det kommer aldrig va över för mig

Hej på er! Vi börjar vid halv 12 idag, men jag är så duktig att jag redan sitter i skolan och jobbar med en uppsats i samhällskunskap.
Slutar vid halv tre och då har jag två hästar som ska få skutta över lite hinder, samt några boxar att mocka. Eftersom det är valborg så ska jag iväg i kväll till Linda där vi är ett gäng tjejer som ska grilla och lite sånt :)
 
Btw bilder på shoppingen från scandinavium kommer någon gång under veckan om ni vill se?? Ska bara orka ta kort.. ;)
 

bästa helgen

Har haft tre helt grymma dagar i Göteborg!! Höjdpunkten var helt klart världscupfinalen, så spännande. Vilka hästar och vilka ryttare.. Stämningen i ett fullsatt Scandinavium gjorde inte hoppningen sämre!

Nu sitter vi i bilen på väg hem, några tusen fattigare efter all shopping men vad gör det om hundra år?


Världens bästa fredag typ

Det är fredag och jag har precis skrivit klart ett nationellt prov i svenska, en gullig liten uppsats. Nu väntar jag på tåget, ska hem och ridaridarida mina små hästar och fixa stallet.

SEN I EFTERMIDDAG ÅKER VI TILL GÖTEBORG OCH DÅ FÅR JAG ÄNTLIGEN TRÄFFA MIN BFF. Ja jag är glad idag. Pusshej


2 days left

Godmorgon! Har precis varit nere i stallet och släppt ut hästarna i det fina vädret och mockat några boxar!

Börjar vid 12 idag, men som den pluggis jag är (måste vara) ska jag nu sätta mig och skriva på en engelska uppsats.

Btw, om två dagar drar vi - GHS WOHO


Next - träning


eksjö lördag

Film från rundan där vi var felfria och placerade i lördags! Var en bedömning A:/A:0, vilket innebär att även om man river i "grundomgången" så hoppar man vidare på "omhoppningen", som började redan efter hinder nummer 5. Totalfelen + tiden i omhoppningen är det som avgör sedan.
 

baggis är bäst

Är så nöjd med hur baggis går från klarhet till klarhet och hoppar så fint. I lördags var vi felfria och även placerade, kvalade till 1.30m gjorde vi också! Gick banan till 1.30 den dagen och det såg inte speciellt farligt ut, överlever nog en debut om några veckor.
 
Och idag hade vi helgen bästa runda och våran bästa runda någonsin på gång, alla distanser satt som planerat, red mer mot klockan än vanligt och vi var felfria fram till sista hindret. Det var en ackumulator, vilket innebär att sista hindret (joker hindret) är annorlunda mot de övriga, idag var det ett smal hinder, vit bom och med ett litet hästhuvud under. Man hoppade en trippelbar och sedan var det 5 språng på båge ner till jokern.
 
Jag red som en påse skit, fattar inte vad jag sysslade med, men släppte tyglarna ungefär och tappade min förmåga att samla och rama in baggis som fortsatte rakt fram, såklart haha..
Ville bara grina, va ju så nära den där perfekta rundan.
 
Brb ska bara lära mig rida. hejdå
 

på plats i eksjö

Första rundan för helgen är gjord, en bra sådan också. Baggis har verkligen blivit fin och när hon hela tiden gör allt så enkelt glömmer man lätt att hon faktiskt inte har gjort jätte många starter i sitt liv. Hade ett nedslag i dagens 1.20m, var inget "dåligt" nedslag, hon kom inte fel utan var nog bara lite slarvig och jag kanske inte var helt färdig (har överanalyserat filmen, haha)
 
Tänkte inte på att ta med sladden till att föra över filmen till datorn.. Så ni får helt enkelt försöka överleva tills jag kommer hem, förstår om det blir svårt!
 
Har precis ätit taco med bästa mammii i lastbilen, nu ska jag gå ner till baggis, gå en promenad med henne och sedan fodra.
 

Försa meetinget med B

På fredag åker mamma och jag till Eksjö, årets första utomhus tävling och meeting!
Kommer hoppa en 1.20m fredag, lördag och söndag. Hoppas på fint väder då det blir långa dagar, och att sitta och kolla i regn är ju inte alls lika roligt.. Sol ska det va!
 
Det här blir mitt första meeting på häst och när jag kollar startlistor och sådant så är det inte många jag känner igen trots att det är väldigt mycket starter. Inte för att jag hade 100 kompisar på ponny tävlingarna, men de flesta pratade man med och det fanns oftast några man umgicks med. Tur att jag har mamma, haha.
 
Baggis på prisutdelningen i söndags, söt häst.

I won't be waiting for nothing

Idag har min skola resursdag vilket innebär att om man inte har några extra lektioner inlagda eller omprov osv så är man fri att göra vad man vill, tror jag iallafall ;)
 
Har varit nere i stallet nu på förmiddagen och gjort något så roligt som att mocka!
Ska rida baggis efter lunch någongång och sen ikväll ska jag iväg och träna med Coco hos fredrik :)
 
Nu ska jag börja skriva min engelska uppsats om USA och deras politik, kommer antagligen somna. pusshej
 
my babe <3

Lite film

 

lång tävlingsdag

Åkte hemifrån vid halv 8 igår och kom hem vid halv 10. Lätt att fördriva 14 timmar med tävling med en liten häst, haha..
 
Hade först planerat att bara hoppa en 1.20m men när martingalen bestämde sig för att lossna mellan frambenen på baggis efter femte hindret var det bara att räcka upp handen och utgå. jflskajakalkayrfhnsjia, vad arg jag var.. Såklart att hon kändes fin också när något sånt händer, typiskt!
 
Så efteranmälde mig till en 1.20m som gick sist på dagen, efter en lagklass. Många timmars väntan men baggis visade att det var värt dom där timmarna på läktaren! Blev väldigt glad när vi gick i mål och var felfria, har haft så mycket rundor med något nedslag i nu under de senaste tävlingarna, skönt när alla bommar ligger kvar och när det dessutom räckte till en andra placering :D
Tycker att baggis hoppade fint och jag höll mig till min plan, en bra runda helt enkelt.
 
Laddar upp film på yt nu, men det går ju som vanligt segt.. Ett utklipp från filmen sålänge, pusspuss
 

tävling i dagarna 2

Det är äntligen helg och denna helgen är inget undantag - tävlingar på gång! :D
 
Imorgon är andra omgången av elitserien för ponnylaget och jag ska följa med för att hjälpa Elin.
Första omgången gav seger :)
 
På söndag är det min tur, åker till Örebro och hoppar en 1.20m med min lilla stjärna!

cause I’m gonna rock your world

Hej på er händer så mycket intressant i mitt liv som ni antagligen vill läsa om så här kommer det, håll i er typ!
 
Har 2435684090927 arbeten, prov och andra roligheter att göra i skolan varje vecka framöver nu, jätte motiverande, verkligen..
Måste även söka någon/några utbildningar och har ungefär noll aning om vad jag ska söka, tur att jag har ända fram till på måndag på mig, inte alls panik.
 
Men sen så har vi mina söta små hästar som är bäst!
Min lilla älskling, baggis, laddar inför kommande tävlingar genom att banta, ja hon är tjock.
Nästa tävling för hennes del är på söndag i Örebro, blir kul!
 
Och Coco hopptränade hos fredrik igår och var väldigt fin, det är bra för henne att ridbanan är ridbar igen, märker stor skillnad i hoppningen när hon är ordentligt trimmad och kan hoppa små hinder oftare - det går helt klart framåt!
Sedan så fick hon något ryck förra veckan när jag hoppade henne hemma och lyckades efter ett tag skicka mig till månen ungefär. Min käraste ägodel (samshield hjälm) sprack, va nära att jag börja tjuta.. Så nu får jag tävla i den obekväma Charles Owen hjälmen medan den andra är på lagning i någon månad, sörjer....
 
Ett par bilder från när coco bidrog till att hjälmen sprack får avsluta inlägget, pussss

Dagens tävling

Baggis som vanligtvis brukar vara den lugna hästen på tävling och snäll som en hund att leda, visade en helt annan sida och va helt galen idag.. For omkring som världens tok och var mer i luften än på marken på framridningen med som dessutom var utomhus och tävlingen inne i ridhuset.

