Träning # Tisdags

Ja i tisdags var det hoppträning för Anita som gällde med Alcasar.
Bra förklaring över träningen: JAG ÄLSKAR HÄSTEN!!

Framridningen: Red först bara fram helt kravlöst i skritt och trav för att värma upp musklerna. men var nogrann med att ha honom att gå där jag sa, ut i hörnen osv, ha han uppmärksam på mig!
Sen gjorde vi lite skänkelvikningar i trav i båda varven genom att svänga in vid A respektive C ("skära av hörnen") och flytta hästen ut mot spåret (ridhus väggen igen). Han gjorde det riktigt bra, speciellt efter ett tag. Avslutade framridningen med att galoppera, tränade på att korta och länga galoppen. Han va riktigt duktig på det, kortade och längde sig jääääääätte fint!! 

Hoppningen: Började med att hoppa fram med lite studs, några gånger i varje varv. verkligen INGA problem där. Sen hoppade vi studsen och 6 lite korta språng fram till ett räcke. Vilket gick gryyyyyymt. Han lyssnar så sjukt bra på hjälperna (handen, skänkeln) Tog igenom halvhalterna jätte fint vilket gjorde att avståndet stämde väldigt bra. (y)  
Gick vidare med först en travkombination, räcke --> oxer, Inga problem där heller.
Fortsatte med att hoppa en kombination räcke --> oxer och sen 5 ganska normala fram till ett räcke. 
Han gjorde det super!! Avslutade med att hoppa ett räcke snett i genom med vattenmatta. skönt att inte hästen är tittig, Han brydde sig inte om den ;) 

Till sist satte vi ihop allt till en bana. DEN GICK SÅ GRYMT BRAAAA!!! Allt flöt på helt underbart, och vilka språng han har! Lika härligt över varje hinder! Skulle kunna hoppa i några timmar, haha! 

Andra hoppträningen på honom, trodde verkligen inte att det skulle kännas så här bra i början :D 

Glad tjej!! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback