt på trean (som stod mitt i en vattenpöl). Men efter det släppte spänningarna.
 
Klassen efter vågade hon ta för sig lite mer och det märktes i sprången, fy tusan vad hon hoppar!
En dubbelnolla och en andra placering fick vi till!! :D
 
Är sååååå nöjd med dagens rundor och resultat, allt känns så rätt med baggis, hon är fin hon <3
 

döm inte allt du ser, tro inte på allt du hör, säg inte allt du vet.

Veckan rullar på, två muntliga redovisningar är gjorda så nu är det ganska lugnt på pluggfronten.
 
Hästarna går bra, var hemma hos Fredrik och tränade i tisdags. Han är verkligen så himla bra, sjukt noggrann med allt och väldigt tydlig när han förklarar. Tror att det där kommer bli bra!
Baggis (som var den häst som fick träna) skötte sig, hon är så ärlig och positiv till hoppningen.
Vi började träningen med att rida utan stigbyglar (för att träna våran balans och sits) över tre bommar med 14m mellan varje. Där vi skulle rida på olika antal galopp språng och även lyckas rida på 4 språng mellan första och andra bommen och sedan 5 språng mellan andra och tredje bommen. Jag har dock ganska stora problem med att samla henne då hon mest bara blir lång i halsen och tappar bakbenen. Gäller att jobba mycket galopp, halt, galopp, halt med henne och att använda benen mer än handen vid samlingarna så att hon orkar bära sig.
Vi hoppade sedan bana med trekombination, olika linjer och bågar.
Hon gjorde det bra, känns toppen inför helgens tävling!
 
Har sovmorgon till tolv idag, men jag tar tillvara på tiden genom att skriva klart en bokrecension som ska vara inne på söndag och läsa våran extremt tråkiga engelska bok, jag hatar att läsa och den suger. Ni kan ju räkna ut hur bra det går för mig att läsa den då.
 
Slutar vid fyra och ikväll ska båda hästarna ridas på ridbanan med lite olika bomövningar!
 
Nu måste jag laga lunch (helt själv, duktig) vid halv 12 kommer pappa och skjutsar mig till skolan.
Bråttom bråttom.
 

smile like you've never cried and fight like you've never lost.

Hej på er. Idag är det den enligt mig tråkigaste dagen, hatar söndagar.. Alltid massor plugg att göra inför den kommande veckan och känslan av att veta att man har en hel skolvecka framför sig - sämst. Och den här helgen har dessutom varit fri från tävlingar vilket inte gör söndagen roligare ;)
 
Hur som helst så har jag precis kommit in från stallet där jag har tillbringat ett antal timmar hos mina fyrbenta älsklingar. Både Alkis och Baggis fick gå varsin runda i skogen, jag har ont i halsen och känner mig helt orklös så det var det enda jag orkade med, veckoplaneringen var dock att dom skulle gå ute i skogen idag så det passade ju himla bra. Kändes som att jag skulle svimma där på slutet när jag mockade efter ridpassen.
Hästarna gick iallafall bra så det va roligt :)
 
Nu ropar mamma att det är mat, så ska lämna soffan och gå ner och äta, sen är det engelska plugg som gäller!
 

love


this is the start of something good

Igår, tisdag, hopptränade jag den "nya" hästen för första gången, hemma hos Fredrik Spetz. Även första gången jag tränade för honom, allting skedde för första gången helt enkelt, haha.
Och bra gick det!
Tredje gången någonsin som jag hoppar Baggis och allt känns så rätt, hon har en sån fantastisk inställning, positiv och framåt, söker efter nästa hinder hela tiden utan att bli springig. Precis som en hopphäst ska.
Sen så är det hur mycket som helst att jobba med i markarbetet och vad det gäller hennes egen styrka och kondition, men med lite tid kommer den här hästen bli så fin!
Ska bli väldigt roligt att fortsätta med hennes utveckling.
Är det bara jag som blir lite på hugget när man får en ny häst att jobba med, en häst som kräver en hel del arbete men som man verkligen tror på? det gör iallafall mig sjukt motiverad.
 
En bild från när Baggis hoppade en liten styrkeserie förra veckan hemma får sätta färg på inlägget.
På tal om annat så kom jag precis hem från skolan, så nu ska jag byta om för att gå ner till stallet, skritta baggis och konditionsträna alkis på fältet står på schemat!
 
Vi hörs senare :)
 

några månader senare.

I maj började bloggen att krångla och blogg.se spärrade den, när den senare började fungera som vanligt igen fanns inte blogg motivationen där. Sommarlovet har gått i ett och jag har inte riktigt hunnit känna att jag saknar att blogga, men nu gör jag ett nytt försök! Motiverad till att iallafall skriva ett par inlägg i veckan, om det blir fler eller färre är sånt som märks.
 
Vad har hänt sedan jag bloggade senast då? väldigt mycket!
Jag har haft det bästa sommarlovet någonsin, men samtidigt det värsta då saker inte blivit som man tänkt sig.
Jag har börjat sista året på naturvetenskapliga linjen - bara ett år kvar, kämpa..
Jag har fyllt 18, äntligen!! Och min ponnytid är nu ett avslutat kapitel, även om det inte slutade som jag hade tänkt mig så är jag så himla glad över att Fille kommer vara kvar här hemma och nu tävlas av min lillasyster! Han betyder så mycket för mig, att fortsätta se honom i stallet varje dag känns bäst.
Jag har Alcasar, storhästen som nämnts i bloggen tidigare. Och även en ny storhäst, Bagatell ett sto efter Quite Easy - Maraton som min lillasyster ridit i ett år ungefär.
 
Med andra ord så har det hänt en hel del, nog med allmän info - nu börjar vi på nytt här på bloggen!