Inne på banan sedan var hon ofokuserad och jag kom aldrig till den ridning som hade behövts där inne i det lilla ridhuset med en ovanligt laddad baggis. Rev 1an och ut ur första kombinationen. Efter det började hon hoppa och kändes helt ok.

Till nästa 1.20m var hon lite bättre men framförallt så tycker jag att jag red bättre, satte en mer samlad galopp med tryck i och red alla distanser precis som jag stegat. Var en ganska klurig bana men vi gjorde vår bästa runda i 1.20 tror jag, det kändes riktigt bra! Fick ett oturligt nedslag..
Lite tråkigt med dessa nedslag, när det heller inte är några grova missar..
Men man lär sig av sina misstag och vi får hoppas att nollorna börjar rulla in snart!


lite högskoleprov

Under ungefär hela denna soliga dag har jag suttit inne i en provsal och skrivit högskoleprovet. Åkte tidigt imorse och kom hem strax efter sex. Hade förväntat mig att det skulle vara jobbigt och svårt och det var det också.. But, what doesn't kill you makes you stronger?
 
Ikväll har jag varit nere i stallet hos mina älsklingar, baggis ska tävla imorgon så har fixat inför morgondagen och pysslat med annat nödvändigt i stallet som finns att göra när man har varit borta hela dagen!
 
Ska ladda upp för imorgon genom att kolla på lite filmer från tidigare tävlingar och äta godis, hörs imorgon pusspuss
Vår första tävling tillsammans, lilla b <3

My darlings


göteborg horse show

I flera år i rad har jag varit på göteborg horse show, som enligt mig är dubbelt så bra som stockholm horse show. Göteborg är dock inte bättre än Falsterbo horse show, falsterbo är en klass för sig..
I göteborg är det mindre show och mer tävling, vilket jag uppskattar. I år är det dessutom världscupfinalen i hoppning, det ska bli väldigt roligt att se!
Sedan så är mässan i göteborg så mycket bättre än mässan i stockholm. Det brukar vara fler och bättre utställare, vilket innebär att man shoppar meraaaa!
 
I år ska även min bff dit OCH bo på samma hotell (hur grymt??) eftersom vi inte ses allt för ofta och jag saknar henne ganska mycket så längtar jag om möjligt ännu mer efter dom där två dagarna.
 
Senaste nyåret, så fruktansvärt söta att vi bjussar på den eftersom vi taggar GHS, taggggg

Torsdag

Har precis släppt ut hästarna och sitter nu och äter frukost.
På dagens ridschema står det hoppning för coco och markarbete för baggis! Men först ska stallet mockas och allt sånt fixas då ridbanan är lite hård nu på morgonen eftersom det ska va så kallt på nätterna fortfarande.. Hörs sen!


don't get too close

Hej på er! Eftersom det är lov innebär det av någon anledning att dagarna går så mycket fortare och det enda jag hinner med är att vara i stallet, sova och äta ungefär. Förstår inte hur dagarna kan gå så fort eller hur jag kan vara så seg i stallet. Har ju bara två hästar att rida men med hela stallet att mocka och fixa, en liten söt fölunge att pyssla med och så vidare tar det sin lilla tid. Intalar mig själv att det är för att jag är så noggrann i allt jag gör ;)
 
Har plockat fram lite hinder till ridbanan också så veckans ridpass har bjudit på lite lydnadshoppning och olika övningar med bommar, kul när man kan komma igång och trimma lite ordentligt igen efter vinterns värdelösa underlag överallt.
 
Idag har jag även klippt nallebjörnen baggis så nu är hon fin inför helgens tävling. Hon är verkligen så sjukt snäll att klippa, står helt still när jag klipper ben, står lös när jag klipper huvud. Hon är en riktig klippa i stallet den där hästen.
 
baggis på prisutdelning i 1.20 i kalmar

fyra att se fram emot

- Göteborg horse show om 25 dagar
- Utomhussässongen som snart drar igång med alla roliga tävlingar!
- Studenten, ska bli så skönt att slippa denna hemska linje (natur)
- Resan till grekland med Linda i augusti, kommer bli grymt!!
 
coco i fredags
 

Vädret <3

Det är lov, strålande sol, underlaget på ridbanan är super nu och hästarna känns fina! :D