Nyår!

Har nyss varit ute i stallet och ridit Fille, inte så kallt ute idag, wiiie så skönt! blev ett pass i skogen tillsammans med syster. Han tyckte det va lite föööör roligt.. jobbade mycket i lättsits och mycket galopp då! växlade mellan samlad galopp och sen lite fortare, han sökte sig neråt väldigt bra. sen när vi skulle trava av så fick han något cp ryck men tillslut så gick han även bra här :) red inte med så mycket krav utan lätt honom vara lite fri idag fast i lågform. 

Nu har jag lite bråttom så hinner inte skriva mkt mer, ska vara hos linda om en timme och jag har en hel del att göra innan jag är klar för att åka! blir nog en grymmm kväll med bästa tjejerna<3 (Andrea och Linda) haha vi ska laga mat får väl se om deras hus står kvar seeen ;) hah, nej så dåliga är vi faktiskt inteee! men nu måste jag skyndaaa lite!  

Ni har få ha en T O P P E N kväll/natt, byeeeee <3

en liiiiten pic på oss för att vi är så jäääävlaaa seriösa alltid!! :D





/ Hanna <3



Tretorn stövlar!

Ska sälja mina Tretorn stövlar, storlek 38 och i färgen svart, dom är i väääldigt bra skick och grymmmt sköna :)
om någon är intresserad så kan ni mejla mig på [email protected] hade tänkt ett pris på 1500kr! (kan diskuteras liite)  




Ingen rubrik!

Jag hatar att komma på rubriker så nu hoppar jag över det, hoppas ni överlever!

Longerade ponnyskrutten i pessoaselen i morse i 30min. Han va så fucking fiiiin!! började med att skritta,trava och sen galoppera honom på en STOR volt ett tag, (växlade mycket mellan gångarterna och bytte varv OFTA) när han kändes riktigt lösgjord och verkligen jobbade på så tränade jag honom i skritt att följa efter mig på små serpentiner, han förstod precis vad han skulle göra! då tränade han både följsamhet i sidorna och sen att följa mig, inte dåligt av mannen inte ;)

sen vid 1 kom två saknade brudar, Carro och nemii :D blev att fota, prata och se film. riktigt mysigt att träffa dom <3

Nu ska jag bara göra massa oviktiga saker så som att sitta vid datan i någraaa timmar, får inte glömma att säga att jag till och med städade mitt rum idag, tummen upp för det! 

/ Hanna <3

 

Dagens ridpass

Red honom i skogen idag ca 45min. I början kändes det som att han skulle explodera vilken sekund som hellst han va lite små dryg då och inte alls något samarbetsvillig.. men efter att han blivit lite framriden i skritt,trav och galopp så blev det bättre. Gjorde mycker skänkelvikningar, tempoväxlingar och avsaktningar det fungerar så effektivt på fille. han blir jätte mjuk och följsam utav det. Man märker så stor skillnad på honom när han blir lite mjukare i sidorna, just därför jobbar jag mkt skänkelvikningar!
Och shhhiiit så fin han va på slutet när jag travade av honom! Älskar känslan när han gör precis som man vill, dutiiig polle <3



/ Hanna <3

Trött..

är gaaaanska så trött nu, sov väldigt lite innan sthlm då vi va extremt taggade,haha. kom hem sent igår och nu är jag helt seeeg :P dagen igår va iallafall helt amazing!! eller först så var tåget inställt.... men vi improviserade lite och tog tåget efter x) sen rullade allt på! handlade ganska mkt, kanske skriver mer om köpen sen. puss på vännerna som gjorde dagen så grym <3

NU ska jag knalla ner till stallet, rida min ponny bus, antingen på ridbanan eller jobba honom i skogen, får se vad jag väljer! alltid bra med lite altenativ ;) göra iordning stallet (mocka är så boooring)

ska även ta med mig kameran ner då mamma köpt ett nytt objektiv till den. wiie :D måste ju testa det!

jag skriver ett till inlägg sen, men bye så länge!

ha det så bra / hanna <3


Tidsinställt inlägg 2!

