@ Espresso house

Efter ett par timmars shopping på stan så sitter vi (jag och Ida) nu på espresso house och tar en fika innan vi ska åka hem till Ida.
Perfekt lördag med bästavän!

Hoppas att ni har haft en bra dag. :)


fredag

Veckorna går så himla fort, helg igen, vilket jag inte klagar på! Fysik provet som vi skrev idag kändes bättre än förväntat, fysik är inte mitt bästa ämne men det här provet kändes som det gick bra :D

Eftermiddagen och kvällen har spenderats i stallet hos mina fyrbenta älsklingar, fille fick springa av sig i skogen och alkis fick galoppträna ute i skogen i över en timme. Finns inget bättre än att galoppera ute på skogsvägarna och bara släppa allt annat ur tankarna!

Förövrigt så har jag följt resultaten från Baltic under dagen och vill inget hellre än att vara 16 år så att jag också kunde vara där och tävla, frustrerade minst sagt.. Menmen, får hålla tummarna för kompisarna som är där och tävlar!


Right now

Mys med min bästa!


msva debut på gång!

Fille känns så himla fin nu, hoppar bättre än någonsin och har väldigt jämna resultat.
De senaste månaderna har han varit felfri i nästan alla 120cm förutom någon där han har haft något skit pet men alla rundor har varit rytmiska och bra. Han känns mycket mognare och framförallt starkare. Så Fia och jag har tillsammans beslutat att han är mogen att debutera MSV:A, 130cm.

Om allt känns som vanligt under 120cm på fredagen i Ljungby (om 2 veckor) så smäller det på lördagen, då ska både Fille och jag hoppa våran livs första 130cm!
Det ska bli väldigt roligt att testa och se, självklart så kommer det vara mycket svårare och högre än en 120cm, även om det bara skiljer 10cm så gör det stor skillnad. Oxrarna blir både breddare och högre, banorna blir svårare, men det är jag medveten om.
Hur som hellst så är jag väldigt laddad inför den här debuten! :D

svar på fråga

Inez om Cause there'll be no sunlight when I lose you, baby:
Har du satt up hela håret under hjälmen? Kan du förklara hur man gör, det är så sjukt snyggt men har aldrig kommit på någrot bra knep :)

Svar: Ja, jag har satt upp hela håret under hjälmen.
När jag ska sätta upp mitt hår så sätter jag först upp håret i en tofs, sen sätter jag upp luggen och håret som inte kom med i tofsen med hårspännen. Därefter tar jag håret i tofsen och viker upp det mot huvudet. Sen hjälper någon mig att hålla håret på plats när jag sätter på mig hjälmen. Sen gäller det bara att se till så att allt hår hamnar innanför hjälmen annars får man peta upp det. Ungefär så gör jag! Hoppas att du förstår :)



Sorry

Värdelös uppdatering i ett par dagar här på bloggen nu, men jag har verkligen inte haft tid. Har varit på universitetet i Linköping hela veckan och fått information om det olika utbildningarna där, träffat massor nya sköna tjejer, varit på tre rätters middag/fest. Har även sovit hos Linda hela veckan, så aa fullt upp har det varit helt enkelt, men väldigt roligt!

Nu sitter jag på bussen på väg HEM. Ikväll ska mina fina pollar ridas. :)

 


Real girls aren’t perfect, perfect girls aren’t real.


Cause there'll be no sunlight when I lose you, baby.


Den som alltid får mig på bra humör, alltid får mig att le, världens bästa ♥


tävling - västervik

Förklass L:A(110cm): 0+0fel och en femte placering!
Herre gud vad pigg och glad ponnyn var, det gick lite fort och han hoppade ett antal centimeter mer än vad han behövde. Öronen spikade framåt och bara körde, haha söte!
Jag har väldigt svårt för att hitta den rätta ridningen när han blir så pigg, därför blev det något missförstånd när jag inte får igenom halvhalterna ordentligt i tid. Men han hoppade fint och kändes fräsch!



Lagklassen L:A+5(115cm): VINST!!!
ååh Fille va så jäkla klockren rakt igenom hela grundomgången, men bara nuddade plankan (hinder nr 7) ytterst lite som då åkte ner.. Så synd på en super runda, allt bara stämde, alla avstånd, alla svårigheter, allt.
Men det var en svår bana och ingen utav de 10 lagen lyckades samla 3 felfria rundor så de 4 lagen med totalt 4 fel fick hoppa omhoppningen!
Där satte Lisa och Ebba två snabba och felfria rundor, jag visste att det bara gällde att jag nollade och hade en hyffsat snabb tid för att vi skulle vinna.
Ponnyn är kung och sätter nollan, går inte att beskriva hur glad jag och resten utav laget blev!! :D



bästabästa laget, nu vinner vi sista omgången också!


Vinst i eliten!

Vinst med BÄSTA laget i andra elitomgången! Fille va kung som vanligt och levererade, felfritt i förklassen (LA) och en femte placering!

Ett litet skit pet i grunden i lagklassen men det var inget lag som var felfria så det blev omhoppning bland oss 4 lag på 4fel och där levererade Fille den avgörande felfria rundan ---> segern var vår!

Ett steg närmare LAG SM, GOO OSS!!


Fredag

Har precis skrittat och travat en runda på ponnyn i det underbara vädret i skogen och innan det ridit den stora i skogen + klättrat upp och ner ett par gånger för en brant och lång backe.

Nu ska Fille tvättas, utrustningen smörjas och packas in i lastbilen och så ska deras boxar mockas. En hel del att göra med andra ord!

Hoppas att ni får en super bra fredag! :)


andra omgången av elitallsvenskan

På lördag är det dags igen, tävling och andra omgången av eliten med bästa laget!
På hemmaplan och allt, nu S K A vi vinna ;)

Vi hoppar en L:A som förklass och sen lagklassen som går i L:A+5(115cm).

Fille och jag är lika laddade som vanligt, TAAAAAAAAGGAA!!

Två bilder från första omgången som gick i Jönköping får avsluta inlägget.


back on track!

Igår var första hoppträningen efter kiropraktor behandlingarna med Alkis, ÄNTLIGEN känns han som den där gamla vanliga alkis som hoppar allt man styr mot och hela tiden letar efter nästa hinder!
Går inte att beskriva hur otroligt bra det känns nu när han är som vanligt igen!! :D

Vi hoppade lite olika linjer och bågar under träningen och avslutade med att sätta ihop allt till en bana som vi skuttade runt på 1m. Allt flöt på väldigt rytmiskt och bra, han hoppade fint och framförallt han hade egen bjudning och balans genom hela banan. Fin polle! :)

Det var väldigt bra att vi förstod att det var något som var fel under senaste tävlingen så att vi kollade upp det och inte bara fortsatte på som vanligt, då hade den där lilla sträckningen kunnat bli till något värre.
Nu känns det som att vi är back on track igen!


Träning på g

Sitter i lastbilen på väg hem till Fia, hoppträning med den stora bruna står på schemat! Det är en evighet sen han hoppade nu, så det kan bli spännande ;)


the happiest people don't have the best of everything, they just make the best of everything


tisdag

Hej på er! Sovmorgon till 12 idag men eftersom att det bara går 2 (!!) bussar om dagen från mig så sitter jag nu i skolan, LOVE IT! Men då kan jag göra bort lite läxor så slipper jag göra det senare ikväll, gud så bra ;)

Hade fullt upp igår, skolan till fyra, sedan kom hovslagaren och skodde ett par hästar, mockade och fixade i stallet och så red jag Alkis på ridbanan. Han va lite galen i början (inte konstigt när han har vilat ett par dagar) men på slutet när jag travade av honom på en stor åtta blev han väldigt fin! Sökte sig neråt, trampade på med bakbenen och kunde bära sig i ett friskare tempo. Fin polle :)



I kväll ska Alkis ridas på ridbanan och Fille longeras!
Men först skolan till fyra. Vi hörs senare :)


words can't describe what you mean to me


hey you're beautiful




alcasar ♥


fight till the end

Hej på er! Söndag idag, stört hur fort tiden går när det är helg.
Har iallafall övningskört för första gången idag, måste ta tag i det där ordentligt nu så att jag kan ta körkortet typ när jag fyller.
Det gick väldigt bra på slutet efter x antal motorstopp, hahaha!

Ponnyskrutten har fått sig en långsväng i skogen, mys! :)
Har fixat allt åt hästarna, mockat, fyllt på vatten osv.

Alkis leker som vanligt rodeo i hagen och har tappat en sko, ja han är klumpig. Så pga det har han nu vilat ett par dagar, men i morgon kommer hovslagaren iallafall så då kan vi komma igång igen!

Nu är det svenskaplugg som gäller!


tävling - Mantorp

L:A(110cm) - 0+0fel och en andra placering!
En perfekt runda, ponnyn hoppade kanon och chillade runt den där banan felfritt och dessutom med en snabb tid som räckte till en 2a placering utav de 43 starterna! :D
Låter filmen tala för rundan!



MSV:B(120cm) - 0fel och en tredje placering!
åååh, kärlek till min galet fina ponny!! Han var SÅ duktig, hoppade ännu finare än vad han gjorde i L:An. Tycker att jag red bra, höll vägarna vilket var väldigt viktigt för att komma rakt på hindrena och på så sätt komma rätt in i de olika linjerna. Vi kämpade tillsammans genom hela banan och det kändes otroligt enkelt!
Vi lyckades rida en både snabb och felfri runda som räckte till en tredje placering!



Tävlingen var väldigt bra ordnad med en stor ridbana där man kunde rida fram hästarna innan man fick komma in i ridhuset och hoppa fram. Vilket uppskattas så att man har någonstans att värma upp och mjuka upp hästarna vilket är otroligt viktigt! Ett stort minus var dock underlaget på själva tävlingsbanan som sög.. Det var många som halkade och det gjorde även Fille. Lite otäckt när underlaget släpper..

Det är iallafall super duper roligt att Fille har blivit så jäkla fin nu! MSV:B känns verkligen plätt lätt och det känns som att Fille känner likadant. Han skuttar glatt över allt jag styr mot, han är KUNG <3
Nationell tävling var det också så då var det lite extra roligt att vi placerade oss på topp 3 i bägge klasserna!

Stjärnan levererar

Dagens tävling resulterade i två felfria rundor varav en andra placering i la(110cm) och en tredje placering i msvb(120cm)! Världens bästa <3


Då åker vi!

Taggade till tusen, nu kör vi!!! :D


just stay strong

Ponnyn är riden en runda i skogen och så har jag klippt honom, så nu är han snygg!
Har även packat lastbilen, utrustningen, mat osv. Nu återstår bara att tvätta svansen på skitgrisen och knoppa honom. Sedan är han redo för morgondagens tävling :)

Men först blir det middag med familjen innan jag går ner till stallet en andra vända!

Hoppas att ni får en super bra fredagskväll! :D


tävling

På lördag styrs lastbilen till Mantorp, tävling med ponnyn på g!
Vi ska hoppa en L:A(110cm) och sedan en MSV:B(120cm), startar som nr 9 i L:An och först (!!) i MSV:Bn.
Det är väldigt många starter i klasserna = många placerade vilket är jätte roligt! :D

TAAAAAAAAAAAAAAAAGGAAAA!!! :D

Film från när vi var och tävlade i Mantorp senast och kom 2a i en L:A! (hela omhoppningen är dock inte med då filmkameran dog..)


Kvällens hoppträning

Ååååh ponnyn är verkligen så jäkla grym!! Skulle kunna skriva en hur lång text som helst om hur underbar, bäst och grym han är men jag antar att ingen har lust att läsa det.
Kort sagt, träningen gick verkligen JÄTTEJÄTTE bra!

Hittade rätt tempo, kontrollerat och med trycket bakifrån. Allt flöt på helt perfekt, jag kunde bara sitta still och inverka med små hjälper medan han letade efter nästa hinder hela tiden, skuttade runt en lång 125-130cm bana på 15 språng (första gången vi hoppar en så hög bana också!) lätt som en plätt.
Ler fortfarande, haha!

Inte nog med det så berömde även Fia mig för att han blivit så himla fin nu, han öppnar upp bakbenen mer, är mycket lydigare och rundare i galoppen nu. Super roligt att höra att även hon ser skillnaden som jag känner!


I lastbilen

På väg hem till Fia för att hoppträna stjärnponnyn!


dream it, wish it, do it.


tips på övning

Rida innanför spåret.
Du får en helt annan känsla om var du har hästen. Du tvingas ha den lika mycket på båda tyglarna och att koppla ihop skänkeln och handen.