Tänkte bara säga hur grymmmm jag har blivit på dom här tidsinställda inläggen nu ;) hah det va nästan lite roligt att skriva nu och sen att det kan publiceras senare, jag tkr det är lite coolt :P

Fast nu är jag på väg hem, lite saaaad tror jag att det kommer bli, I like to shoppa! jag skriver mer sen eftersom att jag harväldigt svårt för att veta vad jag ska skriva,

men det skulle vara helt underbart om NI skriver vad ni vill läsa om här på bloggen, ge mig lite tips osv det skulle jag verkligen uppskatta!! Tveka inte att skriva lite frågor och tips nu!  

Tidsinställt inlägg!

WOOOOOOW säger jag bara! hur har jag lyckats att göra ett tidsinställt inlägg helt själv?. nae tyvärr så har jag ju inte kommit fram till hur man gör det själv utan mina söta muppar till kompisar hjälpte mig, (sneeela flickor det) men iallafall så vet jag hur man gör nu :D och det är bra!

Jag är just nu i stockholm och är antagligen vid det här laget lite fattigare.... men några kläder rikare (y) går förhoppningsviss runt i massor med affärer och trängs bland massor shopping galna människor, antagligen överlever jag! (får jag hoppas) men nu vet jag inte riktigt vad jag ska skriva mer, men hoppas att ni har det lika bra som jag troligtvis har det! 

Kände att det här inlägget blev lite flumigt men det får ni leva med, jag slänger in en liten bild också!


pusshejleverpastej 


 

meeega söt!

Hur grymt söt får man vara??! :O
haha du är iallafall väldigt gullig du tonis. love u boy <3




Sen så tröttna jag på Hanna efter ca 2 kort!



GLAD igen!


Det där får duga med bilder för idag ;) Ni får M E R är gärna slänga in en liten kommentar!


/ Hanna <3


Fint väder!

Blir ingen ridning för min del idag, kilopraktorn va ju här och då vilar han samma dag iallafall och tar det lite lugnt i några dagar, tar nog en liten promenad med honom kanske. hade tänkt att ta med mig Systemisen ut och fota lite i det fina vädret, så kan ni få lite nya bilder sen ;D 

Och i eftermiddag ska jag dra mig mot Linda och Andrea, spendera kvällen med dom underbara tjejerna och sen åka till sthlm i morgon och förstöra pengar, det kommer bli grymmmmmmt!

 
/ Hanna <3

  

 

Kilopraktor.

I morse var våran kilopraktor här och behandlade fille, han satt fortfaranade fast lite, på höger sida men det var betydligt bättre nu än för några veckor sedan (y) han har haft lite problem med musklerna på korset, han sträckte sig på sista tävlingen för året och sen så har han lite roligt för sig i hagen och busar omkring som en Idiot vilket inte är bra för då går den där sträckningen upp hela tiden.. Inte bra. men huvudsaken är att det går åt rätt spår, han börjar bli bättre och det är skönt! vill så gärna täääävlaaaa väldigt snart men bara han blir bra så!

vi skulle försöka hålla honom så varm som möjligt över korset nu så att det inte blir lika lätt att sträckningen går upp (när musklerna är varma så är det ju inte lika stor risk) och så läker det snabbare, han har både ett tjockt amigo täcke på sig ute och ett täcke under fast är ändå inte kokande varm så idag ska mamma åka in och köpa en Back On Track ryggvärmare då ska han nog hålla värmen bättre får vi hoppas! 

Back on Track effekten:
Smärtlindring
Minskar muskelspänning
Ökad blodcirkulation
Läkning påskyndas

Funktion:
Lindrar och påskyndar läkning av skador i muskler och leder
Uppvärmning av muskler inför arbete eller fysisk träning
Förebygger skador i muskler och leder


 
/ Hanna <3


G L A D!

Är väldigt glad :D jag var och provade en stor häst förra veckan, lite mer specifikt en 6 åring (snart 7) efter cardento. ca 163, brun, väldigt söt (a) Heeeeelt underbaaar!! blev inte bara lite kär i honom. han har inte gjort sådär extremt mycket, gick 3 års testet med 8-8 i poäng, och sen har han tävlat ett par 110 med nollor.

Och idag betämde vi oss för att köpa honom :D så nu ska han bara besiktas nästa vecka och sen är han min <3

Kan försöka mig på att ladda upp lite film från när jag provade honom om ni vill se? fast det är inte så säkert att jag lyckas med det :P


dagen.

Lite om min dag:
åkte till stan med familjen, gick i typ 100 affärer, vilket var ganska onödigt eftersom att jag ska till stockholm på tisdag med bästa tjejerna som kommer bli helt amazing :D

jag följde enbart med eftersom att det var tänkt att vi skulle handla ett nytt objektiv till systemkameran, men klumpig som man är så glömde vi presentkortet som vi skulle använda till det :/ åhh klumpigt gånger 1000! menmen, jag köpte iallafall en liten grimma, eller liten och liten, en STOR grimma ;) eftersom att vi ska köpa storhäst nu så behövs det lite större grejer. 

sen när vi kom hem, pallrade jag mig ner till stallet, började med att rida fille skrutt, på ridbanan, tur att man har ordentlig belysning så att man ser lite ;)
red ett markarbetes pass på ca 40min, i början var han ganska dryg men gav med sig efter ett tag och då jobbade han på riktigt bra! jobbade mycket lösgörande i skritt,trav och galopp, lite galoppombyten (kör några varje dag så att han ska lära sig ordentligt) gjorde mycket små volter och skänkelvikningar, det är väldigt effektivt för att få honom att lyssna på mig! 

sen va jag en sneeel syster (igen) och longerade lilla systers ena C-ponny Solar eclipse i pessoaselen i ca 20 min!

och nu ska jag kolla lite tv ;)   

/hanna <3

 


Kärlek till lov lov lov lov!

Eftersom att det är lov och är helt underbaaaart så kan man göra precis som man känner för på dagarna, för man får helt plötsligt så himla mycket tid.

Under skolveckorna blir det bara: kliva upp från sängen trött som faaaan, gå i skolan hela dagen lång, komma hem när det är mörkt,(suck) knalla ner till stallet, rida och fixa. sen plugga och sooooova! har man tur så kanske man hinner med att mellanlanda lite vid datan.

Men när det är lov då hinner man med så grymt mkt mer (me liiike) :D + att man inte har några läxor då heller, eller lite fast inte på samma sätt, bara jag som gillar lov väldigt mycket?..


och så får ni en liten bild på miiiig från Julafton ;)



Juldagen.

hej på er! sitter i soffan med lite släkt, har nyss varit ute i kylan och fixat stallet :) Fille skulle vila idag, så tog bara in honom och borstade av honom lite, det gillar han ;D

sen longera jag Storm (systers C-ponny) i pessoaselen i ca 30min, han jobbade på riktigt braaaaa!

Nu ska vi åka till Farmor och äta lite julmat, byeeeee!

en bild på storm från dagen
  

/Hanna <3

Julafton!

Älskade julafton!! paket är nog det bästa som finns (a)

vaknade ganska tidigt idag. gick ner och öppnade paketen som låg under granen ;) där låg ett pannabnd och en perfym! 

pallra mig ner mot stallet och tog in Fille, red en sväng i skogen med syster. han va glad och nöjd (y) 

sen blev det att fixa iordning sig och sen åka till farmor, där hela släkten höll hus. god julmat och sen "tomten" med paket och massor mer mat och godsaker för att bli ännu lite fetareee!

Nu blev crocodil stövlarna mina = glaaaaad tjej!!
fick även 4 stycken björnborgtrosor, smycken, massoooor pengar (behövs) och lite annat smått som jag inte orkar skriva upp. med andra ord så är jag riktigt happy nu! :`D




Vad har ni andra fått? :)
 


/Hanna <3

23/12

nu är det verkligen inte långt kvar till julafton, även fast jag vet typ allt jag ska få så längtar jag liteee ändå (a) 
Fotade fille skrutt lite innan ridpasset, han ska alltid vara så dryg när man kommer med kameran, då blir han sur. suck.. menmen, han får väl vara det ;D

                                                                          Ridpasset!
Knallade upp med honom till den ny skottade ridbanan. (tack pappa (; ) hoppade upp, konstigt vaaaa..
skrittade och travade fram ganska kravlöst. gjorde halter, tempoväxlingar och sånt. sen jobbade jag galopp ett tag, gjorde likadant (alltså tempoväxlingar, halter, igångsättningar) gjorde några galoppombyten som gick kanon! tog in honom i galopp på riktigt små volter.. växlade mellan att rida runt fyrkantspåret och in på volter. avslutade med att trava av lääängeeee och i mycket låg form. G R Y M T F I N va han! red ca en timme, med andra ord så fick han jobba igenom ordentligt idag. så i morgon blir det en julluffsis i skogen :`) 


Hittade MASSOR med gamla bilder, haha! här får ni en utav dom. finaste Sune och en vääääldiiigt liten hanna på SMet typ -07 elr något x)


GOD JUL på er!
 
 


JULLOOOOV!

äntligeeeeen.. säger jag bara! sjukt skönt med jullov. även att jag behöver plugga lite kemi och matte så är det så jävla mkt bättre än att gå i skolan x)

och i morgon är det julafton med. :D (me like)

har inte hänt så mkt den här veckan, skolavslutning i tisdags och då följde någon tönt med mig hem. (ida) (y)
i går va jag med mammi i stan, handlade lite julklappar, känner mig sneeel! (provade även en fin häst)

skolan börjar igen den 10 januari.. känns som att lovet är lite föööör kort! ska iallafall hinna med att träffa alla friendsen hoppas jag!

ska snart dra mig ner mot stallet och rida Fille boy i snön och passa på att frysa ihjäl lite samtidigt.

har ridit fille som vanligt den här veckan, ut i skogen ganska mkt, på ridbanan i går och han va verkligen mega fiin då! mjuk och duktig :) snacka om att han har utvecklats nu på senare tid, för bara några veckor sedan hade han inte så bra koll på sin kropp. kunde inte rygga, han tyckte det va konstigt.. han va jätte svår att flytta i sidled och göra små volter på. Nu kan han allt det där.

skriver mer ikväll, ska byta om och knalla neråt nu, ha det bääst! 


en snöbild också!



/hanna

stoooor häst ;)

ska prova en storhäst i morgon :D inte bara lite spännande! lilla fille kommer kännas som en liten plutt sen, stackarn ;)

skriver mer om den senare! :)

julklappar!

julklappar är nog bland det bästa som finns (a)

lite som jag önskar mig är iallafall ett par nya ridstövlar, hatar mina vidriga tretorn! usch på dom klumpiga stövlarna. inte för att det är något fel på just mina, men jag har slutat gilla dom :P

ska prova dom här i morgon, hoppas dom passar!


sen så önskar jag mig även ett par jw ridbyxor att ha till träning och sånt, har två par vita och dom är sjukt sköna! ;)




och sen peeeeeeeeeengar!! alltid bra ;D




VAD ÖNSKAR NI ER??? :D

hejsan svejsan :)

Bara jag som är glaaad?? (hoppas inte det) bara två små plutte dagar kvar i skolan, sen loooooooov. hur mega skönt ska inte det bli :D händer massa skojsigt då! ska bland annat till stockholm med mina älsklings tjejor (y) åka till Amanda Tvilling Anger som kommer bli grymt eftersom jag inte träffat henne på .. för länge! så är det julafton snart också som är = julklappar me love!

nog pratat om jullov nu, det är ju ändå några dagar kvar :/ (fast väldigt några) ;)

om någon är intresserad över hur jag ridit fille i veckan så har jag inte så mycket att säga, han har fått en slappis vecka bara för att jag blev sjuk i onsdags.. jävla förkylning, verkar som det är ganska många som är förkylda nu :( men i början av veckan red jag honom i skogen. kommer inte riktigt i håg, sen vila han i onsdags och torsdags. och idag red jag en långis också i skogen. eller ja på en väg. jobbade med att flytta honom, böja igenom honom och få honom att slappna av. lyssna framåt och tillbaka! han va riktigt duktig (y) kan vara för att jag prova ett nytt bett (vet inte vad det heter ni får fråga / elr jag får fråga elin bästavännen, det är hon som är bettexperten och kan det där! ) men iallafall så funka han super på det! på sitt vanliga bett har han varit stark i skogen och inte riktigt lyssnat på mig och tagit förhållningarna sämre. 

bara för att jag är så duktig på att blanda med lite bilder så får ni en bild nu ;) 
 

trött!

Rubriken beskriver mig ganska bra just nu! sjukt trött, sova skulle inte sitta helt fel (y) och så förstörs våran sköna sovmorgon i morgon också pga lucia är inte bara lite arg på det!!!! men hur mår ni andra? :D 

sitter och kollar lite hästannonser snacka om att det finns 3000000 hästar till salu! massa skit hästar också och några riktigt fina ;)

lite om dagens ridpass: började med att rida systers lilla galning. red ca 40min i skogen, försökte få honom lite lugn och lyssna. han tycker att det är lite för roligt att bli riden! Men fin va han, lite annorlunda att rida än fille bara men det är bra med lite omväxling :)

Fille gick jag upp till paddoken med pessoaselen på! började lite lugnt i skritt och trav (bytte varv ofta) sen galopp i båda varven. och nu började han slappna av och jobba! det är alltid så att han behöver galoppera lite innan han kan slappna av och komma ner i låg form. travade och skrittade ytterligare ca 15min, da gick han riktigt bra! lyssnade väldigt bra och slappnade av. precis vad han behövde!

vet verkligen inte vad jag ska skriva mer.. TIPS skulle sitta fint ;D


byeee /hanna




söndag 12/12

det borde vara förbjudet med läxor på helger.. sitter iallafall och pluggar nu, känner mig riktigt duktiiig! naturkunskap uppsats, matte, kemi och massor annat skit..

men snart tänker jag lämna böckerna och gå ner till stallet. meeeega fint väder idag, fille ska nog få sig en hårdkörning i paddoken. precis vad han behöver! känns så konstigt att bara ha en häst att rida för tillfället.. men den här helgen har jag ridit lilla systers C-ponny också då hon är på tävling i grevagården från torsdag till idag. ska även ta ut honom på en skogtur idag tror jag :)  
skriver mera i eftermiddag, seeee u!

J U L L O V snart bara jag som lännnngtaaaaaaaar eller? :D

ni kan få en bild också som är lite suddig men det får ni leva med


/hanna


kallt ute...

tjaaaa, lite kort om min dag: först gå till bussen kom fram som en isbit.. menmen bara vara glad! vad gör man inte för att komma till skolan?. sen skola med massa jobbiga lektioner fast underbara människor som gör det hela liiiite bättre, kom hem vid 5.

bytte om och knalla ner till stallet direkt. red ut fille i mörkret. han har lite fööööör mkt överskottsenergi nu när han inte har fått hoppa och anstränga sig så hårt på sistonde :/. hoppade och skuttade lite som han ville, men tillslut blev det lite ordning på honom när han hade fått springa av sig (y) red som igår väldigt mkt med att flytta honom i sidled, göra bakdelsvändningar och rygga mm. för att få honom uppmerksam. på slutet va han en duktig pojke! 

men nu ska jag springa ner till stallet och kvällsfodra matvraken. byeeee <3   

Tisdag

hade resursdag idag vilket betyder att man får vara "ledig" eller plugga hemma om man inte har några rester, så jag tog sovmorgon till halv 9, gick ut till stallet och red lille fille i skogen. han va väldigt pigg och dryggggg.. men på slutet lyssnade han lite bättre, gjorde mkt avsaktningar, skänkelvikning över vägen och korta och länga galoppen så att han fick tänka lite! sen mocka jag stallet, 

lite senare åkte jag till lindis bindis och träffade andrea och izza där . pluggade massor och sånt ;D och nu pratar jag i telefonen med världens bästa amnada som jag saknar obeskrivligt mycket<3

pusss hej!

Munsboro Polar!

jag har inte skrivit något om det men Polar är såld.. det har varit en tjej och provat henne. dom passade verkligen super ihop!! så i fredags åkte mamma och veterinärbesikta henne och hon gick igenom utan några problem så i morgon åker hon :´(
det känns så in i helvete hemskt... vet inte vad jag ska ta mig till hon betyder så obeskrivligt mycket!
hon är så himla personlig, snäll, försiktig helt enkelt UNDERBAR! jag vet inte riktigt vad jag ska skriva men tårarna rinner, jag vill inte lämna dig. inte nu inte senare, ALDRIG! att förlora en bästa vän är nog det värsta som finns.. för mig var du den allra bästa vännen man kunde ha! och jag kommer inte sluta älska dig bara för att du flyttar i från mig men jag kommer sakna dig till 10000000000000000!

vi har så många minnen ihop, på nästan 3 år tillsammans blir det väldigt många! 
jag glömmer aldrig när jag provred dig på Irland haha, jag blev helt såld! efter det har du bara tagit större och större plats i mitt hjärta. gumman jag älskar dig. det här kommer bli såååå jobbigt!

slänger in lite bilder på världens finaste älskling för nu orkar jag inte skriva mera..









Puss på dig Polar!

/hanna



grym helg!

rubriken säger allt! eftersom att mamma och pappa var borta i stockholm hela helgen så va huset tomt, vilket va riktigt nice ;)
i fredags kväll kom ida hit och sov över då blev det fredagsmys med film! sen på förmiddagen på lördagen så va hon gullig och fota mig när jag red (y).
sen senare på lördagen kom Linda och Andrea hit och gjorde mig sällskap tills idag, fotade lite till vårat fotoprojekt i skolan, lagade god mat och såg film och självklart massa tjejsnack!

Helt grymmaaaaaa vänner! <3

om någon vill veta hur jag har ridit hästarna i helgen så kommer det här: 
Fille: I fredags fick fille gå en sväng i skogen, galopperade fram och tillbaka på en väg. tränade främst på att ha honom avslappnad och att hålla en kortare galopp! Sen i lördags fick han gå på fältet, plumsa ett tag i snön gjorde det inte så länge utan red sedan på den skotade banan runt fältet, han tyckte det va kuuuul! Idag fick han gå i skogen, träna som i fredags! 

Polar: I fredags red jag henne i skogen, hon va jätteeee glad x) tränade tempoväxlingar!
Sen i Lördags red jag henne barbacka på fältet. åhh vad mysig hon va! red inte så länge utan bara en stund typ 20min!
Idag skritta/trava jag ut i en halvtimma. hon va som vanligt underbar <3 sista gången jag red henne..... :`(  

lite bilder från helgen! hoppas att ni hade en grym helg!

 
Underbara vännen! 


jag älskar er<3


Fin pojke!


<3


sötnos!


älskling<3

/hanna   


rubrik

hejsvej! kan börja med att säga att jag hatar att skriva rubriker, kommer aldrig på någon.. så nu har jag gett upp det! va hemma från skolan idag, bussarna va inställda + att jag är riktigt förkyld också...

så då passade jag på att rida ut hästarna när det va ljust :) började med polo, red hem till bästa elin och mötte henne, sen red vi en sväng och pratade! polo va som vanligt fin!
mockade alla boxar och tog in hästarna innan det var filles tur. när det är så här kallt vill dom inte vara ute så länge ;D red fille med elin också. Han va fin och gick i låg form hela ridpasset duktig ponni<3

veckorna går så fort, vilket är toppen :D snart är det helg igen helt aweeesome! 

tråkigt bara att det inte blir någon mer tävling för min del i år :( avanmälda christmas show i går eftersom fille nyss sträckt sig och inte är hoppad nu på länge :/ 

nu ska jag äta,  pusssshej!