På Alkis fungerar det jättebra då han tar ojämnt stöd i munnen, samt gärna tränger till vänster med rumpan i samlingar. När jag jobbar honom någon meter innanför spåret är det mycket lättare att känna när han tränger in rumpan eller tar mer stöd på vänster tygeln osv.
På Fille gör jag det för ungefär samma syfte. Om jag galopperar runt fyrkantsspåret på honom så känner han att han har stöd från väggen/staketet, galopperar jag lite innanför spåret så blir han mycket mer uppmärksam på mig. Att rida innanför spåret tvingar mig även att verkligen ha koll på varje liten millimeter av hans kropp.

Har ni torka på idéer så flytta in en meter från spåret så har ni genast något att jobba med.
Dessutom är det en övning som inte sliter alls mycket på hästarna heller, eftersom att det för det mesta bara är rakt fram!


fin häst

Under senaste ridpasset på alkis, i söndags, var han verkligen super fin!
Nu efter kiropraktor besöken har han blivit som en helt annan häst att rida, så mycket mjukare, mer avspänd, smidigare och rörligare i kroppen. Nu känns det verkligen som att han jobbar bättre i markarbetet. Hoppas att det även märks i hoppningen på onsdag när det är hoppträning hemma hos Fia!

Elin var snäll och tog några kort under ridpasset, så här kommer dom.


 

Soffan är min kompis idag

Ligger på soffan och försöker bli frisk, blev sjuk igår. Loveeee it!!
Sjuk betyder ingen ridning.. Får se om syster har tid att rida mina också, eller om mamma kan longera dom.

Ska väll fortsätta med att göra ingenting och tycka synd om mig själv, tjaaaoo!

Alkis är söt :)


Sunday

Hoppade av hemma hos Linda igår på vägen hem från Stockholm, så kvällen och natten har spenderats i Åtvid!
I eftermiddag ska båda pollarna ridas, alkis på ridbanan och skutta över några små hinder och Fille en långsväng i skogen. :)

Vi hörs senare!




I Stockholm

Nu blir det middag på en restaurang här i Stockholm, sen vidare till Globen!!!


Dagens hiss!

Nu när ridbanan är ridbar igen så har pessoaselen fått åka fram för att kunna jobba igenom hästarna även från marken.

Pessoaselen är verkligen otroligt bra och har varit till stor hjälp för att lösgöra mina hästar utan att rida dom.
Fille har tidigare varit lite stel i höger sidan men nu har jag longerat honom i pessoaselen 3 gånger i år och vilken skillnad det har blivit. Han är mer liksidig. Ibland kan det även vara lättare att komma åt dom från marken.

Har även börjat longera alkis i den och även han stor trivs i den, kommer loss i ryggen, jobbar i en låg och lång form med trycket bakifrån.

Så en FETT hiss till pessoaselen vid longering!


you don't always have to be on top

Skola från 8 - 4 idag, hemskt länge... Men i morgon är det fredag -----> mot stockholm, kommer bli grymt! :D
Kvällen spenderas i stallet hos mina fyrbenta vänner!
Fille ska longeras och alkis ska ridas ett markarbetspass med lite olika bomövningar.  

Vi hörs senare!



finns inga ord för dig, du är oslagbar för mig


årets första meeting

Igår kväll anmälde jag Fille till Ljungbys nationella tävling i April. Så nu gör vi ett nytt försök, eftersom att meetinget i Vetlanda aldrig blev av (haha).. Första meetinget för i år blir det! 
Ska hoppa en MSVB(120cm) både fredag, lördag och söndag.

 


s t o c k h o l m o c h g l o b e n

På fredag åker vi i familjen till stockholm för att gå på stan, bo på hotell och kolla på melodifestivalen i Globen.
Känns konstigt att åka iväg på något som inte är hästrelaterat men det ska bli väldigt roligt! :D

En bild på mig, mamma och syster innan ryttargalan får sätta färg på inlägget!


svenska är kul, eller?

Kom precis in från stallet, kilopraktorn har varit här och kollat alkis som va fin i kroppen nu!
Jag har fixat stallet, mockat osv. Och ponnyn har fått massage i 30min. :) 

Nu är det svenska plugg som gäller, prov i språkhistoria imorgon. Fattar seriöst inte VARFÖR man ska kunna 1 miljon saker om språkets historia, så ointressant!!!

min fina <3

you can love me or hate me, I swear it won't break me.


Mot bvän

Hej på er! Sitter på tåget på väg till Linda, ska sova där inatt, sovmorgon till tolv i morgon, WEHOO!!

Red alkis på ridbanan förut, han va galet fin! Mjuk, följsam och avslappnad. Avslutade ridpasset med att trava av honom i serpentiner i lång och låg form, jäklar vad fin han var!

Hoppas att ni har haft en bra måndag :)


visste ni att..


* Jag är helt beroende utav min mobil, skulle få det jobbigt utan den en dag.

* Av någon anledning så köper jag ofta nya schabrak även fast jag inte behöver fler, älskar schabrak!

* Jag tycker att det är roligare att rida storhäst än ponny, även fast Fille också är väldigt rolig att rida!

* Jag räknar alltid hur många timmar jag kommer sova innan jag somnar, ALLTID. haha!

* Fille är den häst som har gett mig mest självförtroende och fått mig att tro att jag kan, trots att han är en utav de hästar som var minst riden när vi köpte honom.

* Jag är inte höjdrädd, utan tycker att det roligt att hoppa högre!

* Jag tycker det är roligt att träffa nya människor och är inte speciellt blyg eller svår att prata med!

* Jag har väldigt lätt för att skratta.

* Jag tycker om att läsa andras bloggar och följer väldigt många.

nobody could ever understand how much you mean to me


peak performance

Tusen tack bästa pappa och mamma för den as snygga vår jackan!


Skrittar finaste ponnyn en runda i skogen!


tävling - Jönköping

Förklass L:A(110cm): 4fel
Pigg, stark och glad häst var bara förnamnet. Fick kämpa för att ha någon kontroll på honom, men han hoppade fint mot slutet av banan. Rev in i kombinationen, hann aldrig bli klar i tid. Men en helt okej runda!
 
Lagklass L:A: 0fel
Fina ponny!! Nu var han lite lugnare och mer koncentrerad på hindrena. Skuttade runt den där banan felfritt och med en bra känsla!
Laget slutade på fyra fel och en fjärde plats av de 10 lagen som jag nämde igår.
Bra jobbat tjejer, nu taggar vi inför nästa omgång på hemmaplan, då har vi turen på vår sida!





På väg hem

Sitter i lastbilen på väg hem från Jönköping, Fille hoppade jätte fint idag! Felfri i lagklassen!! :D
Men tyvärr hade vi inte turen på vår sida så en bom för mkt föll inom laget, men vi slutade iaf på en fjärdeplats utav 10lag på fyra fel!


don't let your dreams just be dreams

Kom precis in från stallet där hela eftermiddagen har tillbringats hos mina fyrbenta älsklingar!
Red först Alkis på ridbanan, han va.... galen! Han har vilat nu i några dagar sedan kilopraktorn var här, tanken var att rida igenom honom med lite lösgörande arbete. Men jag kunde inte ens rida ett varv eller en volt på ridbanan utan att han började bocka, sparka bakut och hoppa omkring. haha snacka om glädje skutt!
Men efter lite rodeo blev han lugnare och mot slutet utav ridpasset när jag travade av honom i serpentiner för att verkligen få honom igenom i sidorna blev han riktigt fin!

Sen va det stjärnponnyns tur, han fick sig ett pass med mycket travarbete, små volter, serpentiner, bak- och framdelsvändningar, skänkelvikningar för att komma loss i sidorna och arbeta i en låg och lång form och komma upp med ryggen. Han har varit något stel i höger sidan i början utav veckan men idag var han verkligen liksidig, känns super inför morgondagens tävling! 

Därefter var det packning utav utrustning och fixande av ponnyn som gällde, så nu är vi redo för en tävlingsdag :D


Globengehäng

Alla som vinner en MSV:B eller MSV:A mellan januari och augusti vinner ett globengehäng och en plats i semifinalerna inför den avslutande finalen i Globen!
Fille och jag vann ju en MSV första tävlingen i år i Södertälje. Men de hade inte hunnit få gehänget så idag fick jag hem ett på posten!! :D
Så nu får mitt globengehäng från förra året sällskap på väggen!


Fredaaaaaaaag

Kom precis hem från skolan, ska fika lite nu och sen gå ner till stallet där jag har en hel del att göra idag. Dagen innan tävling innebär en hel del fixande och så ska båda hästarna ridas igenom på ridbanan!
Vi hörs senare